ZWARE ROOM IN KOFFIE (BEN IK GEK GEWORDEN?!)

Table of Contents

Dit bericht gaat verder met een lange reeks berichten over dingen die je aan je koffie kunt toevoegen. Laten we deze keer eens kijken naar het toevoegen van zware room in de koffie. Goed idee? Slecht idee? WTF?

Voor uw referentie, hier zijn enkele van de andere additieven die u in de koffie kunt doen:

  • Kokosnootolie
  • Boter
  • Honing
  • Ahornstroop
  • Bruine suiker
  • Zout

Hoe dan ook, terug naar de crème.

WAAROM ZOU JE EIGENLIJK IETS AAN DE KOFFIE TOEVOEGEN?

Ik geef er altijd de voorkeur aan om mensen kennis te laten maken met koffie door ze aan te moedigen om het zwart te drinken. Zwarte koffie is de “originele” koffie en elke andere soort koffie is een aanpassing.

Dus het maakt niet uit wat voor soort koffie je drinkt, de beste manier is om het zwart te drinken en te brouwen van versgemalen, vers gebrande koffiebonen.

Dat is de enige manier om de echte smaken en aroma’s in koffie te ervaren.

Ik kan echter begrijpen dat sommige mensen de extra intensiteit van koffie misschien niet aankunnen en dat mensen daarom graag melk of zuivel aan de koffie toevoegen om de intensiteit te temmen terwijl ze nog steeds van veel van de smaken genieten.

Misschien wel het meest populaire additief is melk, maar half en half en nu wordt zware room steeds populairder.

Melk, half en half, en zware room geven allemaal een beetje rijkdom aan koffie. De drank wordt steeds decadenter, en veel mensen genieten echt van de combinatie van de smaken en de rijkdom in hun mond.

Je hebt waarschijnlijk zelf melk of de helft en de helft toegevoegd, maar we houden ons op dit moment bezig met zware room.

Zware room is eigenlijk al het vet en de room die opstijgt naar de bovenkant van de melk tijdens de verwerking. Melkveehouders zullen de room van de melk afromen en dan verkopen als zware room, of als het geen 100% room is, als half en half.

Goede zware room is gewoon pure room. Veel fabrikanten zullen geleermiddelen toevoegen om het te helpen stollen in de doos te houden.

Waarom zou u dan zware room aan uw koffie willen toevoegen?

Ten eerste, het zal absoluut geweldig smaken. Het mondgevoel zal ongeëvenaard zijn, het zal zijn als het drinken van warme koffieroom. Zware room zal de koffie behoorlijk dikker maken en de resulterende mengeling zal ongelooflijk glad en leuk zijn om te drinken.

Omdat zware room een zeer hoog vetgehalte heeft, zal de textuur zeer rijk zijn.

HET TOEVOEGEN VAN ZWARE ROOM IN KOFFIE VOOR GEWICHTSVERLIES

Een van de belangrijkste redenen dat mensen kiezen voor het toevoegen van zware room aan koffie is voor gewichtsverlies als onderdeel van het keto-dieet. In een notendop, het keto-dieet richt zich op calorie-dicht voedsel dat rijk is aan goede vetten.

Er zijn veel studies die aantonen dat vet niet de vijand is die we ooit beschouwden (hoewel te veel ervan zeker een probleem kan veroorzaken). In de juiste hoeveelheden zijn vetten goed en kunnen zelfs helpen om je langer vol te houden.

De meest populaire koffie-opties met keto dieters zijn waarschijnlijk boterkoffie en kokosoliekoffie, of een combinatie van beide, bekend als kogelvrije koffie.

Terugkomend op de zware room, is het een fatsoenlijk alternatief voor het toevoegen van boter of kokosolie. De gedachte achter het toevoegen van zware room aan koffie – afgezien van het feit dat het echt decadent smaakt – is om je langer vol te houden.

Wanneer je suiker consumeert (zoals bij koffiemelk en dergelijke), moet je lichaam insuline produceren om de suiker te kunnen verteren. Als de suiker op is, voel je een “crash” en begin je weer honger te krijgen.

Als je in plaats van suiker je lichaam goede, gezonde vetten geeft, verbruik je de energie van de vetten en voel je je langer vol, omdat er geen sprake is van overtollige insuline die door het lichaam wordt geproduceerd.

Sommige mensen zeggen zelfs dat zware room de slechte effecten van cafeïne helpt ontkrachten, zoals kriebels.

Zware room is 35-40% vet. In een eetlepel zware room krijg je ongeveer 5,6 gram vet. Dat is veel! Maar onthoud, vetten zijn niet per se slecht.

In feite zijn vetten de meest calorierijke voedingsstof van alle voedingsstoffen die we normaal gesproken eten. Een eetlepel zware room levert ongeveer 52 calorieën op.

Als je gewend bent aan het drinken van koffiemelk, zou ik dat helemaal opgeven en overwegen om over te stappen op zware room of op zijn minst, de helft en de helft.

Zware room bevat bijna geen enkele suiker, terwijl de koffiemelk er wel bij zit. Je hebt liever vet dan suiker.

GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN ZWARE ROOM

VETRIJK, LAAG KOOLHYDRATENGEHALTE

Zware room is een groot deel van een vetrijk, laag koolhydraatgehalte dieet. In de wereld van vandaag eten we veel te veel koolhydraten. In feite is het grootste deel van onze voedselinname koolhydraten met nauwelijks goede vetten, en zeker veel te weinig groente en fruit.

Veel diabetici moeten een koolhydraatarm dieet hebben (niet alleen suiker, maar ook witte koolhydraten), dus het toevoegen van veel vet in hun dieet kan nog steeds voldoen aan hun behoefte aan calorieën.

LAGER LACTOSEGEHALTE

Lactose is de suiker in melk. Misschien heeft u de term “lactose-intolerant” gehoord – dit geldt voor mensen die de lactose-suiker in melk niet goed kunnen verteren. Zware room bevat nog steeds lactose, maar het is veel, veel minder dan die van melk. Het gevolg is dat mild lactose-intolerante mensen (zoals ikzelf) het zonder negatieve bijwerkingen kunnen hebben.

Als u echter ernstig lactose-intolerant bent, kunt u het misschien toch vermijden.

CONCERENTIES

HOOG VETGEHALTE, LAAG GEHALTE AAN VOEDINGSSTOFFEN

Het probleem met zware room is dat het zeer hoog in vetten is, maar zeer laag in voedingsstoffen. Je krijgt een boost van de calorieën, maar ze zijn meestal leeg – gewoon energie die zal worden afgebrand, zonder echte bouwstenen voor je lichaam.

Daarom is het prima om het met mate te hebben, maar als je er te veel van hebt, heb je geen andere voedingsstoffen die je nodig hebt!

KOFFIE MET ZWARE CRÈME RECEPT

Zware room is goed, echt zwaar, dus het zal niet echt gemakkelijk oplossen in water. Als je probeert om gewoon zware room aan je koffie toe te voegen zoals je zou melken, krijg je overal kleine bolletjes verspreid en een resultaat dat niet erg appetijtelijk is.

Er zijn twee manieren om zware room bij de koffie te krijgen:

KOGELVRIJE STIJL

Deze bereiding van koffie is vergelijkbaar met kogelvrije koffie waarbij je de koffie en de room in een hogesnelheidsmixer (hier is hoe je het doet zonder mixer) zou mengen om de room gelijkmatig te verdelen.

Het enige verschil is dat je hier room gebruikt in plaats van boter.

Na het mengen wilt u in korte tijd opdrinken, omdat de room niet eeuwig geëmulgeerd zal blijven. Al snel zal het weer samenklonteren.

ZWARE SLAGROOM IN KOFFIE

De tweede methode is een stuk leuker! Bereid wat zwarte koffie met behulp van uw favoriete

Meer gerlateerde koffie weetjes!