WAT IS EEN FRAPPE (PLUS 6 RECEPTEN OM UIT TE PROBEREN!)

Table of Contents

Een frappe is een speciale soort ijskoffie, die afkomstig is uit Griekenland. De speciale soort koffie kan worden gemaakt met een koffieschudder en een speciale handmixer. De frappe wordt gemaakt met één of twee theelepels oploskoffie, suiker en water om de schuimmelange te creëren. Zodra het mengsel in een groot glas is gegoten, worden koud water en ijsblokjes toegevoegd.

Als alternatief kan koud water worden ververst voor melk. Vervolgens wordt de koele koffie geserveerd met een rietje.

Als je een echte koffiefanaat bent, ben je voortdurend op zoek naar nieuwe dingen om te proberen. Als u nog niet bekend bent met de frappe, kan dit de perfecte nieuwe toevoeging aan uw koffie-arsenaal zijn. Lees verder om meer te weten te komen over de frappe en waarom je hem zou moeten hebben!

WAAR KOMT DE FRAPPE VANDAAN?

De geschiedenis van de frappe gaat terug tot de 19e eeuw. De Griekse frappe werd echter uitgevonden in 1957 en gepresenteerd op de Internationale Handelsbeurs in Thessaloniki. De uitvinder van de unieke drank was Dimitris Vakondios, een vertegenwoordiger van Nestle.

Zoals bij alle prachtige uitvindingen was de uitvinding van de frappe een ongeluk. Oorspronkelijk was de supervisor van Dimitris – Giannis Dritsas – op zoek naar een spannend nieuw product voor kinderen. Hij wilde een instant chocoladedrankje maken, waarbij hij gebruik zou maken van een shaker. Tijdens zijn pauze was Dimitris op zoek naar zijn oploskoffie, maar had hij geen toegang tot warm water. In plaats daarvan gebruikte hij koud water en ijsblokjes in een shaker. Het resultaat was de frappe, een drankje dat nu over de hele wereld populair is!

HOE IS DE SCHUIMIGE TOP VAN DE FRAPPE ONTSTAAN?

De schuimige bovenkant van de frappe is een neveneffect van de gesproeidroogde instantkoffie die wordt gebruikt om de frappe te maken. Instantkoffie bevat geen olie, en het is deze eigenschap die een frothy top voor een frappe mogelijk maakt.

ZIJN ER VERSCHILLENDE SOORTEN FRAPPE?

Er zijn zeker verschillende soorten frappe, want koffiezetapparaten over de hele wereld zijn voortdurend op zoek naar manieren om deze traditionele drank nog beter te maken. Bepaalde landen over de hele wereld willen de frappe zelf maken, wat heeft geleid tot de Frappuccino in de Verenigde Staten.

IS EEN FRAPPE HETZELFDE ALS EEN SMOOTHIE?

De frappe is niet hetzelfde als een smoothie, want er is een onderscheid tussen koffiedranken en smoothies. Vergeleken met een smoothie wordt de frappe voor langere tijd gemengd. Ook het mengproces van de frappe en de smoothie is heel anders.

HEEFT U RECEPTEN VOOR ZELFGEMAAKTE FRAPPE?

Koffiedrinkers die erg gesteld zijn op frappe moeten extra aandacht besteden aan het volgende gedeelte, want we staan op het punt om een aantal geweldige zelfgemaakte frappe-recepten te onthullen. Dus, als u iets speciaals aan uw repertoire wilt toevoegen, probeer dan zeker een van de onderstaande recepten uit.

Gerelateerd:

Voor nog een verfrissende koude koffie, probeer het eens koud te zetten!

DE FRAMBOOS & TRUFFEL FRAPPE

Een framboos & truffel frappe kan iets langer duren om te maken dan de meeste koffies, het is zeker de moeite waard om er wat tijd aan te besteden. Hieronder vindt u de ingrediënten voor deze heerlijke frappe en de instructies voor het maken ervan!

U zult het nodig hebben:

14 ijsblokjes;
½ kopje verse frambozen;
50 gram hete fudge;
3 eetlepels suiker;
½ theelepel vanille-extract;
¼ kopje volle melk;
½ kopje water;
3 eetlepels gemalen expresso of een andere donker gebrande koffie waar je van houdt.
Om de framboos & truffel frappe te maken:

Doe de ijsblokjes, frambozen, hete fudge, suiker, vanille-extract en volle melk in de blender. Bereid vervolgens de koffie met het water en 3 eetlepels gemalen espresso. Meng beide mengsels en geniet!

DE BANANENSPLIT FRAP MET MOKKA

Koffieliefhebbers die ook van bananensmaak houden, kunnen merken dat dit recept hun nieuwe favoriet is. Het is een van de zoetere frappes, maar heeft nog steeds een overweldigende koffiesmaak voor echte coffeeholics!

U zult het nodig hebben:

7 ijsblokjes;
½ vanille-ijs;
½ banaan;
1 eetlepel hete fudge;
¼ kopje volle melk;
½ kopje water;
3 eetlepels van uw favoriete donker gebrande koffie.
Om de bananensplit frap met mokka te maken:

Voordat u uw ingrediënten aan de blender toevoegt, maakt u eerst de koffie met ½ kopje water en 3 eetlepels van uw favoriete donker gebrande koffie. Zodra je de koffie hebt gemaakt, voeg je de ijsblokjes, het vanille-ijs, de banaan, 1 eetlepel hete fudge en de melk toe aan de blender. Blend tot je een consistente mix hebt. Voeg vervolgens de koffie en het mengsel van de blender toe aan een shaker. Serveer het kind en garneer met wat bananenschijfjes of een chocoladekoekje indien nodig.

DE KERSENVERRASSING FRAPPE

Koffieliefhebbers kunnen hun favoriete ijskoffie ook combineren met wat kersen, want de Cherry Surprise Frappe is zeker een drankje dat je niet kunt doorgeven. Het geeft je niet alleen je dagelijkse cafeïnefix, het zorgt er ook voor dat je al die goede vitaminen krijgt!

U zult het nodig hebben:

8 ijsblokjes;
1 kopje vanille-ijs;
½ kopje verse kersen;
2 eetlepels suiker;
1 theelepel kirsch;
½ kopje water;
3 eetlepels donker gebrande koffie.
Om de Cherry Surprise Frappe te maken:

Voordat u de overige ingrediënten in de blender doet, maakt u eerst uw ijskoffie. Voeg gewoon drie eetlepels donker gebrande koffie toe aan een ½ kopje water. Maak vervolgens de kersenmelange aan door de ijsblokjes, vanille-ijs, kersen, suiker en kirsch aan de blender toe te voegen. Als alles perfect gemengd is, voeg dan de koffie en het kersenmengsel toe aan een shaker. Schud grondig vooraleer het aan een glas toe te voegen.

DE ZOETEKAUW FRAPPE

Voor iedereen met een zoetekauw raden we de Sweet Tooth Frappe aan. Voor de Sweet Tooth Frappe profiteert u van enkele heerlijke zoete smaken, waaronder karamel!

U zult het nodig hebben:

3 eetlepels van uw favoriete donker gebrande koffie;
½ kopje water;
12 ijsblokjes;
¼ kopje karamelsiroop;
3 eetlepels bevroren appelsapconcentraat;
½ theelepel vanille-extract;
¼ kopje volle melk.
Voor het maken van de Zoete Tand Frappe:

Begin met het maken van de koffie. Meng gewoon drie eetlepels donker gebrande koffie met een ½ kopje water. Zet vervolgens uw koffie op de zijkant en begin met het maken van het zoete mengsel dat de Sweet Tooth Frappe compleet zal maken!

Voeg de ijsblokjes, karamelsiroop, bevroren appelsapconcentraat, vanille-extract en volle melk toe aan de blender. Blend tot het voldoende gemengd is. Voeg vervolgens de koffie en het zoete mengsel toe aan een shaker. Schud voldoende tot het perfect gemengd is.

DE KARAMELCAPPUCCINO FRAPPE

Een Caramel Cappuccino Frappe is een andere geschikte frappe voor een zoetekauw. Net als onze vorige aanbeveling bevat deze frappe een mooie hoeveelheid karamel!

U zult het nodig hebben:

15 ijsblokjes;
½ kopje butterscotch & caramelsaus;
½ theelepel vanille-extract;
¼ kopje volle melk;
½ kopje water;
3 eetlepels donker gebrande koffie.
Om de Caramel Cappuccino Frappe te maken:

Maak eerst de koffie met behulp van het water en de donker gebrande koffie. Voeg vervolgens de ijsblokjes, butterscotch & caramel dessertsaus, vanille-extract en volle melk toe aan de blender. Meng het mengsel tot een gladde massa en voeg het toe aan een shaker. Voeg de koffie toe en schud tot een gelijkmatig mengsel. Serveer gekoeld.

DE ULTIEME PINDAKAAS FRAPPE

De Ultimate Peanut Butter Frappe is de beste frappe voor pindakaasfanaten. Deze heerlijke frappe bevat een flinke hoeveelheid pindakaas, maar ook je favoriete donker gebrande koffie!

Je zult het nodig hebben:

3 eetlepels van uw favoriete donker gebrande koffie. U kunt ook 3 eetlepels van uw favoriete espresso gebruiken;
½ kopje water;
15 ijsblokjes;
3 eetlepels suiker;
1,5 ons pindakopjes;
½ kopje volle melk.
Om de Ultimate Peanut Butter Frappe te maken:

Voordat u begint met het maken van de pindakaasmelange, moet u de basis voor deze frappe – de koffie – maken. Maak het gewoon met een ½ kopje water en drie eetlepels van je favoriete donker gebrande koffie of espresso.

Eenmaal y

Meer gerlateerde koffie weetjes!