STARBUCKS NITRO COLD BREW REVIEW: VERRASSEND GOED

Table of Contents

Cold brew is alle woede, dus het is geen verrassing dat Starbucks op de bandwagon sprong met hun eigen drankje genaamd Starbucks nitro cold brew. In deze post zal ik de drank beoordelen en mijn gedachten erover delen.

Ik ben een grote fan van koud gezette koffie, en terwijl de meeste Starbucks-dranken te zoet zijn en niet altijd vers, was de nitro koud gezette koffie eigenlijk verrassend verfrissend en zacht.

WAT IS STARBUCKS NITRO KOUD BROUWSEL

Starbucks nitro cold brew coffee is koffie die koud wordt geserveerd en uit een kraan wordt getrokken. Koud gezette koffie is heel anders dan warme koffie.

Terwijl warme koffie in enkele minuten met heet water wordt gezet, wordt koud gezette koffie 12-16 uur lang in koud water gezet met behulp van zeer grof gemalen koffie.

De nitrofactor is een toevoeging waarbij stikstofgas in de drank wordt geborreld, wat resulteert in een schuimige, schuimige textuur aan de bovenkant die echt een hele nieuwe dimensie aan de drank toevoegt.

Het verschil tussen het toevoegen van stikstof en het toevoegen van kooldioxide is dat stikstof resulteert in een veel gladdere, romige textuur, terwijl kooldioxide resulteert in een zure, borrelende textuur die je vaak vindt in koolzuurhoudende dranken.

IS HET IJSKOFFIE?

Starbucks nitro cold brew is NIET hetzelfde als ijskoffie. In feite zijn het polaire tegenpolen! Ijskoffie is gewoon een espressoschot of een gewone gezette koffie die over ijs wordt geserveerd om af te koelen.

Cold brew daarentegen wordt op kamertemperatuur of in koud water gezet over een periode van 12-16 uur, zoals we hierboven hebben vermeld.

Bovendien wordt aan ijskoffie ook geen stikstof of kooldioxide toegevoegd.

Tot slot wordt nitro cold brew meestal zonder ijs geserveerd omdat de koffie zelf vrij koud is, maar als u ervoor kiest om ijs toe te voegen, kunt u dat zeker doen. Mijn enige gripe met het toevoegen van ijs is dat het de smaak van uw koffie aanzienlijk zal verdunnen.

HOE SMAAKT HET?

Koud gezette koffie heeft over het algemeen alle goed smakende elementen van koffie – het aroma, de bloemige en fruitige noten, en de verfrissende factor – en heeft geen enkele van de bitterheid of zuurgraad die je soms in hete koffie aantreft.

Dat wil niet zeggen dat het geen verworven smaak is. Als je niet gewend bent om gewone koffie zonder suiker te drinken, kan het zijn dat je de smaak van koude koffie te overweldigend vindt en in de verleiding komt om er suiker of melk aan toe te voegen.

Het is een beetje verfrissend zoals ijsthee, maar het heeft een boost van cafeïne, de gewaagde koffiesmaak waar we allemaal van houden, en min de metallic/zuurstof/bittere smaak van hete thee en koffie.

Plus, de toegevoegde stikstofschuim maakt het iets geheel nieuws. Het voegt gewoon een ontzagwekkende dimensie van zachtheid en romigheid toe en de sensatie van de duizenden stikstofbellen die op je tong en in je mond knallen is echt sensueel.

MOET JE ER ZOETE ROOM AAN TOEVOEGEN?

Ik moet er hier op wijzen dat je de nitro koude brouwsel met zoete room kunt krijgen als je het te sterk vindt. Ik ging eens met mijn neef en hij had de nitro cold brew met zoete room omdat hij geen gewone koffiedrinker was.

Ik kocht de gewone nitro cold brew, en besloot een slokje van mijn neef te nemen om te proeven hoe het is met zoete room. Ik vond dat de zoete room de smaak van de koffie totaal overmeesterde en voor mij gewoon het punt van het drinken van cold brew vernielde.

Ik kan net zo goed een koud kopje room hebben besteld!

WELKE MATEN ZIJN ER BESCHIKBAAR?

Nitro cold brew is verkrijgbaar in de maten tall en grande, en vanaf dit schrijven is het niet meer verkrijgbaar in de maat venti.

IS STARBUCKS NITRO COLD BREW STERK?

Het hangt er echt van af hoe je “sterk” definieert.

Is het intens? Ja.

Is het bitter of zuur? Nee.

Het is zeker sterk in termen van cafeïne. Zoals het is, heeft koud brouwsel de neiging om een langzamere en langduriger afgifte van cafeïne in je lichaam te hebben dan gewone joe.

Het stikstoffenschuim doet de intensiteit echter wel goed in de juiste verhouding. Mijn suggestie zou zijn om een half glas met het schuim en een half glas zonder het schuim te proberen en te zien welke u beter bevalt.

De laatste paar slokjes van alleen het schuim zijn ook echt cool.

CONCLUSIE

Ik ben geen fan van de meeste Starbucks-drankjes, maar ik was echt aangenaam verrast over hoe goed het nitro koude brouwsel was. Hoewel je thuis koud kunt zetten, is het niet gemakkelijk om nitro koffie te zetten, tenzij je zeer gespecialiseerde apparatuur hebt.

De volgende keer dat je door een Starbucks gaat, raad ik je zeker aan om een kopje nitro cold brew uit de kraan te halen.

Meer gerlateerde koffie weetjes!