STANDAARD KOFFIEKOPJES (IN OZ EN ML)

Table of Contents

Koffiekopjes zijn er in verschillende maten, meestal geschikt voor het soort drank dat u drinkt.

Sommige koffieketens hebben ook hun eigen chique bijnamen voor maten (ik kijk naar jou, Starbucks!).

Als u de koffie-ervaring echt wilt opvoeren van alleen uw gewone mokken tot authentieke koffieserviezen, lees dan verder!

HOEVEEL ONS IN EEN KOFFIEKOPJE? HOE ML?

ESPRESSOKOPJESFORMAAT

Espresso is een zeer sterke bereiding en wordt dus in veel kleinere hoeveelheden gedronken – de 4 oz espressokopjesgrootte is dus meer dan genoeg. Als je er echt stijlvol over wilt zijn, worden espressokopjes demitassecups genoemd.

CAPPUCCINO CUPMAAT

Een 6 oz cupmaat is ideaal om te genieten van cappuccino’s. Cappuccino’s zijn espresso shots gemengd met geschuimde melk. Omdat de grootte van de espressoschot standaard is, is het belangrijk om de hoeveelheid melk die u in de cappuccino gebruikt te controleren, anders kan uw koffie te melkachtig worden en zijn kracht verliezen, en uiteindelijk een latte worden.

HOEVEEL OUNCES IN EEN STANDAARD KOFFIEMOK

8 oz cups zijn geweldige standaard koffie mok maten, geweldig voor een verse bereiding van uw favoriete filterkoffie of latte. De meeste standaard koffiemokken zijn inderdaad 8 tot 10 oz, de beste maat om van een pot koffie te genieten.

12 ons kopjes zorgen voor geweldige ijskoffie. U zult dus veel ijs nodig hebben, wat veel volume in beslag neemt, dus de grotere kop kan betekenen dat u nog steeds een goede hoeveelheid koffie krijgt!

16 ons kopjes zijn de grote competities, voor serieuze cafeïneconsumenten!

De meest voorkomende koffiekopjes, zoals hierboven vermeld, zijn 8 ons, of 227 ml. Om erachter te komen hoe groot je favoriete beker is, vul je je beker gewoon helemaal met water en giet je hem in een maatbeker.

WAAROM IS DE GROOTTE VAN UW KOPJE ZO BELANGRIJK?

Een standaard cappuccino is één shot espresso en geschuimde melk. Als u een grote cappuccino bestelt en niet opgeeft of u een dubbele portie espresso wilt, krijgt u meer verdunde koffie omdat er meer melk in uw kopje zit.

Natuurlijk, als je toevallig de voorkeur geeft aan melkiger koffie, ga dan zeker voor het grotere kopje met een enkele scheut!

Dit is ook een mooie gelegenheid voor u om verschillende combinaties te proberen en te zien welke smaken voor u werken.

Vergeet niet dat de grootte slechts één manier is om de smaak aan te passen – u kunt een sterkere, donkerdere branding proberen met een grotere kop voor een meer evenwichtige koffie, of een kleinere kop met een lichtere branding gebruiken om er meer kick uit te halen.

HOE ZIT HET MET MIJN HUIS?

De hele shpiel hierboven was meer voor het bestellen van koffie in uw lokale cafés. Als u op zoek bent naar een goede kop voor thuis, dan moet een standaard 8 oz mok de truc doen, want je kunt genieten van cappuccino’s, lattes, platte witten, en filterkoffie – 8 oz is de goudklokjes hoeveelheid!

Als je echt van espresso houdt en overweegt om een espressomachine te kopen, dan raad ik je aan om wat demitasse kopjes op te halen, alleen maar om de espresso drinkervaring te verbeteren.

STARBUCKS KOFFIE KOPJES IN OUNCES

Wanneer u naar uw buurt Starbucks gaat, bestelt u meestal een koffie op maat van hun mooie namen: kort, lang, groot en venti.

Er is echter geen indicatie over de maten van de koffiekopjes die Starbucks in ons gebruikt. Dus hier ga je dan: een lijst met Starbucks maten en hun hoeveelheden in ons:

REISKOFFIEMOKKEN

Je zult merken dat de meeste van de best verkochte reisbekers op Amazone’s vrij groot zijn, 16 ons en 20 ons.

Vermoedelijk is dit voor het grijpen van een hit van filterkoffie voor de weg. Omdat de mokken geïsoleerd zijn, kun je eigenlijk twee hele porties koffie inschenken die je veel langer meegaan!

STANDAARD CUPMAAT

We hebben veel gepraat over bekers en ons, dus ik dacht dat het nuttig zou zijn om ook de standaard cupmaat op te nemen.

De beker die in het Imperial systeem als maatstaf wordt gebruikt is eigenlijk twee soorten: de wettelijke beker en de gebruikelijke beker.

Wettelijke beker:

240 ml of 8,12 gebruikelijke ounces

Gewoonlijke beker:

236.5882365 ml of 8 ons gebruikelijk

Dit zijn de maatregelen die worden gebruikt bij het koken, en om de dingen uniform en handig te houden, veronderstel ik dat de meeste koffiekopjes ook hetzelfde zijn als het “kopje”, of 8 ons.

Meer gerlateerde koffie weetjes!