HOE LANG DUURT HET OM KOUD TE BROUWEN EN MOET JE HET KOELEN?

Table of Contents

Iedereen houdt van een lekker, verfrissend glas koude koffie, maar de kans is groot dat je niet al je brouwsel in één keer gaat opdrinken. Dus een belangrijke vraag die naar voren komt is hoe lang duurt het koud zetten?

HOE LANG DUURT HET OM KOUD TE BROUWEN IN DE KOELKAST?

Aangezien koud brouwsel goed, koud is, bewaar je het in de koelkast in plaats van buiten. Koud brouwsel is een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Vergelijk dat maar eens met warme koffie, die nauwelijks meer dan een paar uur duurt voordat hij als spoeling smaakt!

Er zijn eigenlijk twee soorten koudedrank: een concentraat en een verdunde drank.

Cold brew wordt meestal gemaakt door de koffie 12 tot 24 uur lang in koud water te laten weken. Aan het einde van het proces van het weken komt u, afhankelijk van het soort verhouding, terecht bij een koud concentraat. Een lagere verhouding betekent dat u een concentraat krijgt en een hogere verhouding resulteert in een verdunde drank.

Koud brouwconcentraat is meestal 1 tot 2 weken houdbaar in de koelkast. Er is geen exact aantal, hoewel veel kant-en-klare, gebottelde koude brouwsels van bedrijven als Stumptown veel langer houdbaar zijn.

Wat betreft zelfgemaakt koud brouwselconcentraat, zou ik aanraden om ongeveer 1 week veilig te zijn en 2 weken als je het echt wilt pushen. Als je het eenmaal hebt verdund, zou ik het niet langer dan 2 tot 3 dagen bewaren. Je zal tegen die tijd een duidelijke degradatie in smaak opmerken.

Dat betekent niet dat het zal bederven of ranzig zal worden, maar je zal er minder van genieten.

Als u besluit om melk of room aan uw concentraat toe te voegen, drink het dan meteen op. Het zal heel snel slecht gaan, omdat je andere dingen in de drank hebt geïntroduceerd.

Dit is vergelijkbaar met ijskoffie, die meestal met melk wordt geserveerd. Elke keer dat u melk aan een koffie toevoegt, worden de houdbaarheidspluimpjes.

KAN KOUDE KOFFIE SLECHT GAAN?

Als we het hebben over het bewaren van koudedrank en hoe lang duurt koudedrank, moeten we het hebben over de vraag of koudedrank slecht kan gaan of niet! Het antwoord is nee. Koudedrank gaat op zich niet zo slecht als melk of sap.

Koud bier kan echter wel muf en te zuur worden en zijn smaak verliezen. In sommige zeldzame gevallen kan het ook schimmel gaan opvangen.

Het is duidelijk dat je het niet zo lang wilt bewaren!

Vergeet niet, één tot twee weken is het meest dat je zou willen duwen. Als je denkt dat je niet in staat bent om zoveel koude koffie te drinken in zoveel tijd, maak er dan minder van!

Normaal gesproken zul je waarschijnlijk binnen een week je hele partij koud gezette koffie opdrinken. Ik zet meestal een liter koud bier in één keer, en dat duurt ongeveer 7 tot 8 dagen als ik alleen maar drink. Ik vul meestal een half glas met concentraat en vul het af met meer water, een scheutje melk, of laat mijn koffie over ijs gieten.

HOE WEET JE OF DE KOU IS GAAN LIGGEN?

Koud gezette koffie heeft over het algemeen een frisse, milde en zachte smaak. Om volop te kunnen genieten van cold brew, moet je het koud drinken! Als je het buitenshuis laat zitten, krijg je niet dezelfde ervaring.

Als de koffie eenmaal te zuur of muf begint te smaken, weet je dat het slecht is gegaan.

Een ander verklikkerlicht voor koud gezette koffie is als je rare dingen ziet rondzweven in je koffie, zoals het begin van de schimmel.

Het is zeer zeldzaam dat koud brouwsel slecht genoeg zal gaan om je ziek te maken, maar na de zeven tot tien dagen zal het niet meer zo goed smaken en moet je het gewoon in je tuin of in het riool dumpen.

MOET KOUD BROUWSEL GEKOELD WORDEN?

Als je denkt dat je je koud brouwsel gewoon op kamertemperatuur kunt bewaren en het dan over ijs kunt gieten, zou je je vergissen. Koudedrank koffie MOET in de koelkast worden bewaard.

Niet alleen dat, maar je moet het ook in de koelkast zetten. Hoewel je op het aanrecht misschien wat recepten vindt die suggereren om met koud water te brouwen, zal het brouwen in de koelkast altijd beter zijn.

Bewaar uw koffie ook na het zetten in de koelkast. Het buiten bewaren zal niet leiden tot een lekker kopje koffie, zelfs niet als het winter is en je huis vrij koel is. In hete zomermaanden is het buiten houden van uw koffie een absolute no-no.

Om je koudedrankje in de koelkast te bewaren, gebruik je een plastic of glazen fles die je goed kunt sluiten. Een schroefdop is de beste optie, maar als je een kruik hebt die geen bovenkant heeft, gebruik dan plastic folie om de bovenkant te bedekken.

Koffie is erg goed in het absorberen van geuren en aangezien je koelkast vol zit met zoveel verschillende geuren, wil je proberen je koffie af te sluiten voor invloeden van buitenaf.

HOE U EEN ZO VERS MOGELIJKE KOFFIE KUNT GARANDEREN

De meest verse koffie komt van het gebruik van vers gebrande koffiebonen. Koffiebonen behouden hun versheid tot ongeveer 2 weken na het branden, vergeleken met koffiedik dat in het beste geval binnen enkele uren het grootste deel van zijn kracht verliest.

Ongeacht of u hete koffie, ijskoffie of koude koffie zet, het malen van de koffie net voor het zetten levert een veel versere drank op.

Toegegeven, je zou waarschijnlijk koffie kunnen maken met oudere gemalen koffie en het zal nog steeds in de koelkast bewaard worden voor de 7-14 dagen, maar het zal niet zo goed smaken vanaf het begin als een vers gemalen brouwsel zou doen.

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE LANG DUURT HET OM KOUD TE BROUWEN IN JE SYSTEEM?

Cafeïne heeft een halfwaardetijd van 6 uur, wat betekent dat als je 200 mg cafeïne drinkt (ongeveer wat je zou krijgen van een 16 oz glas koud bier), je in 6 uur nog steeds 100mg cafeïne in je systeem zou hebben.

MOET KOUD BROUWSEL GEKOELD WORDEN?

Ja, 100%. Koud bier moet in de koelkast bewaard worden om een maximale versheid te garanderen.

KAN KOUD BROUWSEL JE ZIEK MAKEN?

Als je erg gevoelig bent voor cafeïne, kan koud brouwsel je ziek maken.

Meer gerlateerde koffie weetjes!