[BESTE KOPJE KOFFIE] – Een kopje koffie zetten!

Table of Contents

Een kopje koffie zetten!

Kopje koffie

Koffie. Boter. Olie.

Afzonderlijk vind je geen van de ingrediënten als onderdeel van een traditioneel en evenwichtig ontbijt. Maar samen maken deze ingrediënten je heerlijke, schuimige en energievretende cafeïnehoudende drank, kogelvrije koffie die haast heeft om een toast van Silicon Valley te worden.

Deze strak klinkende naam, koffiedrank is geadverteerd om java-liefhebbers een zuiverste vorm van energie te geven, terwijl het ongewenste vetten, die al jaren worden gevolgd, naar beneden laat vallen.

Klinkt meer als een ronduit magische drank.

Zuivere vorm van lekkere koffie
Maar is het toevoegen van de boter en olie aan de koffie echt een fast track methode om de mentale focus te verbeteren terwijl je in vorm komt?

Laten we feiten uit ficties onderzoeken…

Wat is een goed kopje koffie?

In zijn zuiverste vorm is kogelvrije koffie het mengsel van gezette koffie, graszaad, ongezouten boter en medium-chain triglyceride (MCT) olie.

Wat is The Story Behind Bulletproof Coffee?
Dave Asprey is een Amerikaanse ondernemer en bedenker van kogelvrije koffie en het bedrijf, Bulletproof Nutrition, Inc. Voordat Asprey het concept in de westerse wereld introduceerde en te gelde maakte, was het idee om de koffie te versmelten met vetrijke vaste stoffen nauwelijks bekend.

De oprichter, Asprey ontdekte dit boterkoffierecept tijdens een trektocht naar de Himalaya (Mount Kailash) met als doel het leren van meditatie van boeddhistische pelgrims, omdat ze gebruiken om rituele wandelingen te maken rond de basis.

Asprey zegt dat, terwijl hij in een eenpersoonskamer hut struikelde, een van de Tibetaanse gastheren hem een kopje thee gaf vermengd met yakboter en hem hielp bij het navigeren door ruwe klimaten en grote hoogten van de berg.

Binnen de 5 minuten na het drinken van de thee verspreidde zich een warmte over zijn lichaam. zei Asprey.

Hij noemde ook;

Ik voelde een mentale helderheid komen. Alles voelde gewoon makkelijker.
Bij zijn terugkeer in de Verenigde Staten knutselde hij aan het recept en verving koffie door thee, grasboter met yakmelk en voegde kokosnootolie toe (aangeprezen als Brain Octane Oil by Bulletproof brand).

Na een decennium hielp het concept van dit magische kopje thee Asprey bij het opbouwen van een multi-miljoen dollar rijk rond zijn doe-het-zelf benadering in de biologie. En sinds hij het originele recept op de officiële website heeft geplaatst, is er veel ophef over “Bulletproof koffie” en circuleert het rond popwinkels en koffieculturen over de hele wereld.

Om merkinbreuk te voorkomen wordt dit brouwsel soms ook wel Butter Coffee, Caveman Coffee in New York City of Grass Fed Coffee in Los Angeles genoemd.

Raad eens, hoe kun je lekkere koffie voor jezelf maken?

Hier is het exacte en stapsgewijze proces om lekkere koffie te maken in je eigen keuken.

Hoe maak je een kopje koffie (De juiste manier)?

Het bereiden van een heerlijk kopje kogelvrij is geen sinecure, het proces is vergelijkbaar met de manier waarop we smoothies en verse sappen maken voor de familie.

Het is aan u of u de goede of andere merkproducten specifiek wilt gebruiken, hoe dan ook is prima, tenzij u verouderde producten gebruikt.

In het bijzonder, zult u nodig hebben:

 • Vers gebrande koffiebonen
 • Franse pers/Giet over
 • Koffiemolen
 • Koffieschaal
 • Gefilterd water
 • MCT-olie of kokosnootolie
 • Ongezouten Gras, Boter of Ghee…
 1. Weeg uw bonen
  Voor een perfect consistente cup o’joe is het altijd aan te raden om uw ingrediënten te meten. U kunt zoiets als Hario V60-schaal gebruiken die in stappen van 0,01 gram meet voor een maximale koffiesnobbel en die al het giswerk uit de weg gaat door u telkens perfecte bloeitijden en gietbeurten te bieden.

Als u bijvoorbeeld de methode voor het zetten van koffie inschenken gebruikt, is de Hario-timer efficiënt genoeg om te voorkomen dat er te veel of te weinig koffie wordt gedronken.

U kunt deze weegschaal ook gebruiken om andere ingrediënten te meten die in uw kogelvrije koffierecept zijn opgenomen, namelijk bonen tot boter.

Pro Tip: Om een kopje koffie van 8 ons te zetten, moet u ongeveer 11,6 gram (41 oz) hele bonen vermalen om 2 ½ eetlepels versgemalen koffie te bereiden.

Meten zonder schaalverdeling zou zeer onnauwkeurig zijn. Door 4 eetlepels bonen te malen krijg je waarschijnlijk 2 eetlepels gemalen koffie. Voeg meer bonen toe totdat u de juiste hoeveelheid gemalen koffie krijgt.

 1. Maal uw vers geroosterde bonen
  Alleen al de grootte van de molen kan een belangrijk verschil maken bij het maken van een heerlijke of een bittere of ondrinkbare kop koffie.

Om een zo goed mogelijk kopje koffie te maken, moet u ervoor zorgen dat u de perfecte grootte krijgt, gelijkmatig gemalen. Met name een instelbare conische braammolen zorgt voor een vlekkeloos resultaat, precies zoals u dat wilt.

Pro-tip: Voor Franse methoden, altijd voor doel voor “medium grof” maalgraad, en “medium” als u gebruik maakt van Pour-over koffiezettechniek.

 1. Kies uw koffiesterkte
  Afhankelijk van uw smaak kunt u de verhouding tussen koffie en water aanpassen om de sterkte-instelling aan te passen. Als u bijvoorbeeld een fan bent van sterke koffie, voeg dan ongeveer een half kopje gemalen koffie toe aan 3 koppen water.

U kunt daarentegen 2 ½ eetlepel gemalen koffie mengen tot een kopje water (8 ons) om een iets lichtere kop java te bereiden.

Pro Tip: De temperatuur van het water is van groot belang. Voor het zetten van een rijk smakende en meer gebalanceerde kop koffie kunt u zich richten op het extraheren van het koffiedik bij 195 tot 205 graden Fahrenheit.

 1. Hoe zet je de biologische koffie
  U kunt een druppelend koffiezetapparaat gebruiken om uw koffie te zetten, maar als u niet genoeg heeft of niet geïnteresseerd bent om uw volledige looncheque uit te blazen, kunt u als alternatief gebruik maken van French Press of Pour-over methode. Beide technieken zijn competent genoeg om je een sterk kopje java te maken.

In het licht van dit recept zal ik de French Press methode gebruiken.

 • Kook genoeg gefilterd water om de French Press te vullen.
 • Voeg uw grove gronden toe aan de French Press. Het is aan te raden om te beginnen met een koffie/water-verhouding van 1:12. Met andere woorden, voeg 30 gram koffie toe aan 360 gram water.
 • Om het zetproces te beginnen, giet u voorzichtig tweemaal de hoeveelheid water op het koffiedik.
 • Roer het koffiedik voorzichtig met een eetstokje en laat de koffie 30 seconden bloeien.
 • Giet nu het resterende water voorzichtig uit, plaats het deksel op de bovenkant en laat de koffie 4 minuten steil staan. Niet raden, wacht precies 4 minuten. Duik nog niet in het water.
 • Druk het plunjerfilter naar beneden. Giet de koffie na afloop direct bij de kop(pen).

Laatste stap: Mengingrediënten om smaakvolle kogelvrije koffie te maken
Ga er nog niet uit, je lekkere boterkoffie is nog maar net binnen spuugafstand.

Dus als je klaar bent met het zetten van de koffie, verwarm je je blender dan voor door hem af te spoelen met weinig heet water en volg ten slotte deze eenvoudige stappen om je weelderige drankje voor te bereiden.

 • Voeg 1 kopje van uw gezette koffie toe aan de blender.
 • Voeg 1-2 eetlepels MCT-olie of kokosolie toe.
 • Voeg 1-2 eetlepels Grass-fed, Unsalted Butter of Ghee toe.
 • Blitz nu de ingrediënten voor 20 tot 30 seconden tot het lijkt op een romige latte.
 • Voila! Uw watertandende kogelvrije koffie is klaar. Serveer in je favoriete kopje en geniet!

Voedingswaarde van een goed kopje koffie

Het aantal calorieën in kogelvrije koffie is afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en hun exacte concentraties.

Gemiddeld neemt een kopje koffie van 8 oz met 2 eetlepels ongezouten, graszaadboter en 2 eetlepels MCT-olie ongeveer 300 calorieën in je lichaam op.

Als je echter de voorkeur geeft aan kokosolie boven MCT-olie, voeg je ongeveer 20 calorieën toe voor een totaal van 320 calorieën per kopje.

Ter informatie: Als u een afslankingskuur volgt, raden voedingsdeskundigen u aan om niet meer dan 300-400 calorieën voor het ontbijt te gebruiken.

Een makkelijke manier voor een biohackende menigte om vetten en calorieën te slurpen is om zoveel mogelijk te snuiven aan een verwerkt koolhydraat (460 calorieën!). Dus, waarom zou je een muffin eten als je elke ochtend dit metabolische equivalent van supergeladen accuzuur zou kunnen opdrinken.

Mogelijke gezondheidsvoordelen van het drinken van kogelvrije koffie
Je vraagt je misschien af, terwijl gewone zwarte koffie alleen al genoeg is om je dag te laten beginnen, waarom zou je dan overstappen op kogelvrije koffie?

Naast de geweldige smaak, houden mensen ervan om het elke ochtend te mengen, omdat de potentiële voordelen voor de gezondheid te goed zijn om waar te zijn.

En wat is interessant?

Er zit wetenschap achter met koude harde feiten en goede redenen om de beweringen van de kogelwerende koffieliefhebbers te staven.

Voordelen van biologische koffie

Laten we het in detail bespreken… onmiddellijk naar de beker(s).

 1. Kan gewichtsverlies bevorderen door middel van ketogenese
  De meeste voordelen van deze boterdrank voor gewichtsverlies zijn de genade van MCT-olie.

Als je een van die op ketogeen dieet, kan het drinken van kogelvrije koffie helpen u triggering gewichtsverlies door de manier van ketose, een metabole staat die door het ontbreken van koolhydraten en kickstarts vetverbranding volkomen verbrandt.

Dit kan zijn omdat MCT-olie meer “ketogeen” is dan andere vetten. Dat betekent dat het voor het lichaam gemakkelijker is om MCT-olie om te zetten in ketonen die het lichaam gebruikt voor energie in ketose, meldt een studie uit 2018.

Pro Tip: Voor bevredigende resultaten, gebruik kogelvrije koffie als maaltijdvervanger of als je wilt, koppel het met een intermitterend vastenplan om je ketogene gewichtsverlies op te stoken.

 1. Kan verzadiging bevorderen (gevoel van volheid)
  Sommige mensen houden ervan om kogelvrije koffie te drinken, alleen maar om honger te voorkomen in de ochtend.

Het toevoegen van boter, MCT-olie of kokosnootolie aan uw koffie kan een persoon minder hongerig maken door extra calorieën en het vermogen van vetten om verzadiging te bevorderen.

Houd er rekening mee dat deze boterkoffie goed is als u deze als maaltijdvervanger inneemt. Aan de andere kant, als u dit aan uw normale ontbijtroutine toevoegt, kan het gewichtstoename veroorzaken als u die extra calorieën niet verbrandt gedurende de rest van de dag.

 1. Verbetert de gezondheid van de botten en zorgt voor een gezond immuunsysteem.
  Grasboter in kogelvrije koffie is hoger in omega-3-vetzuren. Deze worden verondersteld ontstekingsremmende eigenschappen te hebben en worden geassocieerd met vele potentiële voordelen voor de gezondheid.

Met name grasboter bevat 26% meer omega-3-vetzuren dan gewone boter, meldt een analyse in 2017.

Studies over omega-3 geven aan dat het de gezondheid van de botten kan verbeteren door de hoeveelheid calcium te verhogen en zo het risico op osteoporose te verminderen (1, 2).

Bovendien wordt aangenomen dat het ook rijk is aan vitamine K2, wat niet alleen gunstig is voor de botten en ook voor de cardiovasculaire gezondheid (3, 4, 5).

 1. Biedt meerdere gezondheidsvoordelen van koffie
  Naast andere ingrediënten in kogelvrije koffie recept, pure biologische koffie alleen al biedt een verscheidenheid aan voordelen voor de gezondheid en verlaagt het risico op vroegtijdige dood door hart-en vaatziekten en verschillende soorten van kanker dan degenen die zich onthouden.

Matig drinken kan ook de kans op het ontwikkelen van een leverziekte, de ziekte van Parkinson en type 2-diabetes verminderen. Maar er zijn meer studies nodig om uit te zoeken hoe dat gebeurt.

Bovendien verbetert het drinken van koffie in de ochtend de mentale focus en houdt u wakker en meer alert meestal voor een paar uur rapporten Medical News Today.

Potentiële nadelen van biologische koffie

Terwijl er veel gezoem is over goede koffie, vooral onder paleo- en low-carb dieters. Toch kan het bij sommige gelegenheden onschadelijk zijn, dus het is aan te raden om er niet je gewone kopje java van te maken.

Hier zijn de redenen voor:

 1. Laag in voedingswaarde
  Asprey en andere promotors van kogelvrije koffie stellen voor om het elke ochtend in plaats van het ontbijt te nuttigen.

Ongetwijfeld helpt het u bij het beheer van uw gewicht door de eetlust te verminderen en energie te leveren, maar het ontbreekt u aan voedingswaarde.

Het drinken van deze koffie is slechts een ander middel om uw voedzame maaltijd te vervangen door een slechte vervanger.

Terwijl grasboter wat CLA, butyraat en vitaminen (A & K) bevat, is de MCT-olie in het recept slechts een geraffineerd en verwerkt vet zonder essentiële voedingsstoffen.

Quick Note: Als u gewend bent om drie keer per dag kogelvrije koffie te drinken, betekent dit dat u uw voedingsinname waarschijnlijk met een derde zult verminderen.

 1. Hoger in verzadigd vet
  Kogelvrije koffie is rijk aan verzadigd vet.

Het effect op de gezondheid is altijd al controversieel geweest, sommige gezondheidsdeskundigen geloven dat dit de kans op de ontwikkeling van de verschillende studies kan vergroten en moet worden vermeden (6).

Uit een analyse van British Journal of Medicine uit 2015 blijkt dat verzadigd vet in verband wordt gebracht met een hoger risico op het ontwikkelen van hartziekten. Sommige andere studies vonden echter helemaal geen significante verbanden.

Het kan een onderdeel zijn van een gezond dieet als je het in matige hoeveelheden inneemt, maar het kan schadelijk zijn als het in hogere doses wordt ingenomen.

Pro Tip: Als u zich veel meer zorgen maakt over een hoger cholesterolgehalte, is het altijd aan te raden om de consumptie ervan te beperken of te voorkomen dat u het volledig inneemt.

 1. Kan maagklachten veroorzaken
  Vetrijke dranken zoals kogelvrije koffie zijn over het algemeen lager in vezels, het kan leiden tot maagklachten, vooral bij mensen die lijden aan maag- en darmklachten zoals IBS.

Volgens Cleveland Clinic zijn vetzuren specifiek slecht voor mensen met IBS-gerelateerde constipaties. Het is dus geweldig om jezelf te beginnen aan een vetarm dieet dat de gezondheid van je hart verder zal verbeteren en de ongemakkelijke stoelgang kan verbeteren.

Moet je Biologische koffie drinken?

Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag, je zult het zelf moeten evalueren.

Door alles in overweging te nemen, blijkt het nuttig te zijn voor mensen die ketogene diëten volgen zonder verhoogd cholesterolgehalte.

Matige consumptie samen met gezonde voeding kan u helpen om wat extra kilo’s kwijt te raken en de vonk van energie te geven om u op gang te krijgen.

Echter, als je een regelmatige drinker van kogelvrije koffie bent, wordt geadviseerd om altijd je bloed markers te controleren om er zeker van te zijn dat je jezelf niet in de buurt van het risico van het ontwikkelen van hart-en vaatziekten en andere medische aandoeningen.

Pro Tip: Als het drinken van kogelvrije koffie uw welzijn en de kwaliteit van uw leven verbetert, kan het de moeite waard zijn om er aan vast te houden, zelfs met een verminderde inname van voedingsstoffen.

Een paar laatste woorden

Kogelvrije koffie is een groeiende dieettrend die populair is onder ketogene dieters en wordt gepromoot als een nuttige ontbijtvervanger. De productmaker beweert dat het helpt bij gewichtsverlies, honger voorkomt, de intense focus verhoogt en de energieniveaus verhoogt. Er is echter nog geen bewijs om die voordelen of risico’s te ondersteunen.

Drinken met mate lijkt geen schade te veroorzaken, in plaats daarvan kan het voordelig zijn, maar het nemen van de hogere hoeveelheden kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid op lange termijn.

Het toevoegen van het aan uw reguliere levensstijl als maaltijdvervanger zal u niet de essentiële voedingsstoffen leveren die u elke dag nodig heeft. In tegendeel, het eten van een gebalanceerd en gezond dieet kan een heilzame manier zijn om je mentale toestand te verbeteren en jezelf vol te houden tot de lunch.

Kortom, als je dit wilt toevoegen aan je normale routine, is het altijd aan te raden om je gezondheidsdeskundige te raadplegen om je bloedmerk te laten controleren voordat je aan de slag gaat.

Veel plezier met je goed bakje koffie!

Meer gerlateerde koffie weetjes!