KOKOSNOOTOLIE IN KOFFIE ZONDER BLENDER: 4 ALTERNATIEVE MANIEREN OM TE MENGEN

Table of Contents

Dus je houdt van het idee van kogelvrije koffie, en je zweert door elke ochtend een eetlepel boter en kokosnootolie aan je koffie toe te voegen.

Maar op een dag breekt je blender af – dus hoe voeg je kokosolie toe in de koffie zonder blender? Laten we eens kijken naar 3 methoden die je kunt gebruiken. Dit werkt ook voor boter, maar ook voor een combinatie van boter en kokosolie.

Opmerking: Tenzij je superman bent en op bovenmenselijke snelheid kunt kloppen, heb je een soort apparaat nodig – ook al is het geen goede blender – om de vetten in de boter en de watermoleculen in de koffie met succes te laten emulgeren.

  1. GEBRUIK EEN BLENDERFLES

Blenderflessen zijn echt nette manieren om kokosolie in koffie te mengen zonder een goede blender. Als je niet bekend bent met blenderflessen, zijn het de flessen die je vaak ziet gebruikt in de sportschool om eiwitshakes te mengen. Het is eigenlijk een plastic flesje met een kleine metalen gardebol erin.

Je sluit het flesje af met de vloeistof en het poeder erin, en geeft het een paar goede shakes. De klopperbal helpt om alle inhoud te combineren.

Zo doe je dat:

  • Stel je koffie in om te zetten met je favoriete zetmethode. Terwijl u wacht tot hij klaar is om te zetten…
  • Voeg wat heet water toe aan de blenderfles om deze lekker warm te houden. Zo kan de koffie lekker warm blijven als je hem inschenkt. Hoe warmer de koffie, hoe makkelijker hij zich met de kokosnootolie vermengt.
  • Als je koffie klaar is met zetten, maak je het water uit de blenderfles leeg en voeg je kokosolie (en/of boter) toe aan de fles.
  • Giet langzaam koffie over de olie en probeer er zoveel mogelijk vloeibaar te maken. Dit maakt het leven een stuk makkelijker als je wilt mengen.
  • Doe het kloppende balletje in de fles, sluit het deksel goed af en begin te schudden.
  • Geef het een zeer goede schudbeurt totdat de koffie de kleur en schuimigheid krijgt die je wilt.
  1. GEBRUIK EEN HANDMELKOPSCHUIMER

Kleine, handheld melkopschuimers doen ook goed werk om de koffie te laten emulgeren met de boter. Voeg kokosnootolie toe aan een kopje en schenk er uw vers gezette koffie in.

Vervolgens voegt u een melkopschuimer toe tot deze in contact komt met zowel de kokosnootolie als de koffie, en zet u het pijpje aan. Het zal de koffie en de kokosolie langzaam aan elkaar kloppen en je zult zien dat de olie heel langzaam begint te emulgeren.

Beweeg het pijpje op en neer als het loopt om meer van de koffiekarnen te helpen en in contact te komen met de olie.

Uw koffie wordt iets lichter en u ziet een klein laagje schuimvormig aan de bovenkant, zoals u zou doen als u het in een blender had gemaakt.

Drink wel snel op, want de emulsie gaat niet lang mee!

  1. VOEG EEN EMULGATOR TOE AAN UW KOFFIE

Om de oliën in kokosnootolie en/of boter goed te laten mengen met de koffie, kunt u proberen een emulgator toe te voegen, een samenstelling die helpt om vetten en watermoleculen aan elkaar te laten kleven.

Zonnebloemlecithine, sojalecithine en boterkoffiecreamer zijn allemaal geweldige emulgatoren en zouden het werk goed moeten doen, waardoor uw koffie veel gladder en zijdezachter wordt.

Een natuurlijke vorm van emulgator is een eierdooier, hoewel je het waarschijnlijk in de hete koffie zou klauteren voordat het zijn emulsiewerk kan doen!

  1. KOKEN VAN KOKOSNOOTOLIE KOFFIE MET TARWEMEEL

Een ander recept dat ik vond maar niet persoonlijk heb geprobeerd is om gelijke delen kokosnootolie en tarwemeel toe te voegen in een pot op het fornuis en te mengen tot het goed is opgenomen.

Voeg dan je koffie toe (natuurlijk al gebrouwen), en begin te roeren op een zeer laag vuur. Houd uw fornuis op een zo laag mogelijke vlam/instelling omdat het koken van de vloeistof alleen maar negatieve effecten heeft op de smaak.

Wanneer u de tarwe niet meer kunt proeven, is de koffie gaar en klaar om te worden geconsumeerd.

Let op: hoewel dit een effectieve methode kan zijn, is het zeker de minst smakelijke en als het aan mij lag, zou ik waarschijnlijk gaan voor methode 1 of 2 🙂

WAT TE DOEN ALS DE KOKOSNOOTOLIE NIET IN DE KOFFIE GEMENGD WORDT

Het idee van Bulletproof koffie is het gebruik van een hoge snelheidsmixer om alles te mengen. Natuurlijk zal een shakerfles of zelfs een elektrische melkopschuimer niet zoveel energie kunnen vasthouden om de koffie en de kokosnootolie te emulgeren en te mengen als nodig is voor een gladde drank.

Echter, de bovenstaande methoden zijn het op één na beste in het geval dat uw blender kapot is en u direct een fix van kokosolie koffie nodig heeft!

Als het koffie- en oliemengsel wel goed verwerkt moet lijken, schud het dan gewoon wat meer in de blenderfles of geef het nog een paar minuten met de melkopschuimer volgens de up-downmethode.

Als je de blenderfles methode gebruikt, geef het dan gewoon een paar stevige shakes.

Aan het einde van de dag is het natuurlijk het beste om een blender te gebruiken, want de hoge snelheden die ze kunnen bereiken zijn gewoon niet mogelijk met je armen (tenzij je superman bent).

Meer gerlateerde koffie weetjes!