KAN JE KOFFIE VERBRANDEN? JA, MAAR NIET ZOALS JE DENKT!

Table of Contents

Sommige koffies smaken naar houtskool, en zelfs hun aroma geeft een beetje scherpe geur. Terwijl sommigen van ons de voorkeur geven aan een donkere Italiaanse branding, maar er is een significant verschil tussen een diep gebrande en een verbrande koffie. Dus kun je koffie verbranden? Is dat mogelijk?

Met de term “verbranden” bedoelen we bittere smaak, donkerbruin-zwarte kleur en een niet zo aangename “ashy flavour”. Hieronder staan de redenen waarom koffie verbrand zou kunnen smaken.

  • Overbranding is de belangrijkste reden voor de verbrande smaak. Als de bonen te bruinachtig zijn (bijna zwarte kleur) dan zal uw java anders smaken, ongeacht welke bereidingswijze u kiest.
  • Muffe bonen zullen ook verbrande en zure bonen smaken. Meer dan de bonen wordt de koffiedik gemakkelijk muf, muf, muf en droog. Gebruik het poeder volledig in uw brouwsel of houd het luchtdicht.
  • Een verse pot koffie, als die lange uren op warmteplaten wordt bewaard, zal ook scherp smaken. In principe gebruiken de druppelaars deze borden om de koffie warm te houden, maar in de loop van de uren worden ze te gaar.

U zult dit soort koffie ervaren – in goedkope java-servicewinkels. Of meestal bereidt u zelf een verbrande koffie. En een verbrande overkookte smaak is het ergste! Ze vermoorden je ochtend pick-me ups.

Er was een tijd dat traditionele koffies direct uit een kokende pan werden geserveerd. Moderne koffiezetapparaten gaan qua temperatuur niet zo ver.

Zelfs als je wat traditionele brouwsels uitprobeert – bijvoorbeeld cowboykoffie of Turkse koffie – hoeven ze de cafeïne niet te koken.

IS HET MOGELIJK OM KOFFIEBONEN TE VERBRANDEN MET KOKEND WATER?

Een gewaagde NEE op de hierboven gestelde vraag! Het verbranden van een koffie boven kokend water (in het bijzonder 100 graden) – is meer een science hoax. Ja, het is mogelijk om koffie te verbranden als iemand het langer dan een paar uur blijft koken. Maar een specifieke 100 graden Celsius is niet het brandpunt voor koffie.

U zult veel van de koffiemachines zeer specifiek de watertemperatuur meten. En ze zullen de grond zetten als het water 90 tot 95 graden is. Ze zullen 100 graden vermijden – de kooktemperatuur. Hun rechtvaardiging – als je koffiebonen of gemalen koffie in heet kokend water zet – zal het de smaak doden en de koffie verbranden!

De bovenstaande gedachte is volledig onwetenschappelijk. Er zijn twee redenen waarom kokend water niet de reden is voor slechte koffie.

1 – Wanneer bonen worden gebrand, zijn ze ver boven de 100 graden. Kokend water is 100 graden en niet meer. Dus in principe gaan de bonen veel meer graden boven de 100 graden.

2 – Er is niet veel verschil tussen 95 en 100 op het gebied van de thermische fysica. En 100 graden kookt water – geen koffie! Elke verbinding heeft zijn eigen specifieke kook- en smeltpunt. En zelden heeft een kooktemperatuur invloed op de chemische afbraak van een andere verbinding.

Zoals we al zeiden is het vooral het overbranden van bonen en over koken dat een verbrande smaaksensatie stimuleert.

Het is niet het kokende water dat de boosdoener is. Het is veeleer relevant hoe lang uw java op heet water zit tijdens het zetten van koffie. De factor tijd is de meest prominente oorzaak voor het verbrande probleem.

Maar voor een perfecte, niet-bittere smaak en een betoverend aroma – bereid uw kopje tussen 90 en 95 graden. De meeste koffiezetapparaten hebben tegenwoordig ingebouwde thermometers waarmee u de temperatuur van het water kunt controleren. En natuurlijk bespaart u zich op beschuldigingen van verbrande koffie.

Kokend water wordt beschouwd als heet in relatie tot koffie-extractie. Hoewel het uw koffie niet zal verbranden, maar zeker de smaken zal overdistilleren.

HOE VOORKOM JE DAT KOFFIE VERBRANDT?

Als uw gebrouwen koffie meestal over-extractie smaakt (of zelfs een beetje in de buurt komt van over-extractie) – dan moet u uw kookproces op een rijtje zetten. Bij het overkoken van de bonen komen chemische stoffen vrij die looistoffen heten en een bittere, of “verbrande” smaak hebben. Stop precies voor het vrijkomen van deze stoffen.

Hier zijn enkele dingen die je misschien verkeerd doet – en enkele tips die kunnen helpen bij het bereiken van een perfecte pers.

WHILE ROASTING

Het belangrijkste is dat je niet overdrijft. Stop het moment dat de bonen bruinachtig worden van hun oorspronkelijke groen. Donkerbruin is de limiet. Een beetje schaduw over donkerbruin is wanneer je de brandende zone binnengaat. Een lichte of medium branding zal meer smaken als de boon waar hij vandaan komt, of zijn oorsprong. Een donkere branding, zal de oorsprong smaken alleen doden om ze te vervangen door brandende smaken.

Rooster geen grote partijen bonen. Rooster een maximum van een week of twee weken. De aroma’s van de oorsprong verbleken zeer snel (soms in slechts een week tijd).

Veel mensen gaan voor een partij van 3 maanden. Deze lange periode verhoogt de kans op reacties tussen uw koffie en de lucht.

Ga voor verse bonen en vermijd muffe bonen. Meng ook geen verse met muffe bonen. Zelfs een kleine hoeveelheid restjes bonen zijn voldoende om de chemische toxiciteit door te geven aan de hele pot.

WHILE BREWING

Gevriesdroogde gronden die worden blootgesteld aan een explosie van kokend water resulteren in een bittere beker. Houd het gemalen poeder buiten totdat het overeenkomt met de kamertemperatuur – en start dan met het brouwen. Dit zal de smaak van uw koffie volledig veranderen.

Als u uw water opwarmt, laat het dan ongeveer 30 seconden tot een minuut zachtjes koken. Dit zal helpen om uw water op de ideale temperatuur te brengen, en het is een goede manier om de temperatuur te meten als u geen thermometer bij de hand hebt.

Zoek naar een “lichtbruine tot licht donkerder bruine” kleur. Dit is een indicatie om te stoppen met brouwen. Het zal de bitterheidszone binnengaan voorbij deze kleur.

Laat de pot niet voor langere tijd op de kachel staan. Als er na een half uur een tweede kopje nodig is, brouw dan een tweede kopje!

Verwarm uw kopje niet steeds opnieuw op. Zelfs heropwarming in microgolven kan het bitter smaken.

De optimale temperatuur voor het zetten van koffie is 85 tot 90 graden. De meeste bekende chef-koks en zelfs grote koffiemerken bereiden de drank op deze temperatuur. De hoeveelheid warmte bij deze graden is het beste voor de chemische afbraak van uw brouwsel en de gelijkmatige vermenging met water.

IS GEKOOKTE KOFFIE GOED VOOR U?

Voordat we de medische wetenschap in gaan, laten we eerst definiëren wat gekookte koffie hier betekent.

Gekookte koffie wordt precies zo bereid als thee. Je giet kokend water op het terrein of andersom. Deze bereiding mist in ingebouwde filters. In een gekookte drank worden bonensappen en chemicaliën volledig geëxtraheerd. Deze soort heeft echter een lage hoeveelheid cafeïne.

De tweede methode – gebrouwen koffie wordt verwerkt in elektrische machines die zijn voorzien van filters, die moeiteloos malen malen en heet water en filteren het mengsel. Omdat de mineralen niet volledig worden afgebroken, heeft dit type hoge cafeïneconcentraties. Hoewel het een beetje mild zal smaken in vergelijking met de gekookte drank.

Het primaire proces (koken) heeft verschillende gezondheidseffecten. Hieronder hebben we de rapporten van de dierengezondheidsorganisaties gerangschikt die antwoorden op de vraag hoe deze gekookte drank uw gezondheid beïnvloedt.

Aha Journals heeft een onderzoek uitgevoerd naar de invloed van eliminatie van gefilterde koffie en gekookte koffie op de bloeddruk. Dit is het overtuigende resultaat dat online is gepubliceerd – “de consumptie van ongefilterde gekookte koffie kan een lichte maar significante stijging van de systolische bloeddruk veroorzaken”.

Harvard Health publiceerde hun bevindingen over cholesterol en koffie in een van de artikelen. Zij beweerden dat het cholesterolverhogende effect van koffie beperkt is tot ongefilterde koffie. Deze soort omvat Turks brouwsel, een Franse pers, en gekookte koffie – de Scandinavische stijl.

Het onderzoek van de Mayo Clinic naar het cholesterolgehalte gaat hand in hand met Harvard Science. Dit zijn hun woorden – “Hoge consumptie van ongefilterde koffie (gekookt of espresso) wordt in verband gebracht met milde verhogingen van het cholesterolgehalte”.

Deze rapporten geven aan dat kokende cappuccino niet alleen een verkoolde smaak geeft – het heeft ook een biologisch effect op je.

Maar er is ook een andere kant van de medaille.

Gefilterde (of liever gezegd half gebrouwen) koffie heeft een hoge cafeïnegehalte. Een langdurige blootstelling aan een hoge hoeveelheid cafeïne kan je neurologisch beïnvloeden en kan je zelfs verslavend maken. Cafeïne is immers de meest handige psychoactieve drug ter wereld!

Er is nog een ander beroemd preparaat – de Griekse stijl. In Griekse stijl – je kookt koffie in plaats van het te brouwen.

GRIEKSE KOFFIE

Veel mensen geloven dat Griekse koffie heel gezond is. Sommigen zeggen dat deze soort rijk is aan polyfenolen en antioxidanten. En omdat bij het koken – de drank bevat slechts een matige hoeveelheid cafeïne, lijkt het gezondere resultaten te hebben dan andere soorten.

Het moet echter worden opgemerkt dat koken niet de magische pil in Griekse koffie is. De eigenlijke wetenschap zit in de fijne maling van koffiebonen. Het maalproces is zeer geavanceerd – waardoor de gezondere verbindingen intact blijven. En dan koken voegt de dop toe door de hoeveelheid cafeïne te verminderen.

Geniet van uw favoriete drankje!

Meer gerlateerde koffie weetjes!