Hoe maak je koffie zonder apparaat

Table of Contents

Hoe maak je koffie zonder apparaat

 Hoe maak je koffie zonder apparaat

Zoals de meeste mensen vertrouwt u waarschijnlijk op uw druppelende koffiemachine om u elke ochtend van verse, warme koffie te voorzien.

Terwijl sommigen van u misschien tijd hebben om koffie te zetten in een Chemex met elke dag versgemalen, zelfgebrande bonen, wordt de rest van ons wakker, struikelt over onze pot, drukt op de knop en smeekt stilletjes om sneller te zetten.

Maar wat gebeurt er als die knop niets doet?

Als het water niet opwarmt? Wanneer je een stroomstoring hebt? Of erger nog, iemand heeft je gedwongen in een hotel of op een camping te verblijven zonder dat je een koffiezetapparaat in het zicht hebt?

Als het dat laatste is, denk dan eens na over de mensen waar je tijd mee doorbrengt.

Voordat je dat doet, laten we een manier vinden om wat koffie in je te krijgen.

Afhankelijk van wat je bij de hand hebt, heb je verschillende mogelijkheden om koffie te zetten zonder koffiezetapparaat.

Hoewel geen van hen zal vergelijken met koffie gezet met behulp van vers gemalen en gefilterd water, zult u in ieder geval in staat zijn om uw java-fix te krijgen voordat u probeert een vervangend druppelend koffiezetapparaat te bestellen of te werken aan het maken van alternatieve reisaccommodaties.

Koffie zetten met de pan.

Als u beperkte hoeveelheid voorraad bij de hand hebt, zal deze optie waarschijnlijk voor u werken. Met behulp van de basics van de keuken kunt u een kopje of zelfs een pot koffie boven op uw fornuis zetten.

Wat U zult nodig hebben:

-Koffiedikten
-Water
-Kleine steelpan
-Lepel
-Pollepel
-Mok

Hoe het te brouwen
Giet water in je pan. Gebruik iets meer water dan de hoeveelheid koffie die u wilt, want u verliest een deel van het water aan het koken en weken in de grond.

Roer het koffiedik recht in het water. Gebruik dezelfde hoeveelheid die u in uw koffiezetapparaat zou doen voor de hoeveelheid water die u gebruikt.

Zet een brander op middelhoog en breng uw koffie aan de kook. Roer af en toe om te voorkomen dat het koffiedik op de bodem van uw pan verbrandt.

Kook uw koffie onbedekt twee minuten.

Haal de pot van het vuur en laat hem vier minuten zitten. Op die manier kan het aardewerk op de bodem bezinken. Vergeet niet het fornuis uit te zetten.

Schep met een pollepel gebrouwen koffie in uw mok, zonder dat u het vuil mee naar binnen neemt. Een kleine lepel is hier perfect voor. Als u helemaal geen lepel hebt, kunt u de koffie heel langzaam uit uw steelpan gieten. De grond is zwaar en blijft meestal op de bodem liggen.

De Koffiezakmethode

Ben jij één van die mensen die wakker wordt met al je synapsen afvuren, klaar om de dag aan te nemen? Dan kunt u een theezakje voor koffiedik maken, zoals de Fransen dat in de 18e eeuw deden.

Eerst, haal die keuken gereedschapskist tevoorschijn, Morning Person!

Wat je zult het nodig hebben:
Koffiedroesem
Warm Water
Koffiefilter
Koord (elke soort zal werken zolang het niet met was is gecoat!)
Mok

Hoe het te brouwen

Meet een enkele portie koffiedik en giet het vervolgens in uw filter.

Sluit het filter goed af en maak een zakje vol met koffiedik.

Bind hem vast met een touwtje en laat een lang uiteinde buiten uw kopje hangen, net als een theezakje.

Verwarm het water met behulp van elke methode die u ter beschikking heeft, zoals een waterkoker, pot of zelfs een kopje in de magnetron.

Plaats het door u gemaakte koffiefilterzakje in een lege beker.

Giet het hete water langzaam over het koffiezakje in het kopje en let op dat u het kopje niet te vol zet.
Laat de koffie ongeveer vier minuten trekken. U kunt de tijd die nodig is om uw brouwsel sterker of zwakker te maken, verlengen of verkorten.

Verwijder het filter en gooi het weg voordat u gaat drinken.

De filtermethode

Als je koffiezetapparaat kapot is gegaan en je hebt geen filters, heb je vreselijk veel geluk en moet je waarschijnlijk een uitstapje maken naar de kruidenierswinkel. Maar als je toevallig een filter hebt, kan het wel eens goed met je aflopen.

Maar niet elke oude zeef is voldoende. Zorg ervoor dat u een filter gebruikt met zeer kleine gaatjes, zoals een dubbellaags gaasfilter, die voorkomt dat uw koffiedik in uw kopje terechtkomt.

Wat je zult nodig hebben:
Koffiedrab
Water
Waterkoker of steelpan
Gaaszeef (een kleine, kegelvormige is ideaal)
Mok

Hoe het te brouwen

Meet de juiste hoeveelheid water voor het aantal kopjes dat u wilt maken en giet het in uw ketel of steelpan.
Voeg de juiste hoeveelheid koffiedik toe voor het aantal kopjes dat u zet. Roer het door.

Breng het water aan de kook en houd het twee minuten aan de kook.

Haal de steelpan van het vuur.

Houd je gaasfilter boven je mok en giet de koffie erdoorheen. De zeef vangt het vuil op dat uit de pan komt, terwijl de koffie in de mok stroomt. In tegenstelling tot de steelpanmethode hoeft u niet langer te wachten tot het vuil zich heeft genesteld omdat u de zeef gebruikt.

De Hanky-methode

Wie heeft een Keurig nodig als je een enkele beker kunt brouwen met deze meer rustieke, minder dure, vernietigt de milieutechniek niet?

Het vergt een beetje geduld, maar het resultaat garandeert vrijwel zeker dat je geen koffiedik drinkt. Gebruik een gemetselde pot in plaats van een gewone koffiemok om je Hanky Methode brouwen er pijnlijk hip uit te laten zien. Weet je, als je van dat soort dingen houdt…

Wat je nodig zult hebben:

Koffiedikten
Warm water
Bindpapierclips of wasknijpers
Schone hanky of andere schone, linnen of katoenen doek (kaasdoek werkt)
Mok of metselwerkpot

Hoe het te brouwen

Plaats uw hanky over de bovenkant van uw mok en druk vervolgens zachtjes in het midden om een zakje te maken dat groot genoeg is om een portie koffiedik in op te bergen.

Bevestig het doekje op zijn plaats met bindmiddelclips of wasknijpers. Zorg ervoor dat u ten minste drie clips gebruikt, zodat het zakje niet in uw koffie valt.

Schep een portie koffiedik in het zakje.

Giet een kleine hoeveelheid heet water over het koffiedik. Laat het koffiedik minstens 30 seconden volledig weken.

Schenk de rest van het warme water langzaam en voorzichtig in. Houd uw clips in de gaten terwijl u ze inschenkt en pas ze aan als ze beginnen te schuiven.

Verwijder het zakdoekje en het morsen, en geniet van uw koffie.

Meer gerlateerde koffie weetjes!