HOE MAAK JE KOFFIE IN DE MAGNETRON (VOOR NOODGEVALLEN, NATUURLIJK)

Table of Contents

Soms is de behoefte aan een schok van cafeïnehoudende joe zo dringend dat je gewoon gebruik moet maken van alle middelen die je beschikbaar hebt om een beker te maken. Dus laten we het hebben over het maken van koffie in de magnetron.

Stel je voor: je waterkoker is kapot, en al je potten zijn vies, en je voelt je te moe om iets te wassen. Je hebt gewoon een kopje koffie nodig!

Wat moet je dan doen? Je magnetron gebruiken om koffie te zetten, natuurlijk!

3 MANIEREN OM KOFFIE TE MAKEN IN DE MAGNETRON

  1. HET GEBRUIK VAN EEN MAGNETRON OM HET WATER OP TE WARMEN

Ervan uitgaande dat u uw favoriete brouwinstallatie al bij de hand hebt, kunt u gewoon een magnetron gebruiken om het water op te warmen. Dit werkt voor de Franse pers, druppelaars en Aeropress.

Vul een mok met 6-8 ons water en steek deze in de magnetron.

Nu, elke magnetron is anders, dus ik kan je niet echt een schatting geven van hoe lang het zal duren voordat het water op de juiste temperatuur is.

U zult dat zelf moeten uitzoeken, en hier is hoe:

Verwarm het water in de magnetron voor een minuut en meet de temperatuur met een thermometer.

Elke goede sonde-thermometer doet het, deze zijn meestal bedoeld voor vlees en kip, maar ze doen het werk prima. U kunt ook een snoepthermometer gebruiken.

Uw gewenste temperatuur is 90-95 graden C (194-203 graden F).

Kijk hoe ver of dicht u bij de gewenste temperatuur bent, en stop het terug in de microgolfoven voor wat meer tijd overeenkomstig:

Als u nog een lange weg te gaan hebt, probeer dan 45 seconden tot een minuut…
Als je nog maar een paar graden te gaan hebt, probeer dan 20 tot 30 seconden, of zelfs minder…
Aangezien alle microgolven verschillend zijn, kan ik je niet echt een specifiek nummer geven. Je moet uitzoeken hoeveel tijd het kost om de gewenste temperatuur te bereiken.

Veiligheidsvoorschrift:

Het is mogelijk dat het water in sommige gevallen oververhit raakt (100 graden bereiken, maar niet koken). In dit geval, op het moment dat het water wordt verstoord, begint het te koken en kan het zijn dat u met kokend water wordt besprenkeld.

Om deze reden wil je het water langzaam opwarmen, niet te snel helemaal uit gaan.

Als je eenmaal de gewenste temperatuur hebt bereikt, is het tijd om koffie te zetten.

  1. HET MAKEN VAN DIY-FILTERKOFFIE IN DE MAGNETRON

Aangezien we hier volledig MacGyvering zijn, kun je eigenlijk een doe-het-zelf-filter maken met behulp van een papieren filter en een vork. Meet uit en vul het koffiedik (bij voorkeur vers gemalen uit bonen) in het papieren filter en steek het in elkaar zodat het een zakje vormt.

Zodra het water in de magnetron is opgewarmd, steekt u het opgevouwen deel dat door de openingen in de vork naar buiten steekt om het daar vast te zetten, en steekt u de vork in de koffie om te beginnen met het kruipen.

Laat hem 4 minuten weken, verwijder de vork en het filter en geniet van uw MacGyvered-koffie.

  1. DIY FRENCH PRESS-ISH KOFFIE MAKEN IN DE MAGNETRON
    Als je niet eens een papieren filter hebt, maar wel koffiedik, kun je het koffiedik gewoon in het water mengen (giet water over het vuil en roer het gelijkmatig door elkaar), je hebt het in de magnetron verwarmd en laat de koffie 4 à 5 minuten trekken.

Binnen deze tijd is het grootste deel van het koffiedik op de bodem van het kopje terechtgekomen, dus u kunt de koffie gewoon langzaam in een nieuwe beker gieten en een klein beetje op de bodem laten staan, waar al het koffiedik in zit.

Een betere manier zou zijn om een zeef te gebruiken. U hoeft de koffie alleen maar in een nieuwe mok te zeven en u hebt een lekker, schoon kopje verse koffie.

  1. INSTANTKOFFIE MAKEN IN DE MAGNETRON

Eindelijk, het maken van instantkoffie. Persoonlijk kom ik niet eens meer in de buurt van het spul, maar misschien is het adagium wel waar: iets is beter dan niets. Dus als er echt niets anders beschikbaar is en je bent wanhopig, dan denk ik dat een kopje oploskoffie misschien wel lang genoeg op de plaats van bestemming is om een goede koffie te vinden.

Het proces is vrijwel hetzelfde.

Verwarm het water met behulp van de hierboven beschreven methode en meng in een tot twee theelepels oploskoffie per 8 ons water. Voeg suiker en melk naar smaak toe, want je gaat waarschijnlijk niet genieten van zwarte oploskoffie!

  1. MELKACHTIGE KOFFIE MAKEN IN DE MAGNETRON
    Op dit punt gaan we voluit met MacGyver zonder terug te kijken.

Je kunt heel gemakkelijk een melkachtig, schuimend kopje koffie maken in de magnetron. Deze versie heet een Indiase cappuccino of handgeklopte koffie.

Om het te maken, voeg je twee theelepels koffie, een theelepel suiker en een theelepel water toe aan een mok en begin je met een lepel te kloppen. Na ongeveer 10 minuten kloppen zult u merken dat het mengsel echt stijf, dik, schuimig en licht wordt. Dit betekent dat het klaar is. Als het te droog lijkt en zich niet mengt, voeg dan water toe in halve theelepels.

Een snellere manier om het mengsel op te schuimen is door gebruik te maken van een staafmixer en je hebt het dikke schuim binnen een minuut of zo.

Voeg vervolgens wat melk toe in een potje – vul het halverwege, schroef het deksel er goed op en schud het stevig door om wat bubbels te laten ontstaan.

Verwijder het deksel (BELANGRIJK!), en magnetron de melk voor ongeveer 1 tot 1 1/2 minuut.

Voila! Je hebt opgeschuimde melk!

Giet de melk op het geschuimde koffiemelange en roer het goed door. Geniet ervan!

HEB JE ECHT EEN MAGNETRON NODIG?

Heb je echt een magnetron nodig? Niet echt, eigenlijk, waterkokers zijn veel effectiever en kunnen worden gevonden voor super goedkoop. Als uw waterkoker kapot is, koop dan een nieuwe!

Meer gerlateerde koffie weetjes!