Hoe koffie leren drinken

Table of Contents

Hoe koffie leren drinken – Wat is er voor nodig?

hoe koffie leren drinken

Zelf vroeg ik me af hoe je koffie kan leren drinken. Ik bedoel, tot een vijf tal jaar geleden vond ik koffie walgelijk, ironisch toch?

Ik zat op dat moment in een dieet kamp want ik had problemen met overgewicht in die tijd, en de enige dingen dat we in de week mochten drinken was koffie en water.

Zelf dronk ik eerst altijd water, want natuurlijk vond ik koffie walgelijk… Waarom iets drinken dat je walgelijk vind, toch?

Tot mijn kamergenoot koffie mee nam naar de kamer, en hij zei dat het je lekker opwarmde als het wat kouder was buiten en je had net gelopen.

Nu, het kon vrij koud worden want we zaten aan de zee. Het was voor mij dus ideaal om iets te drinken waar ik het warm van kreeg.

Dit is wanneer ik mijn eerste kopje koffie volledig uit dronk.

WALGELIJK WAS HET!

Maar goed, ik was daar om een nieuwe levensstijl aan te leren. Als ik kan afvallen, dan was koffie leren drinken iets van niets, toch?

Inderdaad… Dat was het ook!

Nu, jij wilt vast koffie leren drinken en je hebt geen idee hoe – ik weet hoe het voelt, zoals je kan lezen heb ik daar zelf last van gehad.

Hier zijn wat handige tips om te leren koffie drinken:

  1. Drink iedere dag een paar slokjes, je geraakt gewend aan de smaak.
  2. Begin niet meteen met heel sterke koffie.
  3. Drink het met vrienden.

Laat ik het wat meer in detail uitleggen.

Iedere dag een paar slokjes koffie leren drinken.

Herinner je het nog? Je hield niet zo van de groentjes op je bord, maar je ouders zeiden dat je toch moest proeven?

Iedere keer opnieuw weer moest je datzelfde groentje proeven ook al wisten ze dat je het niet lekker vond?

Wat een stomme ouders… Niet?

Nee, helemaal niet. Zie je ouders waren zich bewust van het feit dat als je het vaak genoeg eet, en je geraakt gewend aan de smaak… Dat je het uiteindelijk zou lusten.

Maar wat ze zeker wisten, is dat ze jou onderbewustzijn bespeelden in de hoop jou meer te leren eten.

Hetzelfde speelt een grote rol bij koffie leren drinken. Je moet stilletjes aan iedere keer weer een paar slokjes nemen, en uiteindelijk geraak je gewend aan koffie.

Uiteindelijk, zal je het lekker vinden.

Begin niet meteen met heel sterke koffie.

Als je iets niet lust moet je niet meteen met het extreme beginnen, ik zelf lust geen sterke koffie… Waarom zou jij het uit het niets lusten?

Geraak eerst gewend aan de smaak voor je echt nieuwe dingen gaat uitproberen.

Geraak gewend aan koffie in het algemeen, voor je naar starbucks loopt en de nieuwste gekste soorten koffie besteld, dat zou een verspilling zijn.

Drink het met vrienden.

Wist je dat vele mensen koffie drinken om het gezellig te maken, om gezellig even een praatje te doen met een lekker warm drankje?

Dat is ook één van de beste manieren om het te leren drinken, aangezien je meer bezig bent met de mensen om je heen dan echt de smaak van de koffie zelf.

Waarom jij koffie zou moeten leren drinken?

Nu, waarom zou je het echt moeten leren drinken, wat is er zo speciaal aan? Je hoort net overal dat het ongezond is, maar is het dat ook?

Van koffie kom je niet al te veel bij – anders mochten we het ook niet drinken op dieet kamp… Maar koffie is vooral populair onder gamers en studenten, zowel als wat oudere mensen.

Dit is omdat koffie niet enkel warm is, en aangenaam om te drinken, maar het je ook wakker en geconcentreerd houd door de caffëine die er in zit.

Meer gerlateerde koffie weetjes!