HOE JE TURKSE KOFFIE DRINKT

Table of Contents

Koffie is de drank die verbindt, koffie is de drank die verenigt en ontspant. Veel mensen zullen bepalen wat koffie voor hen betekent en in alle gevallen zullen ze gelijk hebben, want we hebben allemaal een andere reden waarom we van de drank genieten en hoe we er het beste van houden.

Welnu, de drank is legendarisch en ongeëvenaard sinds de oudheid, zoals blijkt uit de verschillende letterlijke teksten die al in de 3de eeuw dateren.

Met de komst van het moderne technologische en snelle leven wordt koffie gezien als een verkoelende drank na een lange en stressvolle dag en veel van de arbeidersklasse zal getuigen van de drank als een redder in hun leven, omdat het hen helpt om over de dagelijkse zorgen van het leven heen te komen.

Maar kennen we de tradities die op andere plaatsen worden beoefend met betrekking tot het nuttigen van de beroemde cafeïnehoudende drank? Hier kijken we naar hoe de Turken hun koffie behandelen terwijl we praten over het drinken van Turkse koffie.

Turkse koffie is over de hele wereld bekend vanwege de kwaliteit ervan en de precieze manier waarop hij wordt bereid, geserveerd en gedronken en vanwege de geluktstradities die gepaard gaan met het drinken van de koffie, of het nu met vrienden of met familie is.

Het is niet duidelijk of er een speciale vorm van koffiebonen bestaat in Turkije, meer nog in de hoofdstad Istanbul, maar één ding weten we wel: de Turken en de inwoners van Istanbul houden van hun koffie en ze zijn er trots op.

Deze trots die de Turken nemen in het drinken van deze drank is de reden voor de instroom van bezoekers in de hoofdstad van het land Istanbul allemaal met het doel om te proberen om een smaak van deze koffie te hebben en te leren kennen wat is het dat echt maakt deze koffie zo bijzonder en verdient het zo veel lof over de hele wereld, De lof die wordt gegeven aan de Turkse koffie heeft zelfs gedreven sommige mensen die voorheen niet-drinkers van de koffie om te weten te komen fervent drinkers van de drank die zelfs zijn afgestudeerd aan de top notch experts op het gebied van de drank.

Laten we daarom eens kijken naar wat de Turkse koffie speciaal maakt en veel bekendheid heeft gekregen in de hele wereld en iedereen die het wil proeven.

HOE MAAK JE TURKSE KOFFIE

Wat de meeste mensen niet weten over Turkse koffie is dat wanneer iemand praat over het drinken van Turkse koffie, hij eigenlijk verwijst naar het proces van het bereiden van de koffie tot het moment dat deze wordt geserveerd en gedronken. Dat is Turkse koffie 101 voor jou.

Dus hoe bereiden we Turkse koffie? Eerst en vooral zijn er twee soorten koffie; Nescafé en traditionele Türkkahvesi (sedimentkoffie) geserveerd in espressokopjes. Het is de traditionele sedimentkoffie die het meest bekend is en die in de meeste restaurants, bars, coffeeshops en huizen te vinden is, terwijl de Nescafé-koffie meestal wordt geserveerd in high end outlets zoals Starbucks die in Istanbul te vinden zijn.

De bereiding van Turkse koffie is een kunst, een traditie die van generatie op generatie en zelfs door de komst van de technologie is veranderd, en dit is niet het geval als het gaat om de bereiding van Turkse koffie.

Om te beginnen moeten de koffiebonen zo fijn worden gemalen dat ze bijna net als poeder zijn, zodat ze na de bereiding van de koffie van de hoogste kwaliteit zijn. Er zijn speciale potten waarin de Turkse koffie wordt bereid en dit maakt deel uit van de harde kerntradities die jaar na jaar en generatie na generatie hebben kunnen blijven bestaan. De speciale pot wordt ‘cezve’ genoemd. Dit is een pot met een lang handvat die speciaal is ontworpen voor het bereiden van het bittere brouwsel. U heeft ook een Turkse koffiekop nodig die in het lokale dialect bekend staat als ‘fincan’. Als je deze twee plus water hebt dan ben je klaar om te gaan.
Vul de ‘fincan’ met water en giet het in de ‘cezve’, één ‘fincan’ is specifiek bedoeld voor één persoon en het aantal ‘fincans’ water zal dus afhangen van het aantal mensen dat bij de koffie gaat serveren en volgens de traditie mag het aantal ‘fincans’ water niet hoger zijn dan noch lager dan het aantal mensen dat de koffie gaat drinken.
Voeg lepels koffie toe (wederom volgens het aantal mensen dat de koffie gaat drinken, net als bij de ‘fincans’ water) en wat suiker naar smaak (een half of een vol suikerklontje per persoon). Als het in een restaurant is, zal de ober normaal gesproken vragen hoeveel suiker je wilt en de specificaties zijn normaal gesproken; ‘sade’- zonder suiker, ‘azsekerli’-een beetje suiker, ‘ortasekerli’-medium suiker of ‘coksekerli’-voldoende suiker). Een advies zou echter zijn om suiker toe te voegen aan Turkse koffie om het heerlijk te maken.
Zodra je alle ingrediënten in de ‘cezve’ hebt gedaan, roer je het goed door elkaar op middelhoog vuur en wacht je tot het begint te schuimen en te schuimen langs de randen. Als het begint te koken, zal de koffie in de ‘cezve’ opstijgen en zal het schuim naar het midden komen.
Zodra het schuim zich begint te sluiten, is het tijd om de koffie van het vuur te halen en een deel van de schuimende belletjes in elk kopje van de koffie te gieten. Elke portie moet dat schuim hebben en daarom moet u de ‘cezve’ op het vuur blijven zetten om het schuim en het schuim weer naar boven te laten komen. Dit is nodig omdat elke kop Turkse koffie meestal wordt beoordeeld aan de hand van de kop van het schuim.

HOE JE TURKSE KOFFIE DRINKT

In een Turkse omgeving wordt bij het drinken van koffie normaal gesproken naast een klein kopje water geserveerd. Het doel van deze koffie is om de smaakpapillen te laten verfrissen alvorens de koffie te drinken.

Men gelooft dat water helpt om de smaakpapillen te verfrissen en dat men dus kan genieten van de pure smaak van de koffie zonder dat de smaak wordt aangetast.

Als men een slokje van de koffie neemt, zal men merken dat de gemalen koffie op de bodem blijft liggen en men kan in de verleiding komen om deze naast de koffie te drinken en zo het kopje leeg te maken, zoals de traditie is met het grootste deel van de dagelijkse drankjes die we drinken.

Maar voor de Turkse koffie geldt dat de gemalen koffie op de bodem moet blijven en later na het drinken van de koffie nodig zal zijn.

De beste ervaring met het drinken van Turkse koffie is met een groep vrienden. De cirkel van intieme gesprekken blijft meestal nog lang na de koffie bestaan en dient dus om de band tussen de vrienden te versterken.

De koffie drinken sessie ook goed te koppelen met snoep meer als het in de middag.

Als je alleen drinkt, waarom ga je dan niet achterover leunen, relaxen, zeg ahhh, en neem een slokje 🙂

GELUKSBRENGERIJ MET BEHULP VAN TURKSE KOFFIEDIK

Turken nemen de koffiedrinksessies als het beste moment om elkaars fortuin te vertellen en het is ook de belangrijkste reden waarom we het koffiedik redden nadat we klaar zijn met onze koffie. Maar voordat we de waarzeggerij gaan doen, moeten we de koffiedik voor het doel klaarmaken. Een schotel wordt op de rand van de koffiekop geplaatst en vervolgens worden de schotel en de kop in een cirkelvormige beweging drie keer bewogen zoals dat sinds het begin van de traditie is gebeurd (maar in de afgelopen tijd en met de moderniteit

Meer gerlateerde koffie weetjes!