GOEDKOOPSTE MANIER OM KOFFIE TE ZETTEN (GOEDKOOPSTE MANIER OM TE ZETTEN)

Table of Contents

Het maken van goede koffie is niet noodzakelijkerwijs een dure aangelegenheid. Je kunt ook goede koffie maken voor goedkoop. In deze post gaan we kijken naar onze 4 favoriete (en goedkope) manieren om thuis goede koffie te zetten.

DE SLEUTEL OM GOEDE KOFFIE TE MAKEN (HET IS GEEN GELD)

We hebben hier in veel berichten uitvoerig over gesproken, maar het is de moeite waard om het hier nog eens te herhalen. Goede koffie komt neer op een paar belangrijke factoren, waarna de eigenlijke zetmethode de kers op de taart is. Zeker, sommige methodes zetten moediger kopjes, terwijl andere milder zijn, maar de algehele smaak en het gevoel van de koffie hangt af van het volgende:

  • Versgemalen koffie: De eerste essentiële eigenschap van goede koffie is het zetten van vers gebrande bonen die versgemalen zijn. Koffiebonen behouden hun optimale smaak gedurende slechts 10-15 dagen, dus om het meeste uit uw koffie te halen, bestelt u elke keer verse koffiebonen en houdt u een voorraad bij de hand. Als je de bonen eenmaal gemalen hebt, heb je hooguit een paar uur de tijd om ze te gebruiken voordat ze hun punch verliezen.
  • Gebruik de juiste maalgraad: U moet ervoor zorgen dat u de juiste maling gebruikt voor de koffiezetmethode die u gebruikt. Elke zetmethode is geschikt voor een bepaalde grootte van de maling. Als de maling te grof is, heb je een ondermaatse maling en als de maling te fijn is, is de maling te groot. Espresso heeft een fijne maling nodig, druppelen en overgieten heeft een medium maling nodig, franse pers heeft een medium grove maling nodig, en koud brouwsel heeft een zeer grove maling nodig.
  • De juiste watertemperatuur: De beste temperatuur om koffie te zetten is ongeveer 90 tot 95 graden Celcius. Als u iets minder heeft, hebt u ondergeëxtraheerde koffie en nog meer en verbrandt u de koffie.

Als je koffie maakt met een krap budget, geef dan meer geld uit aan verse koffie en minder geld aan luxe apparatuur. Op deze manier heeft u in ieder geval elke dag verse koffie en kunt u uiteindelijk sparen voor een grotere/meer complexe koffiemachine.

Hoewel ik hierboven heb gezegd dat je vers gebrande bonen moet kopen en vlak voor het zetten moet malen, als je op een echt krap budget zit en geen molen wilt krijgen (hoewel goedkope molentjes zo weinig als $10-15 zijn, maar je bent de baas over je eigen budget), kun je ook gemalen koffie bestellen.

Krijg het gewoon van een ambachtelijke brander, zodat u weet dat de koffie werd geroosterd zeer onlangs en gemalen net voordat ze worden verzonden naar u.

Supermarktkoffie is gebrand en gemalen who-knows die lang geleden, dus je gaat gewoon niet in staat zijn om hetzelfde soort kopje te ervaren.

  1. GEBRUIK EEN GOEDKOPE INFUUSMACHINE

Een van de goedkoopste manieren om thuis goede koffie te zetten is door gebruik te maken van een goedkope infuusmachine. Eenvoudige druppelautomaten kosten slechts $20-30 en zijn een volledige oplossing: je hebt zelfs niets extra’s nodig om water te verwarmen.

Het enige wat je nodig hebt zijn papieren filters, en als je de filters meteen wast en droogt, kun je elk filter waarschijnlijk een paar keer gebruiken om wat meer te besparen. Goedkope druppelmachines zijn geweldig om mee te beginnen.

In feite herinner ik me van toen ik opgroeide dat een bedrijf genaamd Gevalia koffie gratis koffiemachines met hun koffiedik zou sturen als je je aanmeldde!

  1. GEBRUIK DE GIETMETHODE

Een andere zeer goede methode voor een goedkoop kopje goede koffie is de overgietingsmethode. Gieten over koffie is vergelijkbaar met druipkoffie, behalve dat je het water handmatig over het koffiedik moet gieten.

Je hebt nog steeds een papieren filter nodig, en je hebt ook een warmwaterketel nodig. Het is wel goed als je geen elektrische waterkoker hebt, want je kunt altijd het water op het fornuis verwarmen.

Om de temperatuur te krijgen die u wilt, laat u hem na het koken en het verwijderen van de warmte 30 seconden tot 1 minuut onbedekt zitten.

  1. GEBRUIK MAKEN VAN EEN LUCHTDRUKPERS

De AeroPress (en de Aeropress Go) is een van de meest verbazingwekkende koffie-uitvindingen die ik ooit ben tegengekomen. Het is zo’n eenvoudig apparaat (en ook goedkoop), maar het maakt een aantal van de meest spectaculaire koffie die je ooit zult proeven.

Het is ook zeer veelzijdig: je kunt het gebruiken om iets te trekken dat heel dicht bij een goede espressoshoot ligt, of je kunt er ook een ouderwetse Americano zwarte koffie mee zetten.

Bovendien is de Aeropress heel eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Je hebt wel een papieren filter nodig voor het zetten, maar je kunt het filter gewoon wassen en drogen om het een paar keer te hergebruiken.

  1. GEBRUIK EEN FRANSE PERS

Voor zover het goedkope brouwgadgets betreft, maakt de Franse pers zeker de lijst. Franse persen zijn er in vele maten en vormen (en prijsklassen) maar een fatsoenlijke franse pers zal niet meer dan $20-30 zijn.

Franse pers koffie is een all time favoriet voor vrijwel alle diepe L-liefhebbers. Afhankelijk van hoe groot uw Franse pers is, kunt u tot 4 of 5 koppen koffie in één keer zetten.

  1. KOFFIE MAKEN ZONDER KOFFIEZETAPPARAAT

Tot slot, als u niet van plan bent om een van deze dingen op te halen, kunt u gewoon een goed kopje koffie zetten zonder een koffiezetapparaat. Ik heb 5 of 6 methoden voor het maken van koffie zonder koffiezetapparaat hier in deze post doorgenomen.

VOEG ONS TOE VOOR ALS HET BUDGET HET TOELAAT

Aangezien we hier met een krap budget zitten, raden we je niet aan om vanaf het begin andere koffiezetapparatuur te kopen, maar als je eenmaal een beetje budget hebt en bereid bent om je spel op te krikken, zullen deze add-ons een enorm verschil maken. En het beste is dat ze ook allemaal niet zo duur zijn.

EEN SCHAAL

Koffie moet altijd worden gemeten naar gewicht in plaats van naar volume. Interessant genoeg zal de hoeveelheid tijd die u de bonen roosteren een verschil maken in de verhouding tussen het gewicht en het volume van elke boon. Om elke keer een consistente kop te krijgen, gebruikt u het gewicht als een meting.

Vergeet niet dat u ongeveer 14-15 gram koffie per kopje infuuskoffie/frankpers wilt.

Voor het wegen van koffiebonen is elke oude keukenweegschaal voldoende, maar als je een beetje zin hebt, zijn er ook koffieweegschalen beschikbaar die extra belletjes en fluitjes hebben zoals een timer.

EEN GRINDER

Aangezien geweldige koffie wordt gezet wanneer deze vers wordt gemalen uit vers gebrande bonen (dat moet de slogan zijn voor Coffee In My Veins, denk ik!) wil je een molen bij de hand hebben om bonen tot koffiedik te vermalen.

Molentjes zijn er in alle soorten en maten. In de regel wilt u het bij braammolens houden in plaats van bij messenmolens, omdat braammolens de koffiebonen gelijkmatiger malen.

Automatische molentjes kunnen een arm en een been kosten, maar handmatige molentjes zijn goedkoop.

EEN ZWANENHALSKETEL

Last but not least, een koele toevoeging aan uw koffiezetapparaat is een zwanenhalsketel. Gewone waterkokers zijn ook prima, maar zwanenhalsketels zijn veel beter omdat ze veel meer controle over het schenken mogelijk maken. Een meer gecontroleerde schenking zal resulteren in een veel betere schenking van de koffie.

CONCLUSIE

Zoals u kunt zien, hoeft u niet veel geld te besteden aan het zetten van een grote kop koffie. Zolang je de drie factoren onder controle hebt, is het zetten van goede koffie niet moeilijk.

Meer gerlateerde koffie weetjes!