FRENCH PRESS COFFEE RATIO(HOW TO MAKE THE PERFECT BREW)

Table of Contents

French Press is een ideale keuze voor een lekkere koffie, en het is een van mijn favoriete manieren om koffie te maken, punt. Het zetten van goede koffie komt echter neer op het meten, dus je moet de juiste koffie/water-verhouding weten voor een goede franse perskoffie.

FRANSE PERS KOFFIE VERHOUDING: HOEVEEL KOFFIE TE GEBRUIKEN

Als u op het internet rondkijkt, kunt u iedereen vinden die u gevarieerd advies geeft over de beste verhouding tussen koffie en water in de Franse pers. De meest genoemde verhouding is echter tussen 1:14 of 1:16, of 1 gram koffie op 14-16 gram water.

Dankzij het metrisch systeem weet u dat 14 gram water hetzelfde is als 14 ml, dus dat vermindert de complicaties.

Een standaard kopje koffie van 8 ons is 236 ml, dus je gebruikt tussen de 14,75 en 16,8 gram koffiedik voor elke 8 ons koffie die je zet.

17 gram koffie is ongeveer 3 eetlepels, maar omdat we volume en gewicht met elkaar vergelijken, zal de meting altijd een beetje uitvallen.

Als je echt wetenschappelijk wilt worden, investeer dan in een kleine koffieschaal om elke keer de exacte hoeveelheden te meten. Maar houd er rekening mee dat je alleen een consistente smaak krijgt als je dezelfde koffiebonen gebruikt die elke keer met dezelfde consistentie gemalen worden.

Om meer dan één kopje per keer te zetten (als je franse pers groot genoeg is) voeg je gewoon zoveel meer koffie toe.

De verhouding 1:14-16 zorgt voor een gemiddelde, aangenaam smakende koffie. U kunt altijd experimenteren door de verhouding te verlagen of te verhogen om de sterkte aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur.

Hier is een snelle tabel voor uw referentie:

HOE ZET JE GEWELDIGE FRANSE PERSKOFFIE
WAT JE NODIG HEBT:

Om 8 ons koffie (1 portie) te maken, moet je je voorbereiden:

INGREDIENTS

16 gram gemalen koffie (ongeveer 3 eetlepels)
1 kopje water
UITRUSTING
Een braamslijper
Een weegschaal
Een Franse pers
Een kookketel of een elektrische waterkoker
Thermometer
Een lange lepel

HET BROUWPROCES:

Zodra de ingrediënten en het gereedschap klaar zijn, is het tijd om te beginnen met het brouwen.

  1. VOEG DE JUISTE VERHOUDING VAN DE KOFFIEBONEN TOE

Voeg uw afgemeten koffiebonen toe aan uw molen

  1. DE KOFFIEBONEN TE MALEN

Maal de koffiebonen met de grofste instelling in een braammolen. Heeft u geen braammolen, dan kunt u in plaats daarvan scherpe pulsen in een messenmolen plaatsen, met pauzes na enkele seconden om de molen om te draaien en constant te schudden terwijl u het deksel erop grijpt.

Aan het einde van het proces moet het koffiedik grof en ruw zijn, maar wel van gelijke grootte en niet te veel fijn gruis hebben. Met andere woorden, de koffiedik van ideale grootte en vorm kan worden omschreven als “paneermeel”.

Plaats de koffiedik in de franse pers.

  1. KOOK HET WATER EN LAAT HET IN 1 MINUUT AFKOELEN.

Breng uw water aan de kook in een fornuis of elektrische waterkoker en laat het ongeveer 30 seconden afkoelen voordat u de koffie zet. Dit zal het water helpen om de ideale watertemperatuur van 195°F te bereiken. Als u er zeker van wilt zijn dat het water nu op de juiste temperatuur is, controleer het dan nog eens met een thermometer. Als u een elektrische waterkoker heeft met aangepaste temperatuurinstellingen, kunt u deze ook instellen op een temperatuur van precies 195 graden Celsius.

  1. GIET HET WATER IN DE MACHINE

Giet het water in de franse pers, heel geleidelijk en in ronde bewegingen om alle koffiedik gelijkmatig te bedekken.

  1. DE INHOUD MENGEN

Gebruik een lepel om het water/koffiemengsel een paar keer om te roeren en plaats het deksel op de franse pers met de plunjer nog steeds omhoog. Stel de timer in op 4 minuten voor een vlot brouwsel.

  1. DOMPEL DE MACHINE ONDER

Als de 4 minuten voorbij zijn, duik dan! Ga echter niet te snel om de bonen te bewegen – gewoon een gladde, gelijkmatige duik helemaal naar beneden en je zult wat schuim en crema zien komen als je de duik compleet maakt.

DINGEN OM IN GEDACHTEN TE HOUDEN TIJDENS HET BROUWEN

Hoewel de bovenstaande instructies voldoende zijn, moet je tijdens het brouwen een paar dingen in gedachten houden, want we zijn allemaal aan het trainen om thuisbarista’s te worden.

  1. DE FRANSE PERS VOORVERWARMEN

Hoewel we dit in het begin niet hebben vermeld, is een snelle hack om de Franse pers warm te houden en daardoor te voorkomen dat uw koffie te veel afkoelt, door wat heet water op en rond de Franse pers te gieten (en deze te legen) om hem op te warmen.

Op deze manier, wanneer u heet water bij de koffie schenkt, zullen de koelere wanden van de franse pers niet te veel warmte uit het hete water zuigen.

  1. GEBRUIK MAKEN VAN EEN KARAF

Als je het te druk hebt om de koffie een keer te drinken nadat hij is gezet, laat hem dan niet in de brouwerij staan, want dan wordt hij bitter. De oplossing is hier om te brouwen, en hem dan in een thermische karaf te gieten om hem lang warm te houden.

  1. HET METEN VAN DE KOFFIE

Er zijn twee manieren om koffie te meten, naar gewicht en naar volume. De beste praktijk is dat wegen beter is dan het gebruik van volume. U kunt wegkomen met het meten van het volume, omdat de Franse pers is een meer vergevingsgezinde koffie, maar we raden nog steeds aan met behulp van gewicht.

Echter, we kunnen ook begrijpen als je groggy in de ochtend en je gewoon nodig hebt uw koffie, en je bent te moe om de weegschaal te breken. In dat geval, schep je weg!

METEN DOOR TE WEGEN

Er zijn geen vaste regels over de zetverhouding voor French Press, omdat de machine ondanks verschillende metingen toch een lekkere koffie kan produceren, maar zoals we hierboven al zeiden, is de ideale verhouding 1:14 of 1:16. Pas deze verhouding aan uw smaak aan.

METEN NAAR VOLUME

Als het gaat om het gebruik van het volume, is het aanbevolen uitgangspunt 1,5 eetlepels koffie per 4 vloeibare ounces water. Dit geeft u de 16 gram die u zoekt voor elke 8 ons koffie.

KOFFIE EN WATER IN DE FRANSE PERS GIETEN

Schenk de gemalen koffie eerst in. Over het water dat wordt verwarmd, laat het koken en wacht dan ongeveer 30 seconden om het te laten zakken tot ongeveer 195-200° F, dat is een ideale watertemperatuur. Tijdens het wachten stelt u de timer in en giet u het water over de gemalen koffie.

Als u water in de machine giet, kan het zijn dat er bovenin een bloei ontstaat waardoor de koffie klontert of niet in contact komt met het water. Om dit te minimaliseren, giet u het water langzaam en gecontroleerd uit.

STERREN OF NIET?

Ja, terwijl het water langzaam wordt ingeschonken, kunt u niet volledig vermijden dat de koffiedik aan de bovenkant klontert en niet in contact komt met het water. Maak een zacht roerwerk om het probleem op te lossen.

Zet daarna de plunjer verticaal op de koffiekan en druk hem niet meteen naar beneden. Dit vermindert het warmteverlies.

LANGZAAM INDRUKKEN

French Press zet vaak koffie in het bereik van 2,5 en 6 minuten, waarvan de meest geciteerde tijd op het punt van 4 minuten ligt.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan 3,5 minuten die volledige extractie en rijke maar niet te zware koffie voor mij mogelijk maakt. En u kunt dit aantal zelf ook verlagen tot voor uw persoonlijke voorkeur.

Wanneer het tijd is om de plunjer naar beneden te drukken, doe dit dan zachtjes – langzaam en gelijkmatig. Laat wat maar niet te veel weerstand toe. Als je geen weerstand maakt, vergeet dan niet om eerst wat fijner te malen. En als je gewend bent om heel sterk te drukken, dan moet je in het begin een grovere maling gebruiken.

SERVENDE KOFFIE

Dit punt betekent gewoon het inschenken en genieten van uw koffie. De koffie die door French Press wordt gezet, wordt geleverd met wat sediment. Ik hou er echt niet van en laat vaak een halve tot een centimeter koffie in de perskan staan om het te vermijden. Ook laat ik de laatste druppels per mok achter, omdat dit voorkomt dat er ongewenst bezinksel in komt.

WAAROM SMAAKT MIJN FRANSE PERSKOFFIE SLECHT?

In de tijd dat u French Press gebruikt, moet u een aantal fouten hebben gemaakt, wat minder dan gewenste koffie oplevert. Om er zeker van te zijn dat u nog steeds perfecte koffie kunt hebben, willen we u hier enkele van de meest voorkomende fouten en gelijkwaardige oplossingen presenteren.

WEAK KOFFIE

De reden voor dit probleem kan te grof zijn, dus maal het in de volgende keren wat fijner. Vergeet niet om de koffie binnen 3 tot 4 minuten te laten trekken.

BITTER KOFFIE

Dit probleem wordt normaal gesproken veroorzaakt door een te fijne ondergrond, dus gebruik de volgende keer grovere. Als de koffie donker gebrand lijkt, gebruik dan de volgende keer versere koffie en verlaag de zettemperatuur tot 195 F.

TE STERKE KOFFIE

Breng de 3-minuten-durende steilte aan. Laat de gezette koffie na het zetten niet in de glazen beker liggen. Breng het over in een thermisch vat. Vergeet ook niet dat als u gewend bent aan het drinken van druppelende koffie, French Press koffie in het begin sterker zal smaken.

DICK SEDIMENT

Dit probleem heeft meestal te maken met het filter. Als het filter niet goed tegen het glas aan zit, maakt het kans dat het koffiesediment in de bovenste kamer terechtkomt. Dat kan het geval zijn dat het filter beschadigd is, dus koop een nieuwe en vervang deze.

SEDEMENTENWIJZE

French Press koffie is geweldig, maar het laat altijd meer sediment achter in vergelijking met traditionele brouwers. Dat komt omdat hij een strakker filter heeft. Dus om dit probleem aan te pakken, snijdt u de papieren filter in stukken.

TE LANG WACHTEN TOT HET WATER KOOKT

Warm water is nodig voor een lekkere French Press koffie, dus het is zo vervelend als het te lang duurt om het water te laten koken. Dus om de wachttijd te verkorten, ben je niet helemaal je ketel. Als het probleem niet veel verbetert, denk dan aan het investeren in een elektrische waterkoker. Het is de beste keuze die u kunt maken.

INCONSEQUENTE MALING

Onstabiele maling betekent dat een deel van uw koffie grof gemalen is, terwijl een ander deel fijngemalen is. Dit is een veelvoorkomend probleem bij de machine van de 20 dollar-messenmolens. Dus om dit probleem op te lossen, probeert u met een betere maling voor een messenmolen. En een braammolen is de beste optie.

De Franse pers verdient onze investering, maar maak het meer perfect door de bovenstaande suggesties te volgen. Veel gebruikers doen dat en behaalden een verbluffend resultaat. Dus bent u klaar om een proef te geven?

Meer gerlateerde koffie weetjes!