FRANSE PERS KOFFIEMALING: DE IDEALE CONSISTENTIE KRIJGEN

Table of Contents

Er is geen twijfel mogelijk: franse perskoffie is de beste.

In feite nip ik aan wat Franse pers terwijl ik dit bericht schrijf.

Dus wat voor soort koffiemaling heb je nodig voor de beste Franse perskoffie?

Dat is waar we het in deze post over gaan hebben – en ook over wat andere belangrijke informatie die u zal helpen om de beste koffie van de Franse pers te proeven.

MAALBONEN VOOR DE FRANSE PERS (OF KOOPKLAAR)
Over het algemeen heb je een medium tot grove maling nodig voor het maken van Franse perskoffie.

Deze foto van I Need Coffee laat een mooie vergelijking zien van hoe “medium” maling eruit ziet:

Als de maling te fijn is, zal deze door het filter lekken en krijg je een modderige, mogelijk te sterke koffie.

Als de maling te grof is (dat kan), dan kan de maling vast komen te zitten in het filter en is het mogelijk dat de koffie niet sterk genoeg is.

Een goede vergelijking is koosjer zout. Als je maling de consistentie van koosjer zout heeft, ben je in de juiste buurt.

De beste manier om de ideale maling voor de franse pers te krijgen is om uw bonen te malen, net zoals u het water kookt.

Dat komt omdat de bonen vrijwel direct na het malen hun smaak beginnen te verliezen. Door ze op het allerlaatste moment te malen, sluit je zoveel mogelijk van de smaak in.

INSTELLINGEN OP JE MOLEN CONFIGUREREN

Om de beste maling te krijgen, stel ik voor om een kegelslijpmachine te gebruiken. Bladslijpmachines en braamslijpmachines zijn oké, maar conische braamslijpmachines kunnen de meest consistente slijpsels produceren over een lange periode.

De meeste slijpmachines hebben een draaiknop waarmee u de maling kunt aanpassen van “grof” naar “fijn” en daartussenin. Aangezien alle molens verschillend zijn, kunt u het beste een paar bonen tegelijk gebruiken om te experimenteren met de verschillende instellingen totdat u een maling krijgt waar u tevreden mee bent.

Ik wou dat ik je gewoon kon vertellen welke instelling je moet gebruiken, maar misschien krijg je niet dezelfde resultaten als ik.

Voor een benchmark, begin ergens tussen extreem grof en medium, en pas het op en neer aan als dat nodig is.

HET ZETTEN VAN DE PERFECTE FRANSE PERSKOFFIE

Nu je weet wat voor soort malingen je moet gebruiken, is het tijd om de perfecte French Press koffie te zetten!

STAP 1: VERWARM HET WATER

In een waterkoker of op het fornuis verwarmt u de hoeveelheid water die u nodig hebt. Sommige waterkokers hebben een “franse pers” optie – in het geval dat ze dat niet doen, is uw gewenste temperatuur ongeveer 205 graden F, of 95-96 graden C.

Om deze temperatuur te bereiken op een fornuis of met behulp van een normale waterkoker, kunt u a) de verwarming uitschakelen net als het water op het punt staat te koken, een paar minuten wachten en u bent klaar om te gaan.

Of b) de warmte uitzetten zodra het water begint te koken, iets langer wachten dan voorheen en dan ben je klaar om te gaan.

Als je echt “perfecte” koffie wilt zetten, is het handig om een kleine thermometer in de buurt te hebben om de temperatuur van het water te controleren.

Terwijl u wacht tot het water is afgekoeld, is het de perfecte tijd om bonen te gaan malen.

STAP 2: VERMALEN VAN DE BONEN

Meet in uw molen (hopelijk een kegelvormige braammolen) de hoeveelheid koffie die u nodig heeft. Voor één kopje is dat ongeveer 3 eetlepels. Pas dit aan.

Stel je molen in op de instellingen waarop je hem hebt afgestemd vanuit je trial and error, en maling.

Het water zou inmiddels de ideale temperatuur moeten hebben bereikt.

(Opmerking: Als uw waterkoker een franse persinstelling heeft, wilt u het terrein klaar hebben zodra de waterkoker klaar is met opwarmen).

STAP 3: MENG DE GROND EN HET WATER

Schep het terrein in de franse pers en geef het een beetje zijdelings schudden om het terrein gemakkelijk in de pers te laten bezinken.

Giet over de gewenste hoeveelheid water en stel uw timer in op 4:00 minuten (de beste brouwtijd voor French Press).

Neem voor de lol een vleugje van de bloei (het schuim) boven op de koffie.

Om de temperatuur op peil te houden, kunt u een theekransje of een handdoek gebruiken en de pers inpakken. Anders begint uw water vrij snel af te koelen.

Op dit punt zijn er twee methoden:

A) Geef het een snelle roerbeurt en laat het geheel staan tot het 4 minuten op is.

B) Schep de bloei af en laat het wat langer brouwen, zo’n 5 à 6 minuten. Het voordeel van het afscheppen van de bloei is dat je minder fijne deeltjes in de koffie hebt.

STAP 4: DOMPELEN EN GENIETEN

Aan het einde van 4:00 uur (of 5:00 uur als je de bloei eraf hebt gehaald), dompel je het filter langzaam onder en schenk je de koffie in.

Geniet van uw decadent gezette koffie!

BESTE VOORGEMALEN KOFFIE VOOR DE FRANSE PERS

Er zijn een heleboel geweldige koffiebranders die je kunt ophalen als je geen molen hebt, maar hier zijn een aantal van onze favorieten.

Vergeet niet, er is niet veel speling wat betreft de grofheid van de grond – je hebt grof tot medium grond nodig – en er is ook geen speling voor de brouwtijd, dus de beste manier om de smaak aan te passen is door je bonen om te schakelen van donkere naar medium en lichte brandingen.

Ik geef de voorkeur aan medium tot donkere brandingen omdat ze het meest smaakvol zijn en goed werken als zwarte koffie en geweldig smaken met een vleugje melk.

BLIKSEMSCHICHT DOOR KOFFEE KULT

Deze bonen zijn biologisch geteeld, fair trade en 100% Arabica. Ze zijn rijk en smaakvol en zorgen voor een geweldige Franse perskoffie.

PRIMOS KOFFIE CO. FRANSE PERS KOFFIE

Primos is een middelgrote koffie met een lage zuurgraad, gemaakt van 100% arabicabonen. Deze koffie is speciaal gemalen voor gebruik in de Franse pers. De medium branding en grove maling is ideaal voor het maken van heerlijke franse perskoffie.

TWEE VULKANEN DONKER GEROOSTERD

Twee Volcanos dark roastings produceren een veel sterkere koffie, zodat je met deze melange een veel intensere smaak en aroma krijgt. Als je een sterkere smaak nodig hebt (maar minder van een cafeïne kick) is dark roast geweldig.

Meer gerlateerde koffie weetjes!