Een complete lijst: Elke soort koffiedrank die je vindt bij Café Menu’s over de hele wereld

Table of Contents

Koffie is een onstuitbare kracht geworden over de hele wereld.

Meer dan 2 miljard koppen koffie worden elke dag over de hele wereld gedronken – dit bevestigt dat het niet alleen een drankje is, maar ook het levensbloed voor veel mensen en dat het leven zonder koffie onmogelijk zou zijn.

Nu is het een hele nieuwe wereld met een eigen aroma, smaken en festivals die de permanente residentie in ons leven hebben genomen.

Als je een nieuw lid van de high street bent, zou je verward kunnen worden met de taal van het koffiemenu en je afvragen, wat is in godsnaam macchiato? Moet ik dit drankje bestellen met zijdezacht schuim? Zal de barista denken, ik ben een watje als ik vraag om een drankje met veel melk?

Soort koffiespecialiteiten
Haal diep adem, in deze gids heb ik bijna al die drankjes geschetst, die je vindt op je lokale caffémenu zodat je de volgende keer weet wat je moet bestellen – en verwachten.

Basis Koffie dranken

Zwarte koffie

Zwarte koffie is als een mooie zwarte jurk in de drankenwereld. Van eenvoudig tot verfijnd, het gaat met alles van havens scheepvaart tot slaapkamers, polytechnische tot kleine stad diners, Amerikaanse cowboys tot French Press modellen.

Het is een tijdloze klassieker – dus zelfs als je tegen de klok racet, kun je nog steeds een kopje koffie drinken voordat je naar het woon-werkverkeer gaat.

Kook gewoon wat water en voeg er koffie (bonen, gemalen of bladeren) aan toe. Verfijn zorgvuldig – en je bent klaar om je vingers rond je perfecte kopje cafeïne te klemmen. Geen smaakmakers, het zal je geest doen verstommen!

Als je voor het eerst waarneemt, denk je misschien dat het bitter of akelig smaakt, ja dat is waarschijnlijk wel het geval. Maar de natuurlijke zoetheid en andere smaakkenmerken zijn uniek voor deze drank.

Bovendien vindt u misschien veel goede redenen om zwarte koffie te drinken, maar het gezondheidsvoordeel van het verminderen van zuivel en suiker zal waarschijnlijk uw verlangen om meer te weten te komen over de smaaknuances van zwarte koffie aanwakkeren.

Maar als het je tong verbrandt of je smaakpapillen de smaak niet accepteren, kun je de room of melk en suiker of kunstmatige zoetstof toevoegen om de gunst aan te passen aan je stijl.

Tot slot zal het je portemonnee geen kwaad doen, omdat je het meestal als relatief goedkoopste optie in de meeste caffémenu’s zult vinden.

Zwarte koffie naast het boek

Zwarte koffie

Turkse Koffie

Als het gaat om de koffie, houden Turkse koffieliefhebbers ervan om te citeren;

Koffie moet zwart zijn als de hel, sterk als de dood en zoet als de liefde.
Hoewel coffeeshops met espresso’s, platte blanken en cappuccino’s populair zijn geworden in Istanbul, is Turkse koffie toch een cruciaal onderdeel van hun cultuur en een perfecte aanvulling op elk diepgaand gesprek met vrienden en familieleden.

De Turkse koffiecultuur en -traditie hebben de status van UNESCO-werelderfgoed gekregen door hun speciale bereidings- en brouwmethode. Dus zelfs als u nog nooit naar Turkije bent gereisd, heeft u waarschijnlijk de referentie gehoord of zelfs maar geprobeerd.

Maar als u het niet weet, wanneer u de barista met de neusring verwijst naar “Turkse koffie”, betekent dit meestal dat u vraagt om een dikke, zwarte koffie.

Echter, als je het bij jou thuis wilt uitproberen, hoef je geen speciale barista vaardigheid te hebben om een intens kopje java te maken.

Hier is de uitsplitsing van de stappen:

  • Kook gewoon een kopje water samen met twee eetlepels koffiedik in een cezve, een klein potje met een lang handvat, meestal gemaakt van koper – het wordt ook wel ibriks genoemd.
  • Aangezien er nooit eerder suiker is toegevoegd, moet u aangeven hoeveel u wilt toevoegen. Je kunt het krijgen zonder suiker, een suikerklontje voor halfzoetheid of twee blokjes voor zeer zoete Turkse koffie.
  • Als de koffie aan de kook komt, laat je het schuim opstijgen en haal je het van het vuur voordat het gaat morsen. Dit zorgt ervoor dat uw koffie volschuimt, en zonder dat is het totaal onaanvaardbaar.
  • U kunt de 3e stap meerdere malen herhalen.
  • Serveer het in een klein kopje, het betekent nooit, het is om snel te worden geconsumeerd, slok een beetje, praat met je vrienden van je!
Turkse koffie

Koud Brouwen

Het is meer dan alleen de cool, het geeft je cafeïne-eiwitkoffie. Begonnen vanuit de boetieks, kon het zijn plaats innemen op de Caffe menu’s van grote competities zoals Starbucks en Peets.

De smaak is een van die handvol redenen waarom Cold Brew de laatste jaren is geëxplodeerd en met de eerste slok zou je kunnen denken waarom de mensen de koffie niet eeuwen geleden koud hebben gezet.

Het wordt waarschijnlijk je meest geliefde drankje, als je een fan bent van een gladde, evenwichtige kop koffie met een zeer lage zuurgraad, afgedekt met een romig lichaam.

Je hoeft je organen niet te smeken om mee te werken aan dit drankje. Het is vrij ongemakkelijk, zelfs voor een ongeduldig lege maag.

In een notendop, als je gevoelig bent voor de zuurgraad, is Cold Brew je redder in nood.

Verdun het concentraat met melk, en je hebt je ijslaté klaar om te proeven. Of, meng het concentraat met de geest van je keuze en je hebt een andere versie van Cold Brew (caffeïnecocktail) klaar om te drinken, het is zo heerlijk!

Dus, wat ik bedoel? De smaakmogelijkheden zijn eindeloos met Cold Brew!

Ijskoffie

Wacht! Cold Brew is toch de Iced Coffee?

Ijskoffie kan elke vorm van koffie zijn – druppelen, overgieten en zelfs espresso. Maar cold brew is een specifieke stijl van ijskoffie of een ijskoffietechniek. De ene is niet beter dan de andere, ze zijn anders gemaakt en hebben een andere smaak.

Wanneer je de barista vraagt om een cold brew koffie in een restaurant of koffieshop, krijg je een kopje java mee, zachtjes geroerd met ijsblokjes.

De methode is in principe de directe blootstelling van koud water met koffiedik gedurende ongeveer 12-16 uur om de beste en smaakvolle ervaring van cold brew te garanderen. Zodra het kruipen beëindigd is, wordt de geconcentreerde vloeistof gemengd met water om een sterke en lekkere kop koud brouwsel te maken.

Aan de andere kant, wanneer u ijskoffie bestelt, wordt u vaak geserveerd met een warme koffie die over ijs wordt gegoten maar te verdund smaakt, zodat de meeste javadrinkers nu de voorkeur geven aan koffie die op dubbele sterkte is gezet (door de dubbele hoeveelheid koffie te gebruiken), maar het kan ook de druppelende koffie zijn die direct over de ijsdiamanten wordt gegoten of die wordt gekoeld in de koelkast en voilááár!

In de meeste koffiebars zie je veel ijskoude koffiespecialiteiten, want het kost niet veel tijd om één kopje te zetten, je wijst met je vinger naar de rekening van de prijs.

Verscheidenheid aan dranken op basis van espresso
Espresso is de ruggengraat van een reeks heerlijke cafeïnehoudende dranken.

Als je nieuw bent in de koffiewereld, heb je waarschijnlijk de java-liefhebbers geobserveerd die de bekwame barista vroegen om “single shot” of “double shot”. Met andere woorden, ze eisten eigenlijk de kleine geconcentreerde punch van al die natuurlijke antioxidanten in een smakelijke verpakking – de espresso.

Espresso shots

Dus, waarom houden mensen van espresso? Je kunt gewoon niet ontkennen dat het zielsverwarmende aroma van vers gebrouwen drank, de smaak, enorme energieboost, minder cafeïne per ons, crema topping en vooral de punch van tientallen gezondheidsvoordelen in elke slok.

De meeste heerlijke specialiteiten ontstaan uit espresso en daarom domineren ze het grootste deel van de ruimte op het menu. Het is de vorm van hart en ziel van elke latte, cappuccino en tal van andere variaties – mokka of plat wit, we kunnen er gewoon niet genoeg van krijgen.

Maar voordat u in de zee van espressodranken duikt, moet u weten hoe deskundig de barista’s zijn in het maken van een bevredigende espressoschot om uw best passende kopje java te maken.

Het proces bestaat uit het produceren van een geconcentreerde vloeistof door het water op een optimale temperatuur (190 tot 196 graden Fahrenheit) en druk (meestal 9 tot 15 bar) gedurende 18 tot 20 seconden te forceren door middel van perfect fijne koffiedik.

Een goed geëxtraheerd schot ziet er heerlijk glad uit, afgedekt met een fluweelzachte crème en een intens aroma. Met de eerste slok zul je zeker in een nooit aflatende liefde vallen met dit kopje joe.

Espresso shots

Laten we eens kijken hoe barista’s over de hele wereld deze Italiaanse uitvinding gebruiken om die heerlijke specialiteiten te maken die schitteren als sterren op het menu van de cafetaria.

Ristretto

“Beperkt” of “beperkt” in het Italiaans betekent, het is gewoon de eerste helft van een volledige espressoschot met dezelfde hoeveelheid koffiedik. Fijnproevers geven vaak de voorkeur aan ristretto, omdat het u een pure kwaliteit geeft samen met een rijke en aromatische smaak van koffiebonen.

Laat u niet misleiden door het woord “klein”, dit leuke shot zit vol met zo’n geweldige punch.

Een enkele ristretto shot moet 15 ml zijn, terwijl 30 ml voor een dubbele shot.

Doppio

In het Italiaans betekent “doppio” “dubbel”, het betekent dat je dubbele shots espresso wilt. Het wordt geëxtraheerd met behulp van een dubbele koffiefilter in het portafilter, zodat je 60 ml espresso krijgt geserveerd in een demitassakopje dat twee keer zo veel is als een standaard espressoschot, 30 ml.

Nu bieden veel coffeeshops over de hele wereld alleen nog maar dubbele espresso’s aan om de problemen met de kwaliteitscontrole te overwinnen. Vaak wordt het ook wel “standaard dubbel” genoemd, zodat je niet in verwarring hoeft te komen als barista deze term gebruikt om je espressodrank te bevestigen.

Americano

In het begin wordt gedacht dat het “Caffe Americano” heet, maar in de loop der jaren is het afgekort tot gewoon “Americano”.

Zelfs als je de barista op een Amerikaanse manier aanvraagt, krijg je nog steeds een Italiaans drankje aangeboden, bereid door de espressoschot te verdunnen met heet water, dat qua sterkte vergelijkbaar is maar qua smaak verschilt van gewone druppelkoffie.

De sterkte van Americano is afhankelijk van het aantal espressoschoten en de hoeveelheid water die aan uw smaak wordt toegevoegd.

Lungo

In tegenstelling tot ristretto betekent het “lang” omdat je de espresso met veel meer water drinkt, wat meestal resulteert in een lange kop java. Dit is niet de kwaliteitskenmerk, maar vooral het deel van de persoonlijke voorkeur.

Vanuit mijn ervaring bestelt de meerderheid van de diepe L-liefhebbers een “lungo” om te genieten van een minder intense “espresso” in een kopje terwijl ze nog steeds de smaak en de eigenschappen van espresso hebben.

Caffé Crema

U zult Caffé Crema zeer ongewoon vinden in de Caffe menu’s als u tot de Engelstalige wereld behoort en het komt door het grote verschil in maling ten opzichte van de standaard espresso. Caffe kan je in plaats daarvan serveren met Americanos of lange zwarten.

In Italië worden in de zomer de meeste traditionele koffiebars geserveerd met deze espressovariant, Caffé Crema.

U zult waarschijnlijk minder Engelstalige gidsen vinden over hoe u Caffé Crema kunt zetten. De brouwmethode bestaat uit het extraheren van de grove gronden (in tegenstelling tot perfect fijne gronden) voor dezelfde tijd als wij voor espressoschot, maar het resulteert in een groter volume kopje java.

Barista kan op verzoek enkele andere variaties van deze drank leveren, door minder te temperen of iets langer dan normaal te extraheren.

Café Zorro

Het lijkt op Americano, maar het staat nog steeds op elkaar. Het grote verschil is dat Café Zorro dubbelschot en warm water bevat in de gelijke verhoudingen die je een meer geconcentreerde en minder verdunde dubbele espresso geven.

In Americano wordt echter heet water toegevoegd om de drank verdund en smaakvoller te maken.

Café Cubano

Zoals de naam al aangeeft, is deze drank afkomstig uit Cuba en verwijst het naar dit soort koffie, wat betekent dat je vraagt om een espressoschot dat gezoet is (traditioneel met de natuurlijke bruine suiker die eerst wordt geklopt met de druppels van de sterkste espressoschot).

Deze drank maakt deel uit van een prominente sociale en culturele activiteit in Cuba en in het bijzonder in Miami, Tempa en Florida Keys (Cubaans-Amerikaanse gemeenschappen).

Traditioneel wordt het gemaakt met behulp van een elektrische espressomachine of meestal in een Moka-pot met donkerder gebraad.

Espressospecialiteiten op basis van melk

Cappuccino

Dit is een van de meest populaire koffiesoorten op basis van melk die je waarschijnlijk in bijna alle koffiehuizen ter wereld vindt.

Deze kan worden bereid met een dubbele espresso en warme melk. U wordt geserveerd met een groot cappuccinoglas of koffiekopje, overgoten met melkschuim.

Houd er rekening mee dat cappuccino de drank is met relatief minder melk en meer espressovloeistof dan latte, zodat u niet in de war raakt als u onderscheid maakt tussen latte en cappuccino.

Latte

Het drankje dat u misschien wel het meest stijlvol op het koffiemenu vindt of dat uw onmiddellijke aandacht krijgt terwijl u naar beneden scrollt, is de “Latte” die ook bekend staat als “Caffe latte”.

Mensen spreken deze drank vaak uit met vriendelijke verschillende accenten. In Noord-Europa en Scandinavië gebruiken de mensen deze term café au lait en in Frankrijk wordt deze espresso en gestoomde melkdrank traditioneel door caffè latte gedronken. Verbaas je dus niet als je ziet dat iemand in een andere stijl vocaliseert.

Het brouwproces is bijna hetzelfde als dat van een cappuccino, maar de latte wordt gemaakt met een vrij grote hoeveelheid schuimende melk.

Als je dit drankje bestelt, zal de barista je een kopje java met interessante latte-kunst op de top brengen en met de eerste slok zul je beseffen waarom het een van de favoriete kopjes joe is geworden voor koffieliefhebbers over de hele wereld.

Piccolo Latte

De ristretto shot (15 – 20 ml) met warme, zijdeachtige melk geeft u een andere versie, Piccolo Latte in een Duralex demitasse kopje koffie.

Het wordt vaak “baby latte” genoemd, maar er zit veel spul in kleine of ik zou zeggen in Piccolo – verpakking. U kunt de Piccolo latte uitproberen als u de voorkeur geeft aan een minder zure koffiespecialiteit op basis van melk.

Mokka

Als je van chocolade houdt, zal Café Mokka je volgende geliefde kopje koffie zijn.

De bereidingswijze is dezelfde als die van de latte, maar dan met toegevoegde chocolade (in de vorm van cacaopoeder of siroop) en zoetstof. Het is zo heerlijk om te proeven, ik zou zeggen dat je het minstens één keer per keer moet proberen!

In de meeste basisvorm wordt het vaak aangeduid als warme chocolademelk met toegevoegde espresso shots.

Macchiato

Café Macchiato is vergelijkbaar met cappuccino en wordt op verzoek in een klein kopje geserveerd. De vorming houdt in dat de enkele espressoschot wordt afgedekt met een kleine hoeveelheid verwarmde, opgeschuimde melk.

Als je de voorkeur geeft aan espresso om je smaak te bepalen, is Café Macchiato een sterke drank met een lekker vleugje zoetigheid.

Cortado

Espressoschot gemengd met een ongeveer gelijke hoeveelheid gestoomde melk maakt u Cortado-koffie. De melk in deze drank is gestoomd, maar niet schuimig en “getextureerd” zoals je in andere Italiaanse koffiespecialiteiten ziet.

Je vindt deze drank nauwelijks op de meeste cafetariamenu’s, dus je bestelt minder vaak, al heeft het wel de potentie om lekker te zijn.

Café Bombon

Bonbonkoffie is het resultaat van een topping van espresso op ongeveer gelijke hoeveelheden gecondenseerde melk. Ze worden niet gemengd, en barista serveert deze drank meestal in een tuimelglas om de mooie gelaagdheid van koffie en melk te manifesteren.

Optioneel kun je de barista ook vragen om de dichtere melk te ruilen voor romige likeuren om een lekkere variant op je smaakpapillen te introduceren.

Café Con Leche

Het is zo’n gewone drank in Spanje, Latijns-Amerika en andere Hispanic gemeenschappen over de hele wereld. Spanjaarden slaan vaak het ontbijt over in de liefde van Cafe Con Leche en gebruiken het als brandstof voor een lange avond uit na het eten.

Deze drank bestaat uit sterke en gedurfde koffie gemengd met gebroeide melk in ongeveer gelijke verhoudingen. Het is vergelijkbaar met Café Latté, maar de melk wordt gestoomd in plaats van opgeschuimd.

Vaker wordt er een espressoschot geserveerd, samen met aparte warme melk.

Carajillo

Spaanse hete koffie met een combinatie van espresso en sterke drank, meestal brandewijn, whisky, rum of aguardiente. In de Spaanse wereld wordt deze meestal gemaakt met espresso en Licor 43 en overgoten met ijs op een kort glas. Het wordt meestal gedronken als digestief na de maaltijd.

Het is vergelijkbaar met de Italiaanse Caffè Corretto, maar je wordt geserveerd met warm of koud, over ijs te drinken.

Espresso Romano

Ondanks het feit dat het zo’n naam heeft, behoort het niet tot Rome of Italië. Italianen zijn zich niet bewust van dit drankje.

Als u van citroen houdt, houdt u misschien van limonade, maar als u uw citroensmaak in de vorm van koffie wilt opwaarderen, dan is Espresso Romano uw favoriete drankje.

Het wordt gemaakt met een enkele of dubbele espressoschot gemengd met een theelepel suiker en je krijgt een klein stukje citroenschil voor een unieke citroensmaak.

Espresso

Nee, het is geen typfout. Espressino is een Italiaanse koffiedrank die gemaakt is met cacaopoeder of Nutella aan de onderkant en bovenkant van de koffie met een mooie topping van gestoomde melk.

Er zijn zoveel soorten chocolaatjes dat je je favoriete chocolaatje kunt vragen om je heerlijke kopje java te maken. Sommige mensen houden ervan om pure chocolade te gebruiken die gesmolten wordt door het kopje te verwarmen.

Plat Wit

Afkomstig uit Australië of Nieuw-Zeeland, heeft deze drank nu een vaste plaats verworven in de menu’s van koffiehuizen over de hele wereld. U zult ontegenzeggelijk houden van het drinken van platte witte koffie, telkens weer.

Deze espressospecialiteit gemaakt met een shot espresso en twee shots gestoomde melk, afgedekt met microschuim. Verwar jezelf niet, dit drankje is heel anders dan latte. Het wordt traditioneel geserveerd in kleine kopjes (5 oz – 6 oz), veel kleiner dan klassieke cappuccino’s en lattes.

Café Au Lait

Europeanen zijn geobsedeerd door Café Au Lait, het kan worden gemaakt met behulp van de donkere koffie met warme melk toegevoegd. In sommige Franstalige gemeenschappen in Zwitserland is omgekeerde koffie een populaire variant van deze drank, wat betekent dat er melk wordt toegevoegd als basis met espresso topping.

In sommige Amerikaanse koffiebars wordt het meestal gemaakt met een combinatie van druppelgebrande of Franse perskoffie waaraan warme melk is toegevoegd.

Als je deze drank in een Amerikaans koffiehuis bestelt, word je of in een kopje geserveerd, of je wordt alleen in een kom uitgedeeld in de cafetaria die de Franse traditie in de verf wil zetten.

Caffe Breve

Breve betekent “kort” in het Italiaans, je hoort verschillende namen van deze drank, mensen noemen het vaak als cafè breve, breve latte of breve koffie.

Als u op zoek bent naar een suikervrij drankje met zeer romig schuim en choc dusting, dan is Caffe Breve creme de la creme. Deze drank is een heerlijke combinatie van espresso met halve melk en halve slagroom.

Antoccino

Veel gelijkend op macchiato, bestaat Antoccino uit een dubbele espressoschot met wat getextureerde melk in gelijke hoeveelheden.

Het wordt idealiter geserveerd in een 2 oz espressokopje, in tegenstelling tot een latte zorgt het voor een hoge ratio van de espresso meer dan de vlek van de melk.

Café Affogato

Aangezien dit een Italiaans dessert is en sommige koffiehuizen in Italië dit vaak als dessert op de kaart zetten en buiten het land, zou je dit als een drankje kunnen vinden.

Affogato al Caffè heeft de vorm van een schepje vanille gelato of een ijsje met een scheutje espresso. Enkele andere variaties zijn het ruilen met een shot Bicerrin, Amaretto of andere likeur.

Rood Oog

Druppeltjes koffie met een scheutje espresso geven je een mooie naam voor koffie “Red Eye”. Dit is het perfecte drankje voor diegenen die niet willen afzien van een stevig kopje koffie.

Zwart Oog

Het is hetzelfde drankje als Red Eye, maar het is gemaakt met een dubbel shot espresso. Dit is het kopje met een hoge intensiteit van smaak met extra cafeïne, het is vrij populair onder studenten, maar als je gevoelig bent voor cafeïne, is Black Eye misschien geen geschikt drankje voor jou.

Druppelend Oog

Als u espresso diepgaand wilt proeven samen met een fatsoenlijke cafeïnevonk, dan is Dripped Eye het proberen waard! Het is de combinatie van driedubbele espresso shots gemengd met gedruppelde koffie.

Lui Oog

Een dubbele kop espresso boven op een gewone kop cafeïnevrije koffie geeft je een Lazy Eye kopje java.

Wenen

Dit is niet je gewone kopje joe, het is de drank op basis van room omdat de melk wordt vervangen door slagroom of chocolade. De bereiding bestaat uit het toppen van de slagroom over een dubbele espressoschot totdat het kopje vol is.

Café Borgia

Een heerlijk kopje koffie met een vleugje citrus!

De bereidingswijze bestaat uit de perfecte balans tussen espresso en warme chocolademelk samen, met als smaakmaker koele slagroom en wat sinaasappelschil aan de bovenkant om uw koffiekopje te verlevendigen.

Ca Phe Sua Da

Een populaire koffie in Vietnamees-stijl uit het Land van de Blauwe Draak. Deze specialiteit laat een zoete smaak achter in je mond als je drankje koud is. Je zou dit moeten proberen!

De bereidingswijze bestaat uit het zetten van de koffie door een roestvrijstalen druppelfilter dat gecombineerd wordt met gezoete gecondenseerde melk. De drank wordt vervolgens geroerd terwijl er ijsblokjes overheen worden gegoten.

Galao

Galao is een Portugese koffiespecialiteit die gemaakt is met één deel espresso en drie delen melkschuim, en lijkt sterk op latte of cappuccino.

U herkent dit drankje gemakkelijk met een mooie gelaagdheid van espresso en melk in een hoog glas. Het wordt meestal geserveerd tijdens het ontbijt of de brunch met een hartig en zoet gebakje ernaast.

Frappe

Toevallig uitgevonden door de vertegenwoordigers van Nescafe, behoort Frappe tot de meest populaire dranken in Griekenland en Cyprus. Het is verkrijgbaar in bijna alle Griekse cafés.

Het is een must-have drankje voor de zomer!

De bereidingswijze bestaat uit het roeren en oplossen van de instantkoffiekorrels in een kleine hoeveelheid suikerwater. Giet het over wat ijsblokjes en combineer het met melk en chocoladesiroop. Je krijgt een glas met rietje.

Mazagran

Deze drank is afkomstig uit Algerije en is aangepast aan vele andere landen in de wereld, maar is erg populair in Portugal. Men noemt het vaak “originele ijsdrank”.

Het recept bestaat uit espresso, bruine suiker, citroen en ijs. Maar de versie in verschillende landen bevat ook een shot rum.

Met een eerste slokje zou u de smaak als vreemd kunnen beschouwen, maar met de tijd die u zich realiseert, is deze combinatie het perfecte lichte en zomerse verfrissende drankje.

Irish Coffee

De cocktail van gezoete koffie, Ierse whisky met slagroom en nootmuskaat die over de crème wordt gestrooid, maken van u een perfect kopje Irish Coffee.

Deze longdrink is al lang favoriet bij de Ierse pubs. Nu is het niet alleen acceptabel, maar wordt het ook verwacht als traktatie, vooral op feestdagen.

Laatste gedachten

Dus mijn mede-java-liefhebber, nu ben je je bewust van de meeste koffiedranken die populair zijn over de hele wereld. Je vindt ze misschien niet allemaal op de koffiemelanges, maar je zult er zeker een paar vinden die bij je smaak passen.

Er zijn genoeg smaken, je kunt beginnen met degene die je het dichtst bij je smaakpapillen hebt gevonden. Hoeveel verschillende koffiesmaken heb je al geprobeerd? Zelfs, ik heb sommige nog niet geprobeerd en ik kan niet wachten om ze uit te proberen.

Heb ik het toevoegen van een koffiedrankje aan de lijst gemist? Stuur me een mailtje naar walton@brewsmartly.com en ik zorg ervoor dat ik het meteen toevoeg.

Wat is het volgende?

Ga je volgende favoriete drankje uitproberen!

Meer gerlateerde koffie weetjes!