duurste koffie ter wereld???

Table of Contents

Wat is de duurste koffie ter wereld!

duurste koffie ter wereld

Hoe duur is de duurste koffie ter wereld? Waar haal je die, en wat is nu eigenlijk echt de duurste koffie die er is? Dat waren de vragen waar ik mee zat, en dus ook de vragen die ik zal beantwoorden in deze post.

Ik zelf ben iemand die een fan is van leuke feitjes, en ik bekijk dan ook vaak die “top 10” video’tjes die je wel eens langs ziet komen op https://youtube.com.

Maar goed, genoeg gepraat over youtube… Meer over koffie.

Nu, als je onze blog volgt of je bent een actieve klant bij ons, dan weet je nu al een heleboel over koffie. Je weet hoe je koffie moet zetten, waar je koffie kopjes kan kopen en waar koffie is ontstaan.

Dus nu weet je vast ook dat als wij iets opzoeken, we vrij diep graven en een wetenschappelijke benadering gebruiken om zo de meest accurate info te verkrijgen.

Dat hebben we gedaan, en dit is wat we te weten zijn gekomen.

duurste koffie ter wereld

Wat is nu de duurste koffie der is?

Officieel is de duurste koffie vindbaar in India en noemt de koffie: Kopi Loewak. Dit komt door de manier waarop deze gemaakt wordt.

Het is niet zo simpel als Rombouts koffie, en is natuurlijk ook heel geprezen.

Echter is er een andere koffie die wel een grote concurrent is van de Kopi Loewak, en dit is de eigenaar van de Black Ivory coffee.

Wat ook heel duur is, en natuurlijk ergens ook de Kopi Loewak overstijgt in prijs, toch is de Kopi Loewak nog steeds de duurste, maar hier leer je meer over in de komende onderwerpen.

Hoe duur is de duurste koffie?

Nu in theorie is de Kopi Loewak echt de duurste die er is, aangezien je voor de ECHTE Kopi Loewak een goede 5000 euro mag neertellen.

Echter wordt er een iets aangepaste versie van verkocht voor 200 euro per kilo.

Nu, de black ivory koffie kost 850 EURO per kilo! Maar zoals je ziet, als je een echt kopje kopi Loewak wilt drinken betaal je ver boven de prijs van de black ivory koffie, en dus is, en blijft het de duurste die er is.

Waarom is de koffie zo duur?

Het heeft natuurlijk niet te maken met het feit dat de koffiebessen zeldzamer zijn als de meeste, dat heeft er eigenlijk niet al te veel mee te maken.

Het speciale productie proces daar in tegen heeft er alles mee te maken.

Nu, in feiten wordt de kopi loewak gemaakt van uitwerpselen van de loewak(een civetkat achtige). Deze beestjes eten de koffiebonen, echter verteren ze enkel het vlees van de koffie bes.

Natuurlijk komt de rest er de volgende dag gewoon uit, echter gebeurt hier het “speciale”. Door de fermentatie in de maag van de loewak, krijgt de koffie een speciale smaak.

Vervolgens wordt de bes gewassen, en gemalen… en zo heb je de duurste koffie van de wereld.

Nu, het prijs verschil van 200 tot 5000 euro komt vooral doordat de 200 euro koffie gemaakt word door civetkatten die in gevangenschap gehouden worden.

Anders betaal je er toch al snel 5000 euro voor.

Echter zag Blake Dinkin hier een potentieel in, en besloot hetzelfde proces in Thailand toe te passen maar dan met olifanten. En zo krijg je dus de black ivory coffee.

Waar kan je deze dure koffie verkrijgen?

De koffie is vooral te verkrijgen in Thailand, maar nu de dag van vandaag kan je vrijwel alles via het internet verkrijgen en hebben de meeste ook gewoonweg een website waar je deze kan bestellen.

Dus mocht je zin hebben in de duurste koffie ter wereld, dan weet je nu hoe deze gemaakt wordt! En kan je gewoon https://blackivorycoffee.com/ bezoeken en kijken of je het al dan niet daar kan bestellen.

Maar uhm, wij hebben misschien wel originele koffietassen, maar om daar zo meteen uitwerpselen in te gaan doen, haha!

Meer gerlateerde koffie weetjes!