DE BESTE KOFFIESIROPEN OM WAT ZING AAN UW KOFFIE TOE TE VOEGEN (MERKEN EN SMAKEN)

Table of Contents

Tenzij je een absolute koffie PURIST bent, dan vind je het niet erg om af en toe een shotje smaak aan je koffie toe te voegen. Koffie is in die zin ongelooflijk veelzijdig – slechts een paar spuitjes koffiesiroop en de rijke smaak en geur van de koffie combineert feilloos met wat je er in stopt. In deze post nemen we dus een kijkje bij enkele van de beste koffiesiropen.

Natuurlijk moeten de smaakprofielen op een bepaalde manier overeenkomen, maar dat spreekt voor zich.

Als je een gearomatiseerde latte of ijskoffie uit je favoriete koffieshop hebt opgepikt, heb je waarschijnlijk de barista een siroop in je koffie zien spuiten na het inschenken van het schuim of de ijsmelk op het espressoschot.

Omdat de vloeistof zo heet is, verspreidt de siroop zich vrij snel over het hele mengsel, maar ik heb ervaren dat de bodem van het kopje altijd veel sterker van smaak is dan de eerste paar slokjes. Een snelle roerbeurt zou dat natuurlijk verhelpen, maar vernietig de bubbels en het schuim niet!

Je hoeft echter niet naar een coffeeshop te gaan om van dit soort dranken te genieten.

Het geweldige is dat je de koffiesiropen van Amazon of je supermarkt (als ze op voorraad zijn) kunt ophalen en thuis ook nog eens koffie op smaak kunt maken!

Als u een coffeeshop eigenaar bent en wilt zien wat u in voorraad heeft, dan zal deze lijst u ook helpen.

MERKEN VAN KOFFIESIROOP

Er zijn 5 grote merken op het gebied van koffiesiroop:

Ghirardelli: De beroemde Italiaanse chocolatier Ghirardelli maakt onmiskenbaar lekkere siropen die je in de koffie kunt gebruiken om ze een instant uitbarsting van smaak te geven.
Monin: Een andere grote naam in siropen, Monin heeft ook een lijn van biologische en alle natuurlijke siropen
Dolce: Het Italiaanse bedrijf Dolce maakt zoete koffiesiropen om uw koffies een dieptepunt van liefde en zoetheid te geven.
DaVinci Gourmet: DaVinci Gourmet biedt suikervrije en alle natuurlijke siropen aan.
Torani: Torani siropen zijn een mix van traditionele smaken die je overal zou verwachten te vinden en een aantal echt unieke (die je misschien niet al te smakelijk vindt in koffie! Kip en wafels, iemand?)
Let op: Ik heb Torani persoonlijk gebruikt en genoten van de koffie – de siroop die ik gebruikte was karamel.

BESTE KOFFIESIROPEN EN -SMAKEN

Smaken zijn een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar deze smaken zijn wintergroen en genoten bijna universeel, dus ze krijgen een eervolle vermelding aan het begin van onze lijst:

1) VANILLA

Vanille is de “klassieke” smaak voor alles, of het nu gaat om ijs, chocolade of koffie! Tim Horton’s of Canada is legendarisch geworden omdat het misschien-niet-zo-Franse vanillekoffie is, en bijna alle coffeeshops maken op een of andere manier gebruik van de rijke, rustgevende smaak van vanille.

Het beste aan vanille is dat het een voorproefje is en gecombineerd kan worden met andere smaken om nog meer diepte en textuur te creëren. Probeer het te mengen met chocolade of aardbeien en uw koffie zal smaken als een taart!

2) KAMER

Binnenkomend op een korte seconde, bijna hals en nek met vanille is karamel. Er is een koffieketen genaamd Second Cup die een latte maakt genaamd de caramel coretto – die koffie is mijn FAVORITE latte en ik zou elke dag een Caramel Coretto nemen over elke andere keten-gekochte koffie.

Karamelstropen zijn meestal klassieke karamel en gezouten karamel, die een extra kick heeft als je de zilte en zoete dans op je tong voelt. Als u van gezouten karamelchocolade houdt, zult u waarschijnlijk ook genieten van een vleugje gezouten karamel in uw koffie.

3) HAZELNUT

Eindelijk hebben we hazelnoot – de noot in de lijst! Hazelnoot heeft een zeer romige, chocoladeachtige smaak – kijk eens hoe populair Nutella en Ferrero Rochers zijn! Hazelnootkoffie voegt een vleugje nootjes toe aan uw koffie en als u van hun smaakprofiel houdt, kan hazelnootkoffie u echt opvrolijken. Persoonlijk vind ik hazelnoot iets te sterk in combinatie met koffie.

4) BUTTERSCOTCH

Butterscotch lijkt op karamel, maar het heeft die duidelijke boterachtige, zuivelachtige diepte die karamel gewoon niet heeft. Als je me de keuze geeft tussen butterscotch en caramel op een ijsje, dan heb ik liever butterscotch op elke dag! Boterkoffie lijkt tegenwoordig nogal een rage te zijn, dus misschien is butterscotchsiroop wel een gaaf iets om te proberen.

5) CHOCOLATE

Chocoladestropen lijken misschien een vreemde toevoeging aan een hete koffie, maar ze zijn een nette manier om een mokka-ijskoffie bij te vullen.

6) MINT

Muntstropen voegen een ijzige, koele hint toe aan je koffie. Starbucks doet het goed met hun populaire pepermuntijskoffie in het winterseizoen! Ze zouden zeker een koude of ijskoffie oppeppen, maar voor mij was het een hit of een misser in hete koffie. Munt is van nature een koele sensatie, dus het mengen van warm en koel was een beetje neutraliserend.

7) DESSERT

Siropen met dessertsmaak zijn onder andere peperkoek, pompoenkruiden en andere populaire desserts – persoonlijk ben ik geen grote fan van deze smaken, want ik geniet meer van het dessert zelf! Maar als je je koffie wilt proeven zoals je favoriete dessert, dan is er zeker niets mis met het uitproberen van deze smaken!

KUN JE ANDERE SOORTEN SIROPEN IN DE KOFFIE GEBRUIKEN?

Nu we het hebben gehad over wat volgens ons de beste koffiesiropen zijn, blijft natuurlijk één vraag over: de kans is groot dat je persoonlijke voorkeur voor siropen of zoetstoffen buiten de hierboven genoemde valt.

In dat geval vraag je je misschien af of je wel weg kunt komen met het gebruik van welke siroop dan ook in je koffie. Siropen zijn toch in essentie hetzelfde, nietwaar?

Hoewel het concept van een siroop in principe een vermindering van suiker en water met wat aroma’s is, zijn niet alle siropen hetzelfde en sommige zullen uiteindelijk je koffie ruïneren in plaats van verbeteren.

KOFFIE-SYRUPS

Dat spreekt voor zich, maar speciaal voor koffie gemaakte siropen zijn de beste soorten om in uw koffie te gebruiken. Deze zijn speciaal gemaakt zodat ze de smaak van uw koffie aanvullen en deze versterken in plaats van hem te overweldigen of te verpesten.

MAPELSYSTEEM

Je kunt ahornstroop in de koffie doen als dat je ding is! Ahornstroop is niet erg stroperig, en de smaak is meestal vrij mild, dus het is een geweldige toevoeging als je een natuurlijke manier wilt om je koffie te zoeten en verwerkte suiker wilt vermijden. Houd er rekening mee dat ahornstroop nog steeds suiker is, dus als je om welke reden dan ook suiker vermijdt, is ahornstroop een ‘no go’.

Met ahornstroop bedoelen we ook het echte spul, NIET de Amerikaanse pannenkoekstroop!

LEEFT NECTAR

Agave-nectar lijkt veel op ahornstroop in die zin dat het een natuurlijk voorkomende zoetstof is en weinig verwerkt wordt. Het heeft een zachtzoete smaak en voegt een lekkere kick van karamel toe, wat eigenlijk zorgt voor een heerlijk smakende cappuccino of latte.

ZIJN KOFFIESIROPEN GEZOND?

Wist u dat een typische Starbucks Caramel Frappuccino slechts schuw is voor 400 calorieën?

400 calorieën is veel, gezien het feit dat een groot deel van die calorieën uit suiker komt. Te veel suiker is nooit een goede zaak, en in sommige gevallen kunnen mensen ervoor kiezen om zoveel mogelijk suiker te vermijden.

Dat is waar we een beetje tegenaan lopen, en je moet voorzichtig zijn.

Als je je siroop koopt, controleer dan op het etiket of er suiker in zit of dat er geen suiker in zit. Zelfs als het suikervrij is, zijn sommige zoetstoffen niet echt goed voor je, en andere zoetstoffen zijn iets beter.

Sommige zoetstoffen zijn ook glutenvrij, wat op het etiket of in de productbeschrijving moet staan als je online koopt.

Het toevoegen van siropen kan de calorieën in je koffie snel omhoogschieten van bijna nul tot meer dan een paar honderd, dus het is het beste om verstandig te beslissen of je a) het je kunt veroorloven om de calorieën te hebben en b) je wilt zo veel calorieën hebben.

Voor de meeste mensen zal gematigdheid prima zijn.

Dit is echter geen medisch advies! U moet uw arts of zorgverlener raadplegen als u twijfelt, vragen hebt of voordat u grote veranderingen in uw levensstijl doorvoert.

THUIS KOFFIESIROOP MAKEN

Als je geen koffiesiroop meer hebt en een fix nodig hebt, of als je liever de natuurlijke weg gaat en bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk vermijdt, kun je gemakkelijk thuis koffiesiroop maken.

De meest populaire zelfgemaakte koffiesiroop is waarschijnlijk franse vanille, maar het basisidee achter een siroop is hetzelfde, en als je dingen wilt mengen, vervang je gewoon de vanille door een scheutje pepermuntconcentraat of wat voor andere smaak je maar wilt.

Het maken van siroop is heel eenvoudig: je hoeft alleen maar suiker en water te combineren (sommigen gebruiken een verhouding van 1:1, anderen gebruiken iets meer suiker) en er een vanilleboon in te gooien terwijl je het over een vlam klopt tot de suiker is opgelost en je een siroop overhoudt.

Daarna haal je het gewoon van het vuur, voeg je een vleugje vanillesmaak toe en laat je het afkoelen voordat je het in een metselwerkpotje giet. Siropen als deze zijn meestal een week houdbaar.

Je kunt ze zelfs gebruiken voor het maken van vanillestokjes en andere brouwsels!

Voor een goed recept van vanillekoffiesiroop, bekijk deze van My Baking Addiction.

Meer gerlateerde koffie weetjes!