Wat is een Bone Dry Cappuccino?

Table of Contents

Twee van de drie mensen zijn c off ee liefhebbers en als je dit leest, dan ben je waarschijnlijk ook een van hen. Echter, niet iedereen houdt ervan om op dezelfde manier koffie te drinken. Ze hebben hun eigen brouwvoorkeuren, verschillende smaken – in principe is een kopje koffie een directe vertegenwoordiger van hun persoonlijkheid. En voor sommige mensen is een “bone dry cappuccino” de perfecte drank.

Maar wat is een droge cappuccino?

Nou, maak je geen zorgen, er zijn geen droge botten bij betrokken. Maar het gaat wel om een vrij interessante (en smakelijke) brouwmethode. Hier is de truc:

Het begint allemaal met een espresso
Volgens Starbucks,

“Droge botten” betekent helemaal geen gestoomde melk, alleen een schuimrubberen kussen en een espresso.

Een super natte cappuccino is een latte.

Voordat we in het droge gaan duiken, moeten we een paar dingen duidelijk maken: er is koffie, en dan is er nog espresso. De koffie wordt verkregen met heet water en gemalen koffie.

Espresso daarentegen is een sterke koffie die wordt verkregen door stoom door het koffiedik te forceren. Het resultaat is een zeer geconcentreerde koffie die met andere ingrediënten kan worden gemengd. Kortom, espresso is voor koffie wat sinaasappelsap is voor sinaasappelsap.

Verschillende Cappuccino soorten

Volgens barista’s is een cappuccino een derde espresso, een derde melk en een derde schuim. Maar omdat de mensen en hun smaak in cappuccino steeds veranderen, hebben we ook twee verschillende soorten cappuccino’s ontwikkeld. Daarom hebben we nu natte cappuccino en droge cappuccino.

Een gewone “natte” cappuccino is de cappuccino die we hierboven beschreven hebben: melk, schuim en espresso.

Aan de andere kant is een droge cappuccino een cappuccino met espresso als basis, veel schuim en weinig tot geen melk.

Er zijn verschillende redenen waarom veel mensen de voorkeur geven aan schuim boven melk. Sommigen zeggen dat het schuim bovenop de koffie langer warm kan blijven. Anderen zeggen dat het schuim een perfect doek is voor het maken van latte kunst. Aan de andere kant geloven anderen dat het alleen maar helpt om de cappuccino bij elkaar te houden. Hoe dan ook, steeds meer mensen vragen barista’s om droge cappuccino’s te maken.

Stappen voor het brouwen van een Bone Dry Cappuccino

Als koffieliefhebber bent u niet langer verplicht om naar een leuk café te gaan om te genieten van een cappuccino. Zolang u een goede koffiemachine en de juiste ingrediënten heeft, kunt u in het comfort van uw huis uw eigen “botten droog” maken.

Stap 1: Stoom de melk

De eerste stap is om een kopje melk te nemen, deze in een steelpan te gieten en op laag vuur te laten sudderen tot je bubbels ziet ontstaan aan de zijkanten. Let op dat u het niet aan de kook brengt; de pan moet van het vuur worden gehaald op het moment dat u de eerste bubbels ziet ontstaan.

Stap 2: Klop de melk

Zodra de melk is opgewarmd, kunt u beginnen met het opkloppen van de melk met een garde of een mixer. Wanneer u het schuim ziet beginnen te verschijnen, kunt u beginnen met het verhogen van de snelheid om de vorming van meer schuim aan te moedigen. Als je ziet dat het schuim voldoende volume heeft, zet je het schuim opzij.

Stap 3: Zet de koffie klaar

Begin met het bereiden van de espresso. Meet het koffiedik en zorg ervoor dat u 6 ons water per 2 eetlepels koffie hebt.

Stap 4: Zet de espresso klaar.

Met behulp van uw koffiemachine kunt u de gemalen koffie gaan zetten. U kunt kiezen voor een Franse pers, een infuusautomaat of een espressomachine. Zodra u de espresso heeft laten zetten, bent u klaar om de droge cappuccino te bereiden.

Stap 5: Voeg het schuim toe

Een botdroge cappuccino heeft geen melk nodig. Wat het wel nodig heeft is veel schuim en wat espressokoffie. Pak een mok, vul deze met 2/3 van de koffie en vul deze vervolgens aan met 1/3 schuim.

Laatste gedachten

Hiermee is uw droge cappuccino klaar om samen met uw favoriete hapjes te worden geserveerd. Wij adviseren u om meer te leren over het zetten van verschillende soorten koffie, want laten we eerlijk zijn: elke koffieliefhebber moet weten hoe een botdroge cappuccino wordt gemaakt.

Hopelijk heeft dit artikel je barista vaardigheden geprikt – of geeft het je in ieder geval meer zelfvertrouwen bij het bestellen in het café. Dus, hou je nog steeds van natte koffie, of wil je nu een droge?

Meer gerlateerde koffie weetjes!