Posted on Leave a comment

Wat is mokka koffie

Wat is mokka koffie

wat is mokka koffie

V: Ik ben een sukkel voor chocolade en koffie. Wat is de truc om thuis de perfecte mokka te maken?

A: Het is geen geheim dat chocolade en koffie een fantastisch paar zijn. Als liefhebber van chocolade en koffie is het thuis maken van mokka’s een makkelijke manier om wat kleingeld te besparen en uw chocoladebehoefte te bevredigen.

Hier is een Few Easy Tricks:

Verse koffie: Het is belangrijk om vers gebrande bonen te gebruiken om een muffe, verbrande smaak te vermijden.

Het kost een heleboel chocolade en room om de slechte smaak van koffie te verbergen (vergeet niet dat koffie maar twee weken houdbaar is).

Laten we het over chocolade hebben: Bespaar niet op de ingrediënten. Bewaar de goedkope chocoladesiroop voor je ijsje!

Uw thuis-mokka zou de thuisbasis van echte chocolade moeten zijn. Ik ben een fan van deze donkere chocoladereep van Seattle Chocolates, maar voel je vrij om je eigen persoonlijke favoriet te gebruiken.

Maak het je eigen: als je experimenteel wilt worden, probeer dan eerst chocolade of cacaopoeder toe te voegen aan versgemalen koffie in de filter, voordat je een meer doordrenkte chocoladesmaak gaat maken.

Houd het stijlvol: De keuzes van chocolade en koffie paren zijn grenzeloos! Voor een klassieke mokka-smaak, probeer dan een donkere gebrande koffie en combineer deze met een eenvoudige donkere chocolade of cacaopoeder.

Bonus Tip: Probeer onze nieuwe Make a Mocha Box. Hij combineert vers gebrande koffie met ambachtelijke drink-chocolade. We kiezen met de hand koffies met chocoladeproefnotities zodat ze mooi in de chocolade passen. Het is het perfecte cadeau voor elke mokkaliefhebber!

Creatieve Chocolade & Koffie Paarden

Voor een gezouten mokka, probeer een combinatie van Lighthouse’s Roaster’s Choice en Seattle Chocolate’s San Juan Sea Salt. Om te voldoen aan uw fruitige en chocolade behoeften, ga dan voor een Afrikaanse koffie zoals Slate Coffee Roaster’s Ethiopia Guji en Jcoco’s PB&J geïnspireerde Peanut Strawberry Baobob.

Als je droomt over de feestdagen, dan is Fonte’s Portofino Blend en Seattle Chocolate’s Meltaway Mint een lekker romig kopje dat je zal doen denken aan kerstochtend.

Tot slot maken Fundamental Coffee Co.’s Kenya Kirinyaga en Jcoco’s Cayenne Veracruz Orange een fluweelzachte witte mokka met een pittige kick.

Ik heb deze perfect gevonden voor maandagochtend als ik die slap-me-in-the-face of dump-koud-water-op-me soort van me wakker maken nodig heb. Maandag is moeilijk, mensen.

Simpele Mokka Recept

1 kopje gebrouwen koffie
4 eetlepels van uw favoriete chocoladereepschaafsel of cacaopoeder (ongeveer 1/4 kop)
1/2 kopje room of melk
U kunt dit werk maken met elke hoeveelheid melk of chocolade zolang u het ongeveer 2 delen melk op 1 deel chocolade houdt.

Routebeschrijving:

Vanaf hier is het vrij eenvoudig! Zet 8 oz. koffie met uw gewone zetmethode. Voeg uw chocolade toe aan uw melk en verwarm het langzaam met behulp van een dubbele vleeskuiken of magnetron.

Als u smelt in een magnetron, verhit u het mengsel met tussenpozen van 30 seconden en roert u het tot het romig is en volledig is gecombineerd.

Voeg de warme chocolade en het melkmengsel toe aan uw koffie en geniet!

Variaties:

Voeg slagroom en chocoladeschaafsel toe en simuleer zo een mooie koffiemokka (mmmm).

Voeg een shot Baileys Irish Creme, whisky of je favoriete likeur toe voor een zeer “volwassen” mokka-drankje (dubbele mmmm).

Als u een espressomachine hebt, bestaat de “traditionele” Italiaanse mokka-drank uit een laagje espresso, koude room en ten slotte geschaafde of gesmolten chocolade, zonder te mengen! Vervolgens drinkt u de espresso door een laagje room en chocolade.

Probeer onze beste koffiesoorten voor espresso!
Ga creatief aan de slag, geniet van de barista’s thuis en laat het me weten als je zelf leuke paren of recepten ontdekt!

Posted on Leave a comment

hoeveel koffie per dag

hoeveel koffie per dag

Koffie bevat honderden bioactieve bestanddelen. In feite is het de grootste bron van antioxidanten voor veel mensen.

Studies tonen ook aan dat koffiedrinkers een lager risico hebben op aandoeningen zoals diabetes type 2, neurologische aandoeningen en leverziekten .

U kunt zich echter afvragen hoeveel koffie veilig is om te drinken, en of overtollige inname risico’s met zich meebrengt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoeveel koffie u veilig kunt drinken.

Hoeveel kopjes koffie mag je per dag drinken

Cafeïne, een actief bestanddeel van koffie, is de meest geconsumeerde psychoactieve stof ter wereld (4Trusted Source).

Het cafeïnegehalte van koffie is zeer variabel en varieert van 50 tot meer dan 400 mg per kopje.

Een klein zelfgebrouwen kopje koffie kan 50 mg opleveren, terwijl een 16-ounce (475-ml) Starbucks grande meer dan 300 mg kan bevatten.

In het algemeen kun je ervan uitgaan dat een gemiddeld kopje koffie van 240 ml ongeveer 100 mg cafeïne bevat.

Verschillende bronnen suggereren dat 400 mg cafeïne per dag – het equivalent van 4 koppen (945 ml) koffie – veilig is voor de meeste gezonde volwassenen.

Veel mensen drinken echter veel meer dan dat, zonder problemen.

Houd er rekening mee dat er vele andere bronnen van cafeïne bestaan, waaronder thee, frisdranken, energiedranken, chocolade en bepaalde medicijnen.

SAMENVATTING
Het cafeïnegehalte van uw morning joe kan variëren van 50 tot meer dan 400 mg. Veel bronnen bevelen 400 mg cafeïne per dag aan als veilige bovengrens voor gezonde volwassenen.

Hoeveel koffie mag je per dag drinken

Als u in een korte periode te veel koffie drinkt, kunt u mentale en fysieke klachten krijgen, waaronder:

rusteloosheid
angst
duizeligheid
maagklachten
prikkelbaarheid
slapeloosheid
snelle hartslag
bevingen
Als u dergelijke symptomen na het drinken van koffie ervaart, kunt u gevoelig zijn voor cafeïne en moet u overwegen uw inname te verminderen of helemaal geen cafeïne te gebruiken.

Hoewel het mogelijk is om te sterven aan een overdosis cafeïne, is dit bijna onmogelijk door koffie alleen. U zou meer dan 100 kopjes (23,7 liter) in één dag moeten drinken.

Er zijn echter een paar zeldzame gevallen van mensen die sterven na het nemen van cafeïne supplementen.

SAMENVATTING
Het innemen van te veel cafeïne kan verschillende symptomen veroorzaken, meestal gerelateerd aan je hersenen en je spijsverteringssysteem.

Cafeïne beïnvloedt mensen op verschillende manieren. Er zijn veel genen ontdekt die de gevoeligheid van mensen voor dit stimulerende middel beïnvloeden.

Deze genen hebben invloed op de enzymen die cafeïne in de lever afbreken, maar ook op de receptoren in de hersenen die door cafeïne worden beïnvloed.

De effecten van cafeïne op de slaap zijn ook genetisch bepaald. Sommige mensen kunnen koffie drinken en direct gaan slapen, terwijl anderen de hele nacht wakker worden gehouden.

Afhankelijk van je genetische samenstelling kun je veel of heel weinig cafeïne verdragen. De meeste mensen zitten ergens in het midden.

Uw verworven tolerantie is ook erg belangrijk. Degenen die elke dag koffie drinken kunnen veel meer verdragen dan degenen die het zelden drinken.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat medische aandoeningen de gevoeligheid voor cafeïne kunnen beïnvloeden.

Als u angst, paniekstoornis, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, diabetes of andere medische aandoeningen heeft, kunt u minder cafeïne verdragen. Als u meer wilt weten over uw tolerantie, spreek dan met uw medische zorgverlener.

SAMENVATTING
De gevoeligheid voor cafeïne is zeer variabel en hangt af van de genen en receptoren voor cafeïne in je hersenen.
Koffie en een lange levensduur

Terwijl een hoge cafeïne-inname negatieve bijwerkingen veroorzaakt, wordt koffie geassocieerd met vele gezondheidsvoordelen. Het is zelfs in verband gebracht met een langere levensduur.

In een studie in 402.260 mensen in de leeftijd van 50-71 jaar hadden degenen die 4-5 koppen koffie per dag dronken het laagste risico op overlijden gedurende de 12-13-jarige studieperiode.

Twee andere onderzoeken ondersteunden vergelijkbare resultaten.

Het onderzoek is echter gemengd. Een recente studie vond dat het drinken van 4 kopjes of meer per dag gekoppeld was aan een verhoogd – niet verlaagd – risico op overlijden bij mensen onder de 55 jaar (14Trusted Source).

Merk op dat deze en de meeste andere studies niet specificeren of “kopje” verwijst naar een standaard 8-ounce (240-ml) kopje of gewoon een generisch vat dat mensen mogen gebruiken om koffie te drinken, onafhankelijk van het volume.

Desalniettemin zijn de volumeverschillen tussen koffiekopjes van verschillende grootte over het algemeen niet erg groot.

SAMENVATTING
Hoewel het bewijs niet is geleverd, suggereren verschillende studies dat koffiedrinkers langer leven – waarbij de optimale hoeveelheid koffie ongeveer 4-5 koppen per dag is.

Koffie- en ziekterisico

Koffie is ook gekoppeld aan een verminderd risico op verschillende ziekten, waaronder:

Type 2 diabetes. Hoe meer koffie mensen drinken, hoe lager het risico op type 2 diabetes. Eén studie vond een daling van 7% voor elk dagelijks kopje.

Levercirrose. Het drinken van 4 kopjes of meer koffie per dag brengt de grootste afname – tot 84% – in levercirrose, een ernstig gevolg van sommige leverziekten.

Leverkanker. Het risico op leverkanker wordt met 44% verminderd per 2 kopjes per dag.

De ziekte van Alzheimer. In één studie werden 3-5 bekers per dag in verband gebracht met een 65% lager risico op de ziekte van Alzheimer .

Ziekte van Parkinson. Koffie wordt in verband gebracht met een verminderd risico op de ziekte van Parkinson, met de grootste vermindering gezien bij 5 kopjes of meer per dag .

Depressie. Studies hebben aangetoond dat 4 kopjes of meer koffie per dag gekoppeld zijn aan een 20% lager risico op depressie en een 53% lager risico op zelfmoord.

Het streven naar 4-5 koppen koffie per dag lijkt dus optimaal.

Aangezien al deze studies observationeel van aard waren, kunnen ze niet bewijzen dat koffie de vermindering van de ziekte veroorzaakte – alleen dat koffiedrinkers minder kans hadden om deze ziekten te krijgen.

Toch zijn deze resultaten het waard om in gedachten te houden.

In de meeste gevallen zou cafeïnevrije koffie dezelfde gunstige effecten moeten hebben. Een uitzondering is de ziekte van Parkinson, die vooral door de cafeïne lijkt te worden aangetast.

SAMENVATTING
De koffieconsumptie is in verband gebracht met een verminderd risico op vele ziekten, met de grootste effecten die we zien bij ongeveer 4-5 kopjes per dag.

Cafeïne tijdens de zwangerschap

Bij zwangere vrouwen kan de cafeïne de placenta oversteken en de foetus bereiken. De foetus heeft echter problemen met het metaboliseren van cafeïne.

Sommige studies koppelen een hoge cafeïne-inname tijdens de zwangerschap aan een verhoogd risico op een miskraam, doodgeboorte, voortijdige bevalling en een lager geboortegewicht.

Het wordt over het algemeen aanbevolen dat zwangere vrouwen hun inname beperken tot 100-200 mg cafeïne per dag – ongeveer 1-2 kopjes (240-475 ml) koffie.

Veel deskundigen raden echter aan om koffie tijdens de zwangerschap volledig te vermijden. Als u absoluut veilig wilt zijn, is dit een slimme keuze.

SAMENVATTING
Er zijn zorgen geuit over het effect van cafeïne op de zich ontwikkelende foetus, dus het wordt over het algemeen aanbevolen om de koffie-inname te vermijden of te minimaliseren als je zwanger bent.
Aanbevolen inname
Bewijs geeft aan dat 4-5 koppen koffie per dag de optimale hoeveelheid kan zijn.

Deze hoeveelheid is gekoppeld aan het laagste risico op vroegtijdige sterfte, evenals een lager risico op tal van veel voorkomende ziekten, waarvan sommige honderden miljoenen mensen treffen.

Dit betekent natuurlijk niet dat je koffie moet drinken.

Mensen die cafeïne-gevoelig zijn, bepaalde medische aandoeningen hebben, of gewoonweg niet van deze drank houden, moeten dit zeker vermijden.

Bovendien, als je van koffie houdt, maar merkt dat het je angst of slaapproblemen geeft, wil je misschien je inname verminderen of elimineren.

Bovendien kunt u de voordelen van koffie gemakkelijk tenietdoen door er suiker of andere ongezonde, calorierijke ingrediënten aan toe te voegen.

Toch is het mogelijk om uw java te optimaliseren om de maximale voordelen te verkrijgen.

SAMENVATTING
Er zijn aanwijzingen dat 4-5 koppen koffie per dag gepaard gaat met de grootste voordelen voor de gezondheid. Als u echter gevoelig bent voor cafeïne, moet u streven naar lagere hoeveelheden of helemaal geen koffie drinken.
De kern van de zaak
Voor mensen die van koffie houden, is er heel weinig bewijs van schade – en veel bewijs van voordelen.

Hoewel 4-5 kopjes per dag optimaal kunnen zijn, kunnen veel mensen meer dan dat zonder problemen verdragen.

Als je veel koffie drinkt en geen bijwerkingen ondervindt, is er geen reden om te stoppen met het drinken van koffie.

Posted on Leave a comment

Hoe maak je koffie zonder apparaat

Hoe maak je koffie zonder apparaat

 Hoe maak je koffie zonder apparaat

Zoals de meeste mensen vertrouwt u waarschijnlijk op uw druppelende koffiemachine om u elke ochtend van verse, warme koffie te voorzien.

Terwijl sommigen van u misschien tijd hebben om koffie te zetten in een Chemex met elke dag versgemalen, zelfgebrande bonen, wordt de rest van ons wakker, struikelt over onze pot, drukt op de knop en smeekt stilletjes om sneller te zetten.

Maar wat gebeurt er als die knop niets doet?

Als het water niet opwarmt? Wanneer je een stroomstoring hebt? Of erger nog, iemand heeft je gedwongen in een hotel of op een camping te verblijven zonder dat je een koffiezetapparaat in het zicht hebt?

Als het dat laatste is, denk dan eens na over de mensen waar je tijd mee doorbrengt.

Voordat je dat doet, laten we een manier vinden om wat koffie in je te krijgen.

Afhankelijk van wat je bij de hand hebt, heb je verschillende mogelijkheden om koffie te zetten zonder koffiezetapparaat.

Hoewel geen van hen zal vergelijken met koffie gezet met behulp van vers gemalen en gefilterd water, zult u in ieder geval in staat zijn om uw java-fix te krijgen voordat u probeert een vervangend druppelend koffiezetapparaat te bestellen of te werken aan het maken van alternatieve reisaccommodaties.

Koffie zetten met de pan.

Als u beperkte hoeveelheid voorraad bij de hand hebt, zal deze optie waarschijnlijk voor u werken. Met behulp van de basics van de keuken kunt u een kopje of zelfs een pot koffie boven op uw fornuis zetten.

Wat U zult nodig hebben:

-Koffiedikten
-Water
-Kleine steelpan
-Lepel
-Pollepel
-Mok

Hoe het te brouwen
Giet water in je pan. Gebruik iets meer water dan de hoeveelheid koffie die u wilt, want u verliest een deel van het water aan het koken en weken in de grond.

Roer het koffiedik recht in het water. Gebruik dezelfde hoeveelheid die u in uw koffiezetapparaat zou doen voor de hoeveelheid water die u gebruikt.

Zet een brander op middelhoog en breng uw koffie aan de kook. Roer af en toe om te voorkomen dat het koffiedik op de bodem van uw pan verbrandt.

Kook uw koffie onbedekt twee minuten.

Haal de pot van het vuur en laat hem vier minuten zitten. Op die manier kan het aardewerk op de bodem bezinken. Vergeet niet het fornuis uit te zetten.

Schep met een pollepel gebrouwen koffie in uw mok, zonder dat u het vuil mee naar binnen neemt. Een kleine lepel is hier perfect voor. Als u helemaal geen lepel hebt, kunt u de koffie heel langzaam uit uw steelpan gieten. De grond is zwaar en blijft meestal op de bodem liggen.

De Koffiezakmethode

Ben jij één van die mensen die wakker wordt met al je synapsen afvuren, klaar om de dag aan te nemen? Dan kunt u een theezakje voor koffiedik maken, zoals de Fransen dat in de 18e eeuw deden.

Eerst, haal die keuken gereedschapskist tevoorschijn, Morning Person!

Wat je zult het nodig hebben:
Koffiedroesem
Warm Water
Koffiefilter
Koord (elke soort zal werken zolang het niet met was is gecoat!)
Mok

Hoe het te brouwen

Meet een enkele portie koffiedik en giet het vervolgens in uw filter.

Sluit het filter goed af en maak een zakje vol met koffiedik.

Bind hem vast met een touwtje en laat een lang uiteinde buiten uw kopje hangen, net als een theezakje.

Verwarm het water met behulp van elke methode die u ter beschikking heeft, zoals een waterkoker, pot of zelfs een kopje in de magnetron.

Plaats het door u gemaakte koffiefilterzakje in een lege beker.

Giet het hete water langzaam over het koffiezakje in het kopje en let op dat u het kopje niet te vol zet.
Laat de koffie ongeveer vier minuten trekken. U kunt de tijd die nodig is om uw brouwsel sterker of zwakker te maken, verlengen of verkorten.

Verwijder het filter en gooi het weg voordat u gaat drinken.

De filtermethode

Als je koffiezetapparaat kapot is gegaan en je hebt geen filters, heb je vreselijk veel geluk en moet je waarschijnlijk een uitstapje maken naar de kruidenierswinkel. Maar als je toevallig een filter hebt, kan het wel eens goed met je aflopen.

Maar niet elke oude zeef is voldoende. Zorg ervoor dat u een filter gebruikt met zeer kleine gaatjes, zoals een dubbellaags gaasfilter, die voorkomt dat uw koffiedik in uw kopje terechtkomt.

Wat je zult nodig hebben:
Koffiedrab
Water
Waterkoker of steelpan
Gaaszeef (een kleine, kegelvormige is ideaal)
Mok

Hoe het te brouwen

Meet de juiste hoeveelheid water voor het aantal kopjes dat u wilt maken en giet het in uw ketel of steelpan.
Voeg de juiste hoeveelheid koffiedik toe voor het aantal kopjes dat u zet. Roer het door.

Breng het water aan de kook en houd het twee minuten aan de kook.

Haal de steelpan van het vuur.

Houd je gaasfilter boven je mok en giet de koffie erdoorheen. De zeef vangt het vuil op dat uit de pan komt, terwijl de koffie in de mok stroomt. In tegenstelling tot de steelpanmethode hoeft u niet langer te wachten tot het vuil zich heeft genesteld omdat u de zeef gebruikt.

De Hanky-methode

Wie heeft een Keurig nodig als je een enkele beker kunt brouwen met deze meer rustieke, minder dure, vernietigt de milieutechniek niet?

Het vergt een beetje geduld, maar het resultaat garandeert vrijwel zeker dat je geen koffiedik drinkt. Gebruik een gemetselde pot in plaats van een gewone koffiemok om je Hanky Methode brouwen er pijnlijk hip uit te laten zien. Weet je, als je van dat soort dingen houdt…

Wat je nodig zult hebben:

Koffiedikten
Warm water
Bindpapierclips of wasknijpers
Schone hanky of andere schone, linnen of katoenen doek (kaasdoek werkt)
Mok of metselwerkpot

Hoe het te brouwen

Plaats uw hanky over de bovenkant van uw mok en druk vervolgens zachtjes in het midden om een zakje te maken dat groot genoeg is om een portie koffiedik in op te bergen.

Bevestig het doekje op zijn plaats met bindmiddelclips of wasknijpers. Zorg ervoor dat u ten minste drie clips gebruikt, zodat het zakje niet in uw koffie valt.

Schep een portie koffiedik in het zakje.

Giet een kleine hoeveelheid heet water over het koffiedik. Laat het koffiedik minstens 30 seconden volledig weken.

Schenk de rest van het warme water langzaam en voorzichtig in. Houd uw clips in de gaten terwijl u ze inschenkt en pas ze aan als ze beginnen te schuiven.

Verwijder het zakdoekje en het morsen, en geniet van uw koffie.

Posted on Leave a comment

Helpt koffie tegen vieze geurtjes?

Helpt koffie tegen vieze geurtjes?

helpt koffie tegen vieze geurtjes

Een interessante vraag: “helpt koffie tegen vieze geurtjes”… Echter vind ik het vooral cool dat mensen op zoek zijn om koffie voor meer redenen te gebruiken dan te drinken.

Ik zelf vraag mij nu wel af of het echt helpt tegen vieze geurtjes, of is het enkel iets lekkers om te drinken?

Met deze vragen die zich afspelen in mijn hoofd besloot ik om op onderzoek te gaan.

Zou je koffie echt kunnen gebruiken om vieze geurtjes te bestrijden of niet… En je raad nooit wat ik zo net hebt ontdekt…

Schoonmaken met koffie?

Natuurlijk het eerste wat ik deed is mensen contacteren van wie ik weet dat zich bezig houden met schoonmaken, en zelfs een schoonmaak bedrijf aangezien zij professioneel te werk gaan.

Ik vroeg hen op de man af of je kan schoonmaken met koffie… en je gelooft nooit wat ze zeiden…

…Ja, in theorie kan je schoonmaken met koffie, in feite is het zelfs een gewoonte om koffie te gebruiken om tijdelijk vieze geurtjes te bevechten.

In feite, kreeg ik dit antwoord 11 van de 13 keer!

Nu vraag ik me wel af, hoe ze dit kunnen gebruiken… Wat is er nu zo handig aan koffie gebruiken als kuismiddel? Dit was een beetje raar, dus natuurlijk vroeg ik meer uitleg.

Nu blijkt het dat als je van vieze geurtjes af wilt, je gemalen koffie(bakjes vol) moet verspreiden over de kamer.

Uiteindelijk zal je merken dat het vieze geurtje zal verdwijnen.

Het maakt niet eens uit of het gebruikte of net nieuwe koffie is, als het maar koffie is… zal het de vieze geurtjes doen verdwijnen.

Dus in het kort: Ja, koffie kan gebruikt worden voor meer dan gewoon op te drinken, in feite is het ontdekt omdat schaapjes het opaten als besjes.

In feiten duurde het wel een tijdje voor het echt werd consumeert, en gedronken werd.

Posted on Leave a comment

groene koffie gevaarlijk

Is groene koffie gevaarlijk?

IK HEB GEEN MEDISCHE ACHTERGROND EN GEEF DUS OOK GEEN MEDISCH ADVIES. MENSEN MET GEZONDHEID PROBLEMEN HOREN GEWOON EEN HUISARTS TE RAADPLEGEN!

Waarom is groene koffie gevaarlijk? Is het eigenlijk echt gevaarlijk, en hoe komen mensen daar zo nu bij? Dit zijn de vragen die dit artikel hebben geïnspireerd.

Ik bedoel, ik hoor zoveel goeds over groene koffie, maar heeft er eigenlijk iemand echt onderzoek naar gedaan? Zo ja, was dit iemand met een medische achtergrond?

Zo niet, kan groene koffie potentieel fataal zijn zonder dat we het weten.

Echter is er een probleem, voor we ons kunnen verdiepen in het feit dat het al dan niet gevaarlijk is, is het belangrijk om te weten wat het exact is en waarom men het drinkt.

is groene koffie gevaarlijk

Wat is groene koffie nu eigenlijk?

is groene koffie gevaarlijk

Voor hier een antwoord op te geven is het belangrijk dat je weet dat gewone koffiebonen eigenlijk geroosterd worden, en dat dit eigenlijk de natuurlijke chemicaliën eruit hoort te halen.

Bij groene koffie, gebruikt men rauwe koffiebonen, waardoor de bonen niet geroosterd wordt en hun groene kleur behouden.

Hier komt dus ook de kleur vandaan.

Echter drinken mensen het vooral doordat een kleinschalig onderzoek heeft aangetoond dat men door groene koffie te drinken kan afvallen.

Mensen die deelnamen aan het onderzoek en groene koffie dronken, vielen zo 2.4-3 kg meer af als mensen die gewone koffie dronken.

Echter kan groene koffie de natuurlijke bijwerkingen hebben die ook vastzitten aan gewone koffie.

Maar is groene koffie nu echt gevaarlijk?

Er zijn niet echt onderzoeken of studies gedaan die aantonen of groene koffie nu echt gevaarlijk is, het kan echter wel bijwerkingen hebben. Het is dus verstandig om eerst je huisarts te raadplegen.

Deze mensen hebben hier tenslotte voor gestudeerd.

De reden dat ik dit zeg is dat je hartkloppingen kan krijgen zowel als hoofdpijn en meerdere bijwerkingen die ook vastzitten aan koffie.

Voor mensen met gezondheidsproblemen kan dit dus wel gevaarlijk zijn, en raad ik het af zomaar te drinken.

Dit geld voor mensen die medicatie pakken, mensen met diabetisch enzovoort! Ik ben geen medisch adviesgever en dit hoort ook niet zo gezien te worden!

Conclusie: Groene koffie is niet echt gevaarlijk, enkel in grote hoeveelheden en voor bepaalde mensen met gezondheidsproblemen.

Oh, en voor we het eindigen wil ik wel even laten weten dat we grappige koffiemokken hebben, die geschikt zijn voor alle soorten koffie!

Posted on Leave a comment

duurste koffie ter wereld???

Wat is de duurste koffie ter wereld!

duurste koffie ter wereld

Hoe duur is de duurste koffie ter wereld? Waar haal je die, en wat is nu eigenlijk echt de duurste koffie die er is? Dat waren de vragen waar ik mee zat, en dus ook de vragen die ik zal beantwoorden in deze post.

Ik zelf ben iemand die een fan is van leuke feitjes, en ik bekijk dan ook vaak die “top 10” video’tjes die je wel eens langs ziet komen op https://youtube.com.

Maar goed, genoeg gepraat over youtube… Meer over koffie.

Nu, als je onze blog volgt of je bent een actieve klant bij ons, dan weet je nu al een heleboel over koffie. Je weet hoe je koffie moet zetten, waar je koffie kopjes kan kopen en waar koffie is ontstaan.

Dus nu weet je vast ook dat als wij iets opzoeken, we vrij diep graven en een wetenschappelijke benadering gebruiken om zo de meest accurate info te verkrijgen.

Dat hebben we gedaan, en dit is wat we te weten zijn gekomen.

duurste koffie ter wereld

Wat is nu de duurste koffie der is?

Officieel is de duurste koffie vindbaar in India en noemt de koffie: Kopi Loewak. Dit komt door de manier waarop deze gemaakt wordt.

Het is niet zo simpel als Rombouts koffie, en is natuurlijk ook heel geprezen.

Echter is er een andere koffie die wel een grote concurrent is van de Kopi Loewak, en dit is de eigenaar van de Black Ivory coffee.

Wat ook heel duur is, en natuurlijk ergens ook de Kopi Loewak overstijgt in prijs, toch is de Kopi Loewak nog steeds de duurste, maar hier leer je meer over in de komende onderwerpen.

Hoe duur is de duurste koffie?

Nu in theorie is de Kopi Loewak echt de duurste die er is, aangezien je voor de ECHTE Kopi Loewak een goede 5000 euro mag neertellen.

Echter wordt er een iets aangepaste versie van verkocht voor 200 euro per kilo.

Nu, de black ivory koffie kost 850 EURO per kilo! Maar zoals je ziet, als je een echt kopje kopi Loewak wilt drinken betaal je ver boven de prijs van de black ivory koffie, en dus is, en blijft het de duurste die er is.

Waarom is de koffie zo duur?

Het heeft natuurlijk niet te maken met het feit dat de koffiebessen zeldzamer zijn als de meeste, dat heeft er eigenlijk niet al te veel mee te maken.

Het speciale productie proces daar in tegen heeft er alles mee te maken.

Nu, in feiten wordt de kopi loewak gemaakt van uitwerpselen van de loewak(een civetkat achtige). Deze beestjes eten de koffiebonen, echter verteren ze enkel het vlees van de koffie bes.

Natuurlijk komt de rest er de volgende dag gewoon uit, echter gebeurt hier het “speciale”. Door de fermentatie in de maag van de loewak, krijgt de koffie een speciale smaak.

Vervolgens wordt de bes gewassen, en gemalen… en zo heb je de duurste koffie van de wereld.

Nu, het prijs verschil van 200 tot 5000 euro komt vooral doordat de 200 euro koffie gemaakt word door civetkatten die in gevangenschap gehouden worden.

Anders betaal je er toch al snel 5000 euro voor.

Echter zag Blake Dinkin hier een potentieel in, en besloot hetzelfde proces in Thailand toe te passen maar dan met olifanten. En zo krijg je dus de black ivory coffee.

Waar kan je deze dure koffie verkrijgen?

De koffie is vooral te verkrijgen in Thailand, maar nu de dag van vandaag kan je vrijwel alles via het internet verkrijgen en hebben de meeste ook gewoonweg een website waar je deze kan bestellen.

Dus mocht je zin hebben in de duurste koffie ter wereld, dan weet je nu hoe deze gemaakt wordt! En kan je gewoon https://blackivorycoffee.com/ bezoeken en kijken of je het al dan niet daar kan bestellen.

Maar uhm, wij hebben misschien wel originele koffietassen, maar om daar zo meteen uitwerpselen in te gaan doen, haha!

Posted on Leave a comment

Hoe koffie leren drinken

Hoe koffie leren drinken – Wat is er voor nodig?

hoe koffie leren drinken

Zelf vroeg ik me af hoe je koffie kan leren drinken. Ik bedoel, tot een vijf tal jaar geleden vond ik koffie walgelijk, ironisch toch?

Ik zat op dat moment in een dieet kamp want ik had problemen met overgewicht in die tijd, en de enige dingen dat we in de week mochten drinken was koffie en water.

Zelf dronk ik eerst altijd water, want natuurlijk vond ik koffie walgelijk… Waarom iets drinken dat je walgelijk vind, toch?

Tot mijn kamergenoot koffie mee nam naar de kamer, en hij zei dat het je lekker opwarmde als het wat kouder was buiten en je had net gelopen.

Nu, het kon vrij koud worden want we zaten aan de zee. Het was voor mij dus ideaal om iets te drinken waar ik het warm van kreeg.

Dit is wanneer ik mijn eerste kopje koffie volledig uit dronk.

WALGELIJK WAS HET!

Maar goed, ik was daar om een nieuwe levensstijl aan te leren. Als ik kan afvallen, dan was koffie leren drinken iets van niets, toch?

Inderdaad… Dat was het ook!

Nu, jij wilt vast koffie leren drinken en je hebt geen idee hoe – ik weet hoe het voelt, zoals je kan lezen heb ik daar zelf last van gehad.

Hier zijn wat handige tips om te leren koffie drinken:

 1. Drink iedere dag een paar slokjes, je geraakt gewend aan de smaak.
 2. Begin niet meteen met heel sterke koffie.
 3. Drink het met vrienden.

Laat ik het wat meer in detail uitleggen.

Iedere dag een paar slokjes koffie leren drinken.

Herinner je het nog? Je hield niet zo van de groentjes op je bord, maar je ouders zeiden dat je toch moest proeven?

Iedere keer opnieuw weer moest je datzelfde groentje proeven ook al wisten ze dat je het niet lekker vond?

Wat een stomme ouders… Niet?

Nee, helemaal niet. Zie je ouders waren zich bewust van het feit dat als je het vaak genoeg eet, en je geraakt gewend aan de smaak… Dat je het uiteindelijk zou lusten.

Maar wat ze zeker wisten, is dat ze jou onderbewustzijn bespeelden in de hoop jou meer te leren eten.

Hetzelfde speelt een grote rol bij koffie leren drinken. Je moet stilletjes aan iedere keer weer een paar slokjes nemen, en uiteindelijk geraak je gewend aan koffie.

Uiteindelijk, zal je het lekker vinden.

Begin niet meteen met heel sterke koffie.

Als je iets niet lust moet je niet meteen met het extreme beginnen, ik zelf lust geen sterke koffie… Waarom zou jij het uit het niets lusten?

Geraak eerst gewend aan de smaak voor je echt nieuwe dingen gaat uitproberen.

Geraak gewend aan koffie in het algemeen, voor je naar starbucks loopt en de nieuwste gekste soorten koffie besteld, dat zou een verspilling zijn.

Drink het met vrienden.

Wist je dat vele mensen koffie drinken om het gezellig te maken, om gezellig even een praatje te doen met een lekker warm drankje?

Dat is ook één van de beste manieren om het te leren drinken, aangezien je meer bezig bent met de mensen om je heen dan echt de smaak van de koffie zelf.

Waarom jij koffie zou moeten leren drinken?

Nu, waarom zou je het echt moeten leren drinken, wat is er zo speciaal aan? Je hoort net overal dat het ongezond is, maar is het dat ook?

Van koffie kom je niet al te veel bij – anders mochten we het ook niet drinken op dieet kamp… Maar koffie is vooral populair onder gamers en studenten, zowel als wat oudere mensen.

Dit is omdat koffie niet enkel warm is, en aangenaam om te drinken, maar het je ook wakker en geconcentreerd houd door de caffëine die er in zit.

Posted on Leave a comment

koffiekopjes met logo kopen

koffiekopjes met logo kopen – hoe doe ik dat?

koffiekopjes met logo
Dit is echter maar een voorbeeldje van hoe het eruit kan zien!

koffiekopjes met logo kopen is één van de dingen die moet gebeuren als je nu eenmaal begint met het starten van een sport club, of een bedrijf… Het straalt klasse uit.

Nu, voor ik dieper in detail treed is het belangrijk om te laten weten dat wij dit artikel niet enkel gaan richten op koffiekopjes met logo maar ook het bedrukken van koffiemokken met gebruik van foto of tekst.

Dus indien je intresse hebt in één van deze dingen… raad ik je aan toch even op deze pagina te blijven.

Maar goed, laten we ons richten op het onderwerp zelf. Nu zoals je vast wel ziet als je naar onze shop pagina gaat – is dat wij geen optie aanbieden om koffiekopjes met logo te kopen!?

Echter is dit INCORRECT! Dit regelen wij echter liever persoonlijk af, aangezien wij waarde hechten aan het design

(weet dan ook dat u niet betaald voor het design van de mok, en enkel voor de aangekochten mokken!)

Maar hoe laat ik nu mijn mok bedrukken?

Dit kan op verschillende manieren, echter moet u ons eerst contacteren. Wij zijn bereikbaar via mail of onze facebook pagina: https://www.facebook.com/Notsorrykoffie !

Hoe contacteert u ons via facebook?:

Eerst navigeert u zich naar onze website, dit doet u door uw browser te openen en onze facebook pagina url die hierboven is vermeld in te typen.

koffiekopjes met logo

Vervolgens bevindt u zich nu op onze facebook pagina, en zouden wij het echt waarderen mocht je een like nalaten!

Dit doet u door:

Het filmpje na te bootsen! Dank u wel!

Maar goed, terug tot het contacteren van ons via de facebook page. Nu dat je op onze pagina zit is het simpel, alles wat je nu echt moet doen is ons een bericht sturen in messenger waarin je ons verteld wat je nodig hebt!

Hoe contacteert u ons via mail?

Voor ons te contacteren via mail raden we het u aan om dit via de contact pagina te doen. Ook kan u mij persoonlijk een bericht sturen naar Brentseox97@gmail.com.

U komt op onze contacteer pagina via verschillende manieren.

 1. U kan op het woordje contact klikken.
 2. U kan uzelf naar de contacteer pagina navigeren door gebruik te maken van onze hoofding en daar op de woorden “contacteer ons” te klikken:
mok laten bedrukken met tekst
Iedere pagina heeft dit in de hoofding, dus u kan hier op klikken van waar dan ook!

Eenmaal één van deze stappen gevolgd bent u nu terecht gekomen op onze contacteer pagina, en kan u beginnen met ons te contacteren.

Onze contacteer pagina ziet er ongeveer zo uit:

koffiekopjes met logo

Nu, via e-mail is een beetje onpraktisch aangezien je geen foto’s kan uploaden, dit kan echter wel eens we u terug gecontacteerd hebben met voorbeelden.

Wilt u toch meteen al uw logo er in mengen dan kan dat door gebruik te maken van imgur of gyazo.

Mok bedrukken met foto – Hoe doe ik dit dan?

Nu, op zich zijn de stappen hetzelfde als hierboven aangezien het enige verschil echt het logo is in plaats van een foto. Maar, ook hier betaald u weer niet voor het design.

Wij raden echter wel aan de foto zo duidelijk mogelijk te maken, dat ziet er beter uit natuurlijk!

Vervolgens laat u ons weten hoe u het er ongeveer wilt laten uitzien, en wij sturen u, uw design. Wij geven niet op tot u hebt wat u zoekt!

mok bedrukken met logo
Dit is echter maar een grappig voorbeeldje van hoe het er uit kan zien!

Wij zenden u voorbeeldjes zoals dit, en eenmaal u akkoord gaat en de betaling hebt verricht, sturen wij meteen uw kopje op!

Mok bedrukken met tekst – En dit, hoe werkt dit?

Dezelfde contacteer regels gelden weer, u kan ons weer op de hierboven vermelde manieren contacteren. U geeft ons uw design en wij brengen het in orde.

mok bedrukken met tekst
Een voorbeeldje van een mok die bedrukt is met tekst.

Weet echter wel dat u beide kan doen, en u zich niet enkel moet beperken tot tekst of foto. U kan beide doen, en voor u denkt dat wij dit doen om meer te verdienen…

…Kost dit GEEN ENKELE CENT meer! U betaald gewoon wat u voor een normaal koffiekopje betaald in onze shop, en wij brengen de rest in orde – natuurlijk betaald u ook gewoon voor de verzendingskosten.

mok bedrukken met foto
Voorbeeldje van tekst en foto – Ook nog eens een ECHT kopje uit onze catalogus!

Mocht u liever gewoon eens rondkijken in onze catalogus dan kan u zich navigeren naar onze shop. Of hier onder onze nieuwste producten bekijken.

Posted on Leave a comment

koffiekopjes kopen – Waar?

Waar kan ik koffiekopjes kopen!?

Koffiekopjes kopen is één van mijn favoriete dingen, en hier is waarom… Het is een teken van een nieuw tijdperk dat aanbreekt.

Er zijn verschillende reden waarom je koffiemokken moet aankopen, en de meeste redenen vind ik geweldig!

Zie, zelf ben ik 22 wat betekent dat bij alleen gaan wonen ook nieuwe kopjes kopen hoort… Waardoor ik er zelf wel naar uit kijk, maar hoe doe je dit nu?

Ga je naar de Action en koop je een paar basic kopjes, of investeer je meteen in leuke kopjes en betaal je wat euro’s meer om zo toch mokken te hebben waar je uit zal blijven drinken?

Nee, ik zelf vind leuke koffiemokken het beste, en hier is waarom: Lachen maakt mensen gelukkig!

Maar waar kan je deze nu kopen!? Wel, wij bij NotSorry concentreren ons op de hoogste kwaliteit van koffiekopjes die je jezelf maar kan voorstellen.

Zoals:

Bij ons kan je alle soorten koffiekopjes halen die je zelf wilt en we leveren ook zo snel mogelijk! Natuurlijk is dit niet het enige, wij houden geregeld ook weggeef acties en geven ook geregeld fikse kortingen!

Dus indien je leuke koffiekopjes zoekt of je hebt een idee voor een kopje in gedachten kan je of bij ons ééntje bestellen of ons een leuke mail sturen via onze contact pagina.

Hoe kan ik koffiekopjes kopen bij notsorry!?

Nu bij ons iets kopen is niet moeilijk, vooraleer je hiermee begint is het belangrijk om te weten dat we paypal en bankoverschrijvingen accepteren.

Weet wel dat bij een bankoverschrijving we pas het order volbrengen vanaf het moment het geld op onze rekening staat, hiermee zijn we zeker dat er geen “vuil spel” gaande is.

Maar dit zouden jullie natuurlijk nooit niet doen!

Laten we verder gaan! Nu is het belangrijk om ons te navigeren naar de pagina waar alle producten plaatsvinden. Deze kan je terug vinden op de homepagina maar ook op onze “shop” pagina.

Er zijn 2 manieren om daar te geraken.

 1. Je klikt op — Shop
 2. Je navigeert jezelf naar de hoofding van iedere pagina die een heleboel links bevat om je te helpen navigeren op onze website, en je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, en je klikt op “shop”!
Hoe kan ik koffiekopjes kopen
Onze echte hoofding, om het voor jou zo realistisch mogelijk te maken!

Nu bevind je jezelf op de shop pagina, en hier hoor je alle producten terug te vinden. Natuurlijk zijn we altijd bezig met alles zo leuk mogelijk te ordenen per categorie – dit is voor jou ook weer leuker!

De shop pagina hoort er ongeveer zo uit te zien:

Weet dat de producten geregeld wel veranderen door toevoeging van andere producten, en kortingen die beginnen en er ook mee ophouden natuurlijk!

Vanaf hier is het simpel, ieder product heeft een add to cart button, dit betekent in het Engels: “toevoegen aan winkelmand”. Hier mee kan je beslissen of je deze gewoon toevoegt aan je winkelmand of je meteen gaat betalen.

waar koffiekopjes kopen?

Het winkelmandje!

Weet je niet zo goed waar je winkelmand is en je wilt toch eens kijken hoeveel er al in zit, of misschien wil je weten wat er in zit? Dit kan op verschillende manieren:

 1. Je klikt op het woordje :: Cart – dit zal je naar jouw winkelmandje brengen!
 2. Je navigeert je in de hoofding en klikt op het woordje cart
koffiemokken kopen

Of je kan jezelf navigeren naar het icoontje dat er uit ziet als een winkelmandje. Ook zal ernaast staan voor hoeveel euro er in je winkelmandje zit, en hoeveel producten.

Oh, maar magie is echt!?

Wat ik bedoel met magie is echt, is dat wij een leuke functie hebben die voor jou van pas komt! Namelijk als jij met je muis over je winkelmandje gaat of over hoeveel er in je winkelmandje zit, er ook echt een menu naar beneden komt dat je exact dit laat zien!

Dit maakt het voor jou een heel stuk gemakkelijker natuurlijk , en zo kan jij jezelf dus ook netjes navigeren naar de checkout page.

Je winkelmandje ziet er ongeveer zo uit:

koffietassen kopen

Koffiekopjes kopen – betalen en verkrijgen!

Nu, je hebt een mooi kopje gekozen, en je wilt het zo snel mogelijk in huis krijgen – echter heb je nog niet betaald… maar hoe exact moet je betalen?

Voor te betalen moeten we ons eerst neer de check out of “afrekenen” pagina navigeren. Dit doen we op verschillende manieren natuurlijk, hoe kan het ook anders wij concentreren ons op het makkelijk maken voor jou!

 1. Je klikt op het woordje check out.
 2. Je navigeert jezelf naar de hoofding en je klikt daar op “checkout”.
waar koffiekopjes kopen?

Als je dit vervolgens hebt gedaan, kom je terecht op de “afrekenen” pagina of in het Engels de Checkout pagina. Die ziet er ongeveer zo uit:

koffiemokken kopen

Nu, voor je verder gaat en als je ons volgt op facebook zal je vast wel een leuke coupon code hebben die je heel wat korting geeft.

We posten namelijk geregeld dingen zoals:

Nu een coupon code toevoegen is vrij gemakkelijk en kan gebeuren in een kleine hoeveelheid klikjes! Ja hoor, wij zorgen dat het voor u makkelijk wordt!

Huidige coupon gebruikt in de video, is niet meer in gebruik!

Nu u de coupon code hebt toegevoegd en de bijhorende voordelen hebt verkregen is het simpel. Alles wat u nu nog moet doen is de gegevens invullen en een betaalmethode kiezen.

Vervolgens klik je “place order” of plaats order, en verricht je de betaling. Wij verwerken (in geval van paypal) je order diezelfde dag nog, en zorgen dat je product zo snel mogelijk bij je terecht komt.

Posted on Leave a comment

Wanneer is koffie ontstaan?

wanneer is koffie ontstaan

Wanneer is koffie ontstaan??? Wel dat vroeg ik mezelf ook altijd af… Ik bedoel het is koffie, wie lust er nu niet graag koffie? Maar sinds wanneer drinken mensen koffie, en aan wie hebben we dit drankje te danken?

Ik weet hoe ik koffie moet zetten, maar niet echt waar het vandaan komt, of wanneer het ondekt is.

Nu natuurlijk uit intresse ben ik wat dieper gaan kijken, en heb ik want onderzoek gedaan… en het is verbazingwekkend wat je allemaal te weten komt!

Nu, voor ik echt dieper in detail treed is het wel belangrijk te weten dat er heel veel mythes en legenden rond koffie hangen, en ik mij liever focus op de feiten.

Mijn eerste optie was natuurlijk wikipedia bekijken.

Nu volgens wikipedia is koffie voor het eerst opgemerkt in het koninkrijk Kaffa ongeveer rond: 1390 wat nu in Ethiopië ligt.

Maar wanneer is koffie nu echt ontstaan?

Echter lijkt mij dit niet volledig accuraat, dus besloot ik wat dieper te gaan graven om te kijken of het wel helemaal klopte.

Want anders is koffie niet ZO oud!? Toch?

Nu blijkt het dat we koffie te danken hebben aan een geitenhoeder die merkte dat zijn geiten na het eten van een bepaalde plant of wel in dit geval boon… heel wat energie bij kregen.

Dit was rond het jaar: 850 al debateren er heel wat mensen dat koffie eigenlijk is uitgevonden rond de 11de eeuw…

Wat ik minder accuraat vind, op basis van alle informatie die ik hier vind.

Nu weten we dus wanneer koffie is ontstaan! Het is echter ook leuk om te weten dat de Arabieren eigenlijk de eerste “GROTE” fans waren van koffie!

Zij waren meer van fan de mokka smaak, en dit werd al snel een populair drankje, terwijl ze in India vooral thee dronken.

Een handig filmpje dat je wat uitlegt over waar koffie vandaan komt, en wanneer het is ontstaan!

in welk land vond koffie zijn oorsprong ?

 in welk land vond koffie zijn oorsprong

Nu weten we al wanneer, maar nu is de vraag waar, in welk land vond koffie zijn oorsprong en aan wie hebben we dit nu te danken.

Wel, de geitenboer leefde toen in Ethiopië wat dus heel dicht bij was bij het eerste artikel dat we op wikipedia vinden, al zijn er natuurlijk ook mensen die beweren dat koffie al veel vroeger was ontstaan door een arabier die een soortgelijk drankje vermelde in zijn geschriften!

In Ethiopië gebruikte ze koffie eerst niet echt als drankje, maar gebruikte ze meer de gemalen poeder wat later uiteindelijk koffie zou worden.

Ja hoor, zij waren de eerste… al zijn er hier en daar wel wat leuke mythes die al dan niet waarheid kunnen zijn, of bevatten!

Echter was dit niet alles! Ik heb nog meer! – in welk land vond koffie zijn oorsprong

Toen koffie werd ontdekt en de Arabieren het ook gingen drinken, verspreide het nieuws zich snel… een nieuw soort islamitische wijn!? Dit moeten wij ook zien dachten de perzen, dus zij gingen het ook uitproberen.

Wat blijkt is dat de Perzen er ook een grote fan van waren, en dus ontstond er een grote markt voor koffie in het Oosten.

Snel en zeker veroverde koffie het Oosten! Nu, dat is allemaal heel inspirerend maar hoe komt het nu in Europa terecht, toch?

Wel, wij in Europa waren vrij trage koffie drinkers, wat ik hiermee bedoel is dat wij heel lang geen koffie hebben kunnen drinken.

Het was pas tegen 1615 dat de eerste kooplieden zakken koffiebonen meenamen naar West-Europa, waardoor wij in aanraking kwamen met de sterke aroma’s.

Natuurlijk Europa vond het een geweldig drankje, en was er gek van! Ook had koffie zo zijn eigen handige bijwerkingen.

Alle dronkaards werden nuchter van het drinken van koffie, en werden zo betrouwbare werkers… waardoor heel veel Engelse en Nederlanders besloten koffie te exporteren naar hun koloniën.

Ondertussen was er drama gaande in de wereld want in die tijd was oorlog heel natuurlijk, en gebeurde vaak, maar het was ook één van de dingen dat leidde tot het eerste koffiehuis!

Turkije werd namelijk in 1683 gedwongen het beleg van Wenen te staken, waar ze uiteindelijk maar liefst 500 zakken koffie achter lieten!

Natuurlijk was er een ondernemende Poolse zakenman dat hier een grote kans in zag, en die besloot hiermee het eerste koffiehuis te openen.

Hadden ze toen maar onze leuke koffiekopjes.