HOE MAAK JE THUIS NITRO KOUD BROUWSEL (EN DE BESTE NITRO MACHINES)

Table of Contents

Cold brew coffee is tegenwoordig een ware rage en coffeeshops gaan nog een stap verder met nitro cold brew. Je hebt misschien nitro cold brew gezien bij je lokale Starbucks, maar elke dag een glaasje drinken kan de kosten doen oplopen en bovendien is het veel leuker om thuis nitro cold brew te maken!

WAT IS NITRO KOUD BROUWSEL?

Zoals de naam al doet vermoeden, is nitro cold brew koffie koud gezet met stikstofgas. De stikstofinfusie geeft het een bruisend, glad en schuimend mondgevoel en draagt ook bij aan een beetje zoetigheid zonder dat er suiker aan toegevoegd hoeft te worden.

Het is eigenlijk een win-win situatie omdat koud gezette koffie toch niet zo intens is, en wanneer je het mengt met de gladde, schuimende stikstofinfusie, heb je een trifecta van zoetheid, zachtheid, en koffie die te goed smaakt om in woorden te beschrijven!

Interessant is dat nitro brouwsels oorspronkelijk werden gebruikt in bieren – schuimende bieren zoals Guinness gebruiken stikstof voor het schuimende effect omdat stikstofbellen kleiner zijn en langer in de vloeistof gevangen blijven, in vergelijking met kooldioxidebellen, die veel groter zijn en veel eerder plat zullen gaan.

Het concept van nitro werd toen toegepast op koud gezette koffie en een hele nieuwe drank was geboren. Je kunt dit principe theoretisch toepassen op elke drank die je wilt: het werkt met ijsthee en zelfs met vruchtensappen.

HOE MAAK JE NITRO KOUD GEZETTE KOFFIE

Je kunt geen nitro cold brew hebben zonder cold brew, dus de eerste stap is om jezelf een goede cold brew koffie te maken!

HET MAKEN VAN KOUD GEZETTE KOFFIE

Om koude koffie te maken, moet je wat vers gebrande koffiebonen in handen krijgen. Vervolgens maalt u de bonen tot een zeer grove consistentie. Omdat koud zetten een langzaam zetproces is en in koud water, werkt de grove grond het beste. Te fijne maling resulteert in modderige en overmatig geëxtraheerde koffie, en dat willen we niet!

Meet vervolgens uw koffiedik af. Er zijn veel verhoudingen die je kunt gebruiken, maar mijn voorkeur gaat uit naar 1 deel koffie op 8 delen water, dus als je 1000 ml water gebruikt, gebruik dan 125 gram koffie.

Als u een sterker brouwsel wilt, gebruik dan een 1:4-verhouding en zet in plaats daarvan 250 gram koffie. Hoe dan ook, je verdunt de koffie voordat je hem drinkt, dus 1 liter gaat een tijdje mee, of zou in ieder geval genoeg moeten zijn voor heel wat mensen!

Je kunt elk soort vat gebruiken om te zetten, maar ik gebruik graag een franse pers, omdat die de grond heel mooi bevat en gemakkelijk te gieten en op te ruimen is.

Doe het koffiedik in de franse pers en giet het koude water over het koffiedik. Als de koffiedik naar boven drijft, roer dan één of twee keer heel voorzichtig om de koffiedik gelijkmatig te bevochtigen.

Plaats de bovenkant van de franjepers op de koffiemachine, maar niet op het water!

Zet de franjespers in de koelkast en laat hem 12 tot 24 uur doorwerken.

Nadat de tijd is verstreken, duikt u heel zachtjes naar beneden. Wees hier voorzichtig mee, want je wilt het terrein niet in beweging brengen. Dat kan ertoe leiden dat er zure stoffen vrijkomen en dat uw mooie koffie in de war raakt.

Schenk de koffie uit in een kan of een gemetselde pot en bewaar deze in de koelkast tot je klaar bent om te gebruiken.

Gerelateerd aan

Koudfilters

NITRO KOUD BROUWSEL MET SLAGROOMDISPENSER

Je hebt geen dure vaten of systemen nodig om nitro koud te brouwen. U kunt het wel maken met behulp van een slagroomautomaat die u voor relatief weinig geld kunt kopen. Wel moet u af en toe nieuwe cartridges bijvullen/aanschaffen.

Om nitro koud brouwsel te maken met een slagroomdispenser, giet u uw verdunde koud brouwsel (klaar om te drinken) in de zweepmachine en verzegelt u deze. Laad de bus op met één spuitje lachgas (zie hieronder) en schud hem 30 seconden lang goed.

Ontlaad het gas met behulp van de trekker, en zodra het gas volledig is ontladen, kunt u de bus openen en uw nitro koud brouwsel in een glas gieten.

Giet het over ijs voor het beste genot.

BESTE NITRO KOUDBROUWSYSTEEM VOOR THUIS

Als je iets wilt gaan doen tussen een kegerator en een volledig doe-het-zelf systeem zoals de slagroombus, dan zijn er enkele interessante nitro brouwsystemen beschikbaar voor relatief goedkope prijzen die het prima doen.

  1. KONINKLIJK BROUWSEL NITRO COLD BREW KOFFIEZETAPPARAAT HOME KEG KIT SYSTEEM

Het eerste model op de lijst is het Royal Brew Nitro Cold Brew Coffee Keg. Dit is een echt handig aanrechtbladontwerp dat is gemodelleerd naar biertapsystemen.

Een combinatie van het gas en een stevige biertapkraan zorgt voor een mooi gladde schuimlaag bovenop de koffie.

U dient twee cartridges met stikstof per batch te gebruiken (standaard 2 gram cartridges, niet meegeleverd met dit product), en in één keer kunt u zo’n 32 tot 40 ons koffie gebruiken.

U kunt ook lachgascartridges gebruiken, maar als u die gebruikt, hebt u maar één cartridge nodig voor een batch van 40 ons.

Ook al is het vat zelf 64 ounce, we zeggen dat je ongeveer 40 ounce kunt zetten omdat je het vat maar ongeveer 50-75% kunt vullen voor het beste resultaat.

Houd er rekening mee dat u deze kit met de hand moet wassen! Plaats het NIET in de vaatwasser.

Voeg voor elk gebruik een mix van heet water en een eetlepel zuiveringszout toe en schud het vat goed om het water overal te krijgen.

Laat het 10 minuten weken en tik het water af. Gebruik de bijgeleverde borstel om het vat schoon te maken en geef het nog een keer af te spoelen. Laat alles goed drogen voordat je het gebruikt.

Om dit te gebruiken, voeg je de verdunde koude koffie toe aan het vat. Bevestig de kraan en zet vervolgens de eerste nitrocartridge vast. Je moet het vastschroeven tot je een sissend geluid hoort, wat betekent dat het gas wordt afgevoerd.

Schud het vat goed (met gesloten deksel, natuurlijk), en voeg de tweede cartridge toe. Koel het vat minstens een uur af, en begin dan met het schenken van koffie uit de kraan!

In alle eerlijkheid, je gaat hier niet elke dag nitro cold brew mee maken, want het is een behoorlijke inspanning om dit apparaat op te zetten en te gebruiken, maar als je gasten vermaakt of als je af en toe cold brew maakt als een speciaal evenement, is dit zeker een nette gadget om te hebben!

Echter, aangezien de tank onder druk staat, kunt u hypothetisch een batch maken en deze langzaam opdrinken in de loop van een paar dagen.

  1. UKEG NITRO KOUDBRUINKOFFIEZETAPPARAAT

GrowlerWerks uKeg Nitro Cold Brew Coffee Maker, 50 oz, Zwart Chroom

Het uKeg Nitro Cold Brew Coffee Maker is ons favoriete nitro koud brouwsel, en het is slechts #2 op de lijst omdat het een klein beetje duurder is.

Dit is een echt goed ontworpen drukvat dat uw koud brouwsel wekenlang vers kan houden, hoewel ik er vrij zeker van ben dat u het veel eerder zult eindigen op 🙂.

U kunt de koffie ook hierin zetten met behulp van de bijgeleverde filterzakken, maar velen van u zullen het makkelijker vinden om uw cold brew te zetten zoals u dat gewoonlijk doet en het uKeg alleen te vullen voor het toevoegen van de nitroschot.

U kunt tot 12 koppen koffie in één keer in het vat bewaren, en om het op te laden heeft u 16 gram N2O nodig (lachgas, GEEN NITROGEN ALLEEN OPLADINGEN).

Terwijl het vat in de koelkast kan worden bewaard, kan de dubbelwandige vacuümisolatie uw koffie de hele dag lang lekker koud houden, wat dit vat eigenlijk ideaal maakt voor het nemen van een picknick of een uitstapje.

Als u zich zorgen maakt over de kosten tijdens de levensduur van dit product, is het eigenlijk niet zo erg:

Denk er aan dat één kopje nitro koud brouwsel van 8 ons bij de meeste etablissementen $4-5 is.

Een NO2 lader is ~ $3, en kan 50 ons koffie, ongeveer 4 12 ons porties opladen. Voeg daarbij ongeveer $3 voor genoeg gemalen koffie voor 50 ons water, en voor $6, kunt u 4 porties maken. Vergelijk dat met $16-20 voor 4 porties in een winkel!

STIKSTOFOXIDE VS. LACHGAS

Tot slot denk ik dat het de moeite waard is om te praten over het verschil tussen nitro- en lachgas. Door zuiver nitro te gebruiken, beperk je eigenlijk de hoeveelheid zuurstof die de koffie bereikt, waardoor oxidatie wordt voorkomen en de koffie beter smaakt.

In het gezicht kun je de oxidatie beperken door het gebruik van verse bonen, het malen vlak voor het zetten en het infuseren van nitro vlak voor het opdienen. Dit resulteert in een van de schoonste koppen koffie.

Het gebruik van lachgas levert een esthetisch aangename koffie op, maar door het inbrengen van zuurstof versnelt u het oxidatieproces.

De gouden regel voor koffie, zoals we al vaker hebben gezegd, is dat je drinkt wat je lekker vindt, dus probeer het allebei en kijk wat je beter vindt 🙂

Meer gerlateerde koffie weetjes!