BESTE KOUDBROUWFILTER: WELKE TE GEBRUIKEN EN HOE LANG TE FILTEREN

Table of Contents

Veel mensen die voor het eerst een koud brouwsel zien, denken aan ijskoffie. Een koud biertje mag echter nooit verward worden met zijn ijskoffiezusje, want dat wordt heel anders gemaakt. Als u nog niet bekend bent met dit soort koffie en u wilt weten wat de beste koudedransfilter is, lees dan zeker verder.

BESTE KOUDBLOEDFILTERPLUKKEN

Om koud te kunnen brouwen, heb je wel een beetje kennis nodig. Gelukkig hebben we een handige beginnersgids die het zetten van koud gezette koffie een stuk makkelijker maakt.

Voordat u begint met het filteren van uw gemalen koffie, zult u de juiste apparatuur moeten aanschaffen. Vervolgens leggen we elk apparaat uit en hoe u het gebruikt om de beste koud te zetten koffie te maken.

  1. TODDY COLD BREW KOFFIE SYSTEEM

Zelfs voor een koud brouwsel kan het nodig zijn om over specialistische apparatuur te beschikken, ook al bent u in dit geval niet verplicht om deze aan te schaffen. Als we echter een aanbeveling kunnen doen zodat u het perfecte koude brouwsel in minimale tijd kunt krijgen, kunnen we het Toddy Cold Brew System aanbevelen.

Vooraleer we het Toddy Brew System verder uitwerken, moeten we vermelden dat een standaard Franse pers ook voor een koud brouwsel kan worden gebruikt. U heeft niet eens een French Press nodig, want zoiets simpels als een gemetselde pot kan u helpen om in minimale tijd grote partijen cold brew te creëren.

Maar laten we teruggaan naar het Toddy systeem en waarom je er een zou moeten krijgen. Met een Toddy filter heb je alleen je koffie en je koud water nodig, dus dit is een systeem dat geen extra kennis vereist om je nieuwe recept te maken. Het is ook een van de meest betrouwbare filteropties die u op de markt vindt, dus zorg ervoor dat u het krijgt als u regelmatig van dit brouwsel geniet.

Het enige echte nadeel van het systeem dat u kunt vinden is de lengte van het brouwproces. De filtratie kan tot 24 uur duren, hoewel dit niet zo ongewoon is voor een brouwsel als dit.

  1. 12 X 12″ BIOKATOENEN KOUDBROUWZAK

Dit koudbloedfilter van Doppelganger Goods is briljant. Het is eigenlijk een grote katoenen zak waar je je koffiedik in doet. Vervolgens dompel je de zak onder in je metselwerkpot of welk vat je ook gebruikt om te zetten.

Het katoen zorgt ervoor dat alleen water in en uit kan lopen, zodat je een mooie gelijkmatige extractie krijgt en de resulterende beker ongelooflijk schoon is, met vrijwel geen aarde meer.

Als je klaar bent met het zetten, trek je de zak er gewoon uit, gebruik het makkelijke nylon koord om hem te openen en gooi het koffiedik weg. Draai de zak vervolgens binnenstebuiten, spoel hem af onder water en laat hem aan de lucht drogen.

U kunt dit zelfs gebruiken met het Toddy systeem – in plaats van het Toddy filter, gebruik dit.

  1. 120 PAKJE WEGWERPKOUDFILTERS

Als u het opruimproces liever wilt vermijden, kunt u hiervoor kiezen. Elke zak kan 100 gram koffiedik bevatten, wat genoeg moet zijn om ongeveer 800 ml koud te zetten met de 1:8-verhouding.

In het geval dat u het woord wegwerpverpakkingsfilters niet gebruikt, zijn deze filters commercieel composteerbaar, wat betekent dat u ze in de groene bak kunt gooien of zelfs thuis kunt composteren. Het kan echter zijn dat u ze eerst moet versnipperen.

Ze zijn gemaakt van natuurlijke taaie vezels, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over iets kunstmatigs in uw koffie.

  1. TUBE+ COLD BREW COFFEE FILTER

De laatste keuze op onze lijst is de Tube+ cold brew coffee filter. Gemaakt van een roestvrij stalen gaas, de gaten zijn fijn genoeg om ervoor te zorgen dat alleen water doorkomt en uw resulterende brouwsel is glad en schoon.

De Tube+ is vrij groot en is eigenlijk ontworpen om in een 64 ounce metselwerkpot te passen. U kunt het natuurlijk ook in iets anders stoppen, mits het past!

Door de royale afmetingen van het Tube+ koudedrukfilter past u tot 200 gram koffiedik, wat voldoende is voor 1,6 liter koudedruppels in de verhouding 1:8.

WAT IS COLD BREW?

Een cold brew wordt gemaakt door de gemalen koffie tot 24 uur in water te laten staan. Het resultaat is een geconcentreerde koffie, die verder wordt verdund en vervolgens koud wordt geserveerd.

Je zou kunnen denken dat dit een bittere smaak zou geven, maar het tegenovergestelde is eigenlijk waar. Dit soort zetkoffie staat bekend om zijn zachte smaak. In feite beschrijven diepe L-liefhebbers deze koffie als zoeter dan Americano en gewone filterkoffie.

Met een koud gezette koffie kun je de volle smaak van koffiebonen ten volle waarderen, want warme koffie doet niet altijd recht aan koffiebonen. Dit betekent blijkbaar dat deze koffie heel populair is bij koffieboonliefhebbers.

HOE LANG MOET ER KOUD GEZET WORDEN?

Het antwoord op deze vraag kan variëren afhankelijk van de methode die u gebruikt. De meeste fabrikanten van koffiemachines kunnen u op hun website exacte tijden voor hun apparaat geven, dus laten we ons concentreren op de meer ongebruikelijke hulpmiddelen die voor dit soort koffie worden gebruikt.

FRANSE PERS

Als u besluit om een pers te gebruiken voor deze, blijf dan bij het bovenstaande recept om de ster. Voeg de grond toe aan de bodem van de pers en voeg dan langzaam het water toe. Zorg ervoor dat je voorzichtig roert. Bedek de pers, maar pas op dat je niet duikt. Laat het ongeveer 12 uur staan en druk dan de plunjer naar beneden.

SIEVE

Het is mogelijk om je favoriete brouwsel te maken met een zeef. Dit gezegd zijnde, vereist het wel een paar extra benodigdheden en een beetje vindingrijkheid.

Pak eerst een glazen kan en voeg uw favoriete koffiedik toe aan de onderkant van de kan. Voeg het water toe en roer het mengsel zachtjes om. Als je klaar bent, kun je de kruik bedekken met iets als een kaasdoek en een elastiekje gebruiken om te voorkomen dat de kruik loskomt.

Als u een zeef gebruikt, raden wij u aan het mengsel minstens vijftien uur te laten staan voordat u het in een andere kan doet. We raden ook aan om een tweede zeef te gebruiken met een koffiefilter in de zeef.

Als je eenmaal klaar bent met het zetten, kun je naar wens wat extra dingen toevoegen, zoals ijs, melk of wat extra water.

KOFFIEMALING

Of u nu papieren koffiefilters gebruikt of een portafilter in een koffiezetapparaat, voor een goed koud brouwsel moet u eerst uw koffiebonen vermalen. Tegenwoordig kunt u zowel elektrische als handmatige koffiemolens krijgen. De beste molen voor grove malingen is meestal een roestvrijstalen elektrische molen. Als u op zoek bent naar de beste molen voor fijnere gronden, raden wij u een keramische braam aan.

WAAROM ZOU IK DEZE THUIS MAKEN?

Als je een voorliefde hebt voor de koudere versie van koffie, heb je misschien gemerkt dat het extreem duur kan zijn. Als je ze thuis kunt maken, kan het je op de lange termijn veel geld besparen. Gelukkig kan de gids die we u vandaag hebben gegeven u helpen om aan de slag te gaan met deze taak. We zijn er zeker van dat je in een mum van tijd een ster-barista zult zijn!

VEELGESTELDE VRAGEN

WAT IS DE BESTE VERHOUDING VOOR KOUD GEZETTE KOFFIE?

De ideale verhouding voor dit brouwsel is 1:8 of minder. Dat betekent dat je 100 gram koffie toevoegt aan 800 ml water. Na verloop van tijd kun je wat experimenteren met de hoeveelheden, maar het is meer dan de moeite waard om te beginnen met de standaardverhouding.

HOE FILTERT U COLD BREW?

De beste manier om cold brew te filteren is door gebruik te maken van een soort stof zoals de zakjes die we hierboven hebben opgesomd. Je kan ook een papieren filter en een trechter gebruiken.

WAAROM IS COLD BREW ZO DUUR?

Koud zetten is duur omdat het tot 24 uur duurt om te zetten en er veel meer koffiedik nodig is voor een enkele portie dan warme koffie.

Meer gerlateerde koffie weetjes!