10 Verschillende soorten koffiedranken die je waarschijnlijk niet kende.

Table of Contents

Als gewone koffiedrinker is het gemakkelijk om dag na dag dezelfde koffiestijl te drinken. Als u zich een beetje verveeld met uw dagelijkse koffie of gewoon iets nieuws wilt proberen, lees dan verder.

Hier delen we 10 verschillende soorten koffiedranken waar u misschien nog nooit van gehoord heeft, tot nu toe.

Of u nu uw koffie thuis zet, of deze in uw lokale café koopt, deze unieke soorten koffiedranken zullen uw dagelijkse koffiefix veranderen.

verschillende koffiedranken te bestellen

1. Magische koffie

Magische koffie

We denken dat alle verschillende soorten koffiedranken magisch zijn, maar er is eigenlijk een koffiestijl die “Magic” wordt genoemd. Oorspronkelijk afkomstig uit Melbourne, Australië, is dit een van de beste geheime koffiedranken om te proberen als u op zoek bent naar een nieuwe, sterke koffie op basis van melk.

Een Magic is een dubbele ristretto geserveerd in een 5 oz kopje en overgoten met getextureerde melk. De melk textuur is vergelijkbaar met wat je vindt op een platte witte, een andere Aussie creatie.

De melk is iets koeler van temperatuur dan een latte en heeft minder melk dan een gewone latte, zodat je het snel kunt drinken. Dit is de perfecte koffie voor wie onderweg op zoek is naar een sterke en snelle pick-up.

De Magic koffiedrank staat nu op veel cafeetjes in Australië. Maar wees bereid om deze koffiestijl uit te leggen aan barista’s totdat het net zo populair is in uw omgeving als in Australië.

Als je de Magic wilt proberen, ga dan naar een van de Bluestone Lane Coffee Shops in het hele land waar de Magic op het koffiemenu staat.

Ken je het verschil tussen een Flat White en een Latte? We vergelijken ze hier.

2. Piccolo Latte

Ook wel bekend als een baby latte, een piccolo koffie is een andere kleine melk koffiedrank voor mensen die niet van zwarte koffie houden of liever minder melk drinken gedurende de dag.

Een Piccolo espresso is een enkel shotje espresso, overgoten met getextureerde melk en geserveerd in een 3 ounce demitasse (espresso) glas. Kleiner dan zowel een Cortado koffie als een Gibraltar Latte (zie hieronder).

Als u de hele dag door koffie drinkt, is het heerlijk om verschillende koffiedrankjes uit te proberen. U vindt de piccolo latte op sommige cafe’s, maar zorg ervoor dat ze deze in een klein glas serveren om te genieten van deze koffiestijl in zijn ware vorm.

3. Gibraltar Espresso

Het komt niet vaak voor dat je de herkomst van de namen van de koffiedranken kent, maar in het geval van het Café Gibraltar weten we dat wel.

De Gibraltar is beroemd geworden door barista’s bij Blue Bottle Coffee. U kunt de Gibraltar op de kaart vinden bij elk Blue Bottle Café.

Dus wat is een Gibraltar koffiedrankje? Het is een dubbele portie espresso met melk en geserveerd in 4,5 oz Libbey Gibraltar glazen, vandaar de naam.

Door het grote formaat van het Libbey glas zal de Gibraltar milkier zijn dan een Piccolo latte, en is vergelijkbaar met de Magic (hoewel de variatie van espresso vs ristretto zal resulteren in een iets andere smaak). Het iets grotere formaat en de melkachtige smaak maken het perfect om te combineren met een plakje kersentaart.

4. Dalgona Koffie

Deze koffiedrank uit Korea is de nieuwste koffiestijl die de wereld verovert en is een van de gemakkelijkste dranken om thuis te maken, met slechts vier ingrediënten.

Oploskoffie (of gebrouwen koffie) wordt opgeklopt met suiker en water om een pluizige en romige mix te maken, die bovenop een kopje warme of koude melk wordt gezet.

Deze opgeklopte koffiemix is zeker een van de meest unieke koffiedranken op onze lijst.

Het beste van alles is dat er genoeg variaties zijn om te proberen, waaronder een dalgona koffiedrankje, een ijskoude dalgona koffie en een mokka dalgona.

5. Espresso Romano Koffie

Espresso Romano Koffie

Een eenvoudige klassieker, herkomst onbekend, en het proberen waard als u op zoek bent naar een fruitige afdronk voor uw espresso.

Een Romano Espresso is gewoon een enkel shotje espresso geserveerd met een schijfje citroen. Sommige cafés serveren de Romano koffie met een schijfje citroen, andere serveren alleen de citroenschil.

Hoe dan ook, het resultaat is een espresso met een licht zure, citrusachtige afdronk. Sommigen houden ervan, anderen haten het. Waarom probeert u het niet eens – dit is een van de eenvoudigste koffiedranken die u thuis kunt maken met uw espressomachine of druipkoffiezetapparaat.

Romano Espresso koffie drinken

6. Breve koffie

Als u van een cappuccino geniet en iets anders wilt proberen, dan is een van de beste koffiedranken die u kunt bestellen een Café Breve.

Wat is een breve latte? Het is een enkel shotje espresso dat half en half is gestoomd en bedekt met een dun laagje schuim. De helft en de helft geeft een zoete, romige melk met een veel hoger vetgehalte.

Voor onze niet-Amerikaanse lezers is de helft en de helft een mengsel van gewone melk en room met een gemiddeld vetgehalte van 10-12%. Het is een romigere, rijkere melk, wat het een geweldige keuze maakt voor liefhebbers van koffie op basis van melk.

7. Café Gommosa

Voor de liefhebbers van zoete koffiedranken is de Gommosa koffie de top keuze in onze lijst van verschillende koffies.

Een Café Gommosa is een enkele espresso die over een marshmallow wordt gegoten en in een demitasse espressoglas wordt geserveerd.

De warmte van de espresso doet de marshmallow licht smelten, waardoor er een dikke, zoete, romige koffie ontstaat voor mensen met een zoetekauw.

Dit is een gemakkelijk drankje om thuis te maken met een espressomachine. Lees hier onze reviews over de beste espressomachines onder de $500. Of, als je van kamperen houdt en de kinderen roosteren s’mores, knal dan een marshmallow in je koffie!

8. Vuile Chai Latte

Dirty Chai Latte

Naast een van de beste koffiedranknamen is de Dirty Chai Latte ook een van de interessantere koffiedranken op onze lijst.

U vindt het op sommige cafeetjesborden, maar zo niet, dan is het een meer alledaags verzoek dan sommige andere koffiedrankjes om op onze lijst te proberen.

Een Dirty Chai is marsala chai gemengd met een enkel shot espresso en overgoten met gestoomde melk.

Het kan warm of op ijs worden geserveerd (ook wel koude vuile chai genoemd). De chaikruiden geven een heerlijke geur af en de espresso mengt zich goed met de specerijen in de chai.

Voor een extra pick me up, probeer een smerige chai, die een dubbele shot espresso combineert met je chai latte.

9. Guillermo Koffie

De Guillermo is vergelijkbaar met de Romano in die zin dat het een citrussmaak toevoegt aan uw koffiespecialiteit.

In wezen is een Café Guillermo een enkel shot espresso geserveerd over een plakje limoen.

Als u houdt van ijskoffiedranken in de zomer, dan is de Guillermo een geweldige optie op onze lijst van verschillende soorten koffiedranken. Serveer de espresso gewoon over ijs en limoen voor een verfrissende zomerdrank. Of voeg een beetje rum toe voor een piekerig koffiedrankje!

Een andere variant op de Guillermo koffie is te serveren met een scheutje melk en limoen. Zoals u ziet zijn er een aantal variaties, dus waarom zou u niet experimenteren en uw eigen coole koffiedrankjes maken?

Wil je genieten van zwarte koffie? Lees hier meer.

10. Nitro-koffie

Nitro koffie

Stikstofkoffie bestaat dus al een tijdje, maar wordt nog steeds beschouwd als een van de meest originele soorten espressodranken en veruit een van de meest ongewone koffiedranken. En veel mensen hebben het nog niet geprobeerd.

Wat is stikstofkoffie? Het is koudgekookte koffie gemengd met stikstof en geserveerd via een tapkraan, net als bier. De combinatie van het infuseren van de koffie met stikstof en het forceren van de koffie door een drukstraalkraan levert een romige koffiedrank op die niet te vergelijken is met andere koffiesoorten.

Het heeft een romig mondgevoel dat vergelijkbaar is met de textuur van Guinness-bier uit Ierland.

In sommige café’s zie je dat de koffie met stikstof koud gezet kan worden op de tap, maar de noodzaak van een tapinstallatie betekent dat het niet zo gebruikelijk is. U zult echter ook zien dat het meer beschikbaar is in een blikje om naartoe te gaan.

Meer gerlateerde koffie weetjes!