10 Makkelijk te maken koude koffie recepten

Table of Contents

Heb je wat afkoeling nodig in de zomer? Laat deze geweldige koude brouwsels daar dan voor zorgen. Uw lokale coffeeshop heeft misschien beperkte keuzes en denkt u echt dat het uitgeven van $8-$10 voor een suikerbom elke dag een slimme keuze is?

Toen ik met de cold brew coffee begon, stond ik op het punt om te stoppen (metaforisch gezien). Ik wilde mijn thuiskeuken niet op een gloeiend hete zomerdag leegspuiten om mijn koude koffiedrang te doven.

In feite was ik op zoek naar een kortere weg met een nul-compromis op de iconische winkel- gekocht als koude koffie. Dit was precies het moment waarop ik deze snelle en gemakkelijke voorraad recepten ontmoette waar ik de hele zomer op kan leunen.

Je kunt deze zeker uitproberen als je op zoek bent naar uitbundige en verfrissende koude koffierecepten en dat ook nog eens zonder je bank te breken. Bedank me later maar!

1. Cold Brew Coffee

Voorbereidingstijd: 10 min.

Beginnend met de basis, is dit een absolute noodzaak! Je koud brouwsel kan eigenlijk heel vervelend smaken als het te lang in de pot heeft gezeten of gewoon te zwak of saai is. Ik vraag me af waarom? Omdat koffie een melange van zuren als azijnzuur, appelzuur en fosforzuur heeft die de koffie afschuwelijk doen smaken als hij niet voldoende is gebrouwen.

Als u de kans dat uw koud gezette koffie slecht wordt, wilt minimaliseren, volg dan dit eenvoudige en snelle recept voor een perfect kopje koffie!

Wat heeft u nodig?

  • Water
  • Kaasdoek
  • Strainer
  • Koffiedikten (grof)
  • Metselwerktuig

Instructies om het te doen:

  • Voor een regelmatig brouwsel, giet u 4 koppen water in de kan en voegt u de koffie toe. Houd de verhouding tussen koffie en water 1:8.
  • Meng de koffie en het water goed door elkaar. Dit helpt om het zetproces op gang te brengen.
  • Koel de koffie minstens 15 uur.
  • Neem een zeef en dek het kaasdoek af.
  • Zeef nu het gekoelde mengsel door deze met kaasdoek beklede zeef in een gemetselde pot.
  • Voeg melk of water toe aan deze bevlekte, koud gezette koffiemelange en serveer!

Let op: U kunt dit koudgezette koffiezetapparaat tot 3 dagen in een verzegelde container bewaren.

2. Honing Kaneel Ijslatte

Voorbereidingstijd: 10 min.

Romige, dromerige drankjes zijn niet meer zo’n koffieshop-fanaat! Je kunt het thuis maken en dat ook nog eens zonder al te veel gedoe.

Honing in combinatie met kaneel is een fenomenale combinatie waarmee je je smaakpapillen kunt verwennen. Het duurt niet eens de helft van de tijd dat je bij Starbucks op je bestelling wacht, maar een supersnel en heerlijk koud brouwsel in je handen in slechts een paar minuten.

Wat heb je nodig?

  • Honing (3/4e van een kopje)
  • Vanille-extract
  • Kaneelstokjes (3)
  • Water (3/4e van een kopje)

Voor het serveren:

  • Volle melk
  • Gemalen kaneel
  • Ijsblokjes
  • Koude koffie (concentraat)

Instructies om het te doen:

  • Neem een kleine steelpan en plaats deze op middelhoog vuur. Voeg nu honing, kaneelstokjes en water toe. Roer regelmatig tot de honing goed is opgelost in het water.
  • Breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel minstens 5 minuten sudderen.
  • Haal de pan van de warmtebron en voeg het vanille-extract toe.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Gooi de kaneelstokjes weg.
  • U kunt deze siroop in de koelkast bewaren en gebruiken wanneer dat nodig is.

Hoe te serveren:

  • Voeg ijsblokjes toe aan een glas. Giet nu de koud gezette koffie, melk en de honing kaneelsiroop die je hebt bereid in het glas. Goed mengen.
  • Neem een snufje kaneel en bestrooi dit mengsel.
  • Serveer zodra het klaar is!

3. S’more’s Iced Coffee

Voorbereidingstijd: 10 min.

S’mores day specialty beverage is gewoon iets wat je niet mag missen! Ik hou graag iets warms en heerlijks vast zittend bij het kampvuur, luisterend naar mijn favoriete liedjes en zo kwam ik met mijn favoriete plectrums bij elkaar waar ook deze ongelooflijke Smore’s ijskoffie bij hoorde!

Sinds ik het een paar jaar geleden probeerde, ben ik nog steeds niet over deze leuke combo van marshmallow en koffie gesmolten in mijn mond heen, ahh heerlijk!

Weet je dat marshmallow slagroom een ding is? Zo niet, dan sta je op het punt om het te ontdekken!

Wat heb je nodig?

  • Melk (met chocoladesmaak)
  • Suiker (in poedervorm)
  • Marshmallows (in stukjes gehakt)
  • Graham cracker (verpletterd)
  • Ijskoffie
  • Slagroom

Instructies om het te doen:

  • Neem een middelgrote kom, giet de slagroom erin en klop tot er zachte pieken ontstaan.
  • Neem een eetlepel poedersuiker en voeg deze toe aan deze middelgrote kom, blijf kloppen tot er zich stijve pieken beginnen te vormen.
  • Voeg nu de marshmallows toe en vouw ze in.
  • Neem een gemetselde pot, voeg de ijskoffie en chocolademelk toe.
  • Vul dit duo aan met de marshmallowslagroom.
  • Strooi tot slot de geplette grahamcrackers eroverheen om het te laten lijken.

Serveer onmiddellijk!

4. Geroosterde Coconut Cold Brew Coffee

Voorbereidingstijd: 1 dag

Vuistregel: Geen compromis over koele lekkernijen in de zomer! En ik zweer het, want ik heb echt wat hartige motivatie nodig om een lange dag in Midden-Mei door te komen. Het creëren van een aantal heerlijke koudgekoelde koffie-infusies die gemakkelijk op mijn portemonnee te krijgen zijn, is als het creëren van geluk thuis!

Dit is in een batch te bereiden, zodat je tot 3 dagen lang kunt genieten van deze lekkere traktatie! Het duurt wel een dag om het voor te bereiden, maar ik kan niet genoeg lof zingen voor deze.

Gewoon een paar eenvoudige stappen naar een koele toasty caffeinated drankje om je dorst te lessen en de koffie hunkering… zoals het idee? Laten we dan aan de slag gaan!

Wat heb je nodig?

  • Koffie (grof gemalen, 16 ons)
  • Zoete kokossnippers (1 kopje)
  • Water (koud, 9 kopjes)

Instructies om het te doen:

  • Neem een pan en zet hem over middelmatig laag vuur.
  • Voeg de zoete kokossnippers toe aan de pan, voeg geen olie toe omdat de kokosnoot al vochtig is.
  • Roer de snippers tot ze bruin worden en naar de hemel ruiken!
  • In dit recept gebruiken we een toddy om een koud brouwsel te maken, dus eerst moet je het filter van de toddy schoonmaken door het te spoelen en het in het onderste gedeelte van je Toddy te plaatsen.
  • De plug moet van buitenaf worden geplaatst in plaats van van binnenuit, zodat je hem eruit kunt trekken als hij vol is met koffie.
  • Giet de grof gemalen koffie in de Toddy naast de geroosterde snippers en roer ze samen.
  • Begin nu met het toevoegen van water, waarbij je langzaam elke 1 minuut pauzeert tot je klaar bent met het zetten van twee kopjes.
  • Zorg ervoor dat de grond goed is doordrenkt met water, zodat de grond niet droog kan blijven staan.
  • Bedek dit nu met een plastic zakje en laat het minstens 15 uur zitten.
  • Neem het glazen potje en houd de toddy er overheen en trek de stekker eruit.
  • Roer de grond om als je het aftapproces wilt versnellen.
  • U kunt dit geroosterde koude brouwsel uitgieten in een glas.
  • Voeg er melk aan toe als je dat wilt of geniet er alleen van. Het gaat geweldig smaken, allebei de manieren!

5. Geroosterde Coconut en Iced Rum Coffee

Voorbereidingstijd: 20 min.

Heb je een java-cocktailhit nodig? Probeer deze ondraaglijk smakelijke fusie uit om het idee van gewone rum voor een zomerfeestje te ontkrachten.

Regelmatige feestelijke hapjes en drankjes kunnen saai worden, dus waarom zou je niet eens iets proberen wat niet alleen gezond is, maar ook, deze boozy coffee shot brengt je in de stemming om een feestje te rocken of een low-key mood swing te doen?

Dit is die ijsdrank die je niet in de steek laat, het is gemakkelijk te roeren en je vrienden zullen er zeker verliefd op worden. Proost!

Wat heb je nodig?

  • Kokosnootschilfers (anderhalf kopje, gezoet)
  • Kokosmelk (14 ons, vol vet)
  • Suiker (donkerbruin, 1/3e van een kopje)
  • Slagroom (een half kopje)
  • Geroosterde kokosnoot (om te garneren)
  • Koud gezette koffie (één kopje)

Instructies om het te doen:

  • Zet de oven op 350F en verwarm hem voor. Neem nu een vel pan en spreid de kokosnootschilfers erop. Zet deze vel velbakkerij in de oven voor 5 minuten. Haal het eruit, roer het een beetje en houd het nog 5 minuten binnen tot de snippers goudkleurig worden en het geroosterd ruikt. Laat het afkoelen.
  • Neem een steelpan en zet deze op middelhoog vuur, voeg nu kokosmelk toe. Voeg de geroosterde kokosnootschilfers toe en breng dit mengsel aan de kook. Zet het vuur op laag en laat dit mengsel 10 minuten sudderen.
  • Zet het vuur uit en haal de steelpan van de warmtebron en laat dit mengsel minstens 20 minuten trekken.
  • Zeef het mengsel uit zodat de kokosnootschilfers achterblijven.
  • Uw creamer is klaar! Giet het uit in een pot.
  • Neem een hoog glas en voeg de geroosterde creamer (1 lepel) toe.
  • Voeg de rum (1 ons) en een kopje van de koud gezette koffie toe.
  • Doe er wat ijsblokjes in. Werk af met de slagroom en de geroosterde kokosnootschilfers.

Onmiddellijk opdienen!

6. Paleo Lavendel Ijskoffie

Voorbereidingstijd: 10 min.

Heb je veel gehoord over aromatherapie? Laat me je dan kennismaken met een aromatische behandeling die een therapie is voor je lichaam en geest.

Hoe kunt u dat vragen? Omdat deze heerlijke aardse drank een rijke paleo decadente traktatie is die minder dan 10 minuten oproept en een laag suikergehalte heeft. Ja! Dit betekent dat u zichzelf met deze drank kunt behandelen zonder dat u zich bewust bent van de ingrediënten, want u weet precies wat u nodig hebt!

Wat heeft u nodig? (Voor Cold Brew)

  • Gefilterd water (een kwart koud)
  • Koffie (grof gemalen, 1 kopje)
  • Kruik
  • Wat heb je nodig? (Voor Lavendel Melk Ingespoten)
  • Amandelmelk
  • Vanille-extract
  • Lavendel (gedroogd, 2 el.

Instructies om het te doen (voor Cold Brew):

  • Zet een kopje grof gemalen koffie in een schone bak.
  • Giet er 1 kwart koud, gefilterd water in.
  • Zorg ervoor dat alle gemalen koffie goed nat is, roer met een lepel.
  • U kunt dit mengsel 12 uur in de koelkast zetten en gebruiken wanneer u in de stemming bent voor een traktatie!
  • Instructies om het te doen (Voor lavendelinjectiemelk):
  • Pak een kleine steelpan en zet deze op middelmatig laag vuur.
  • Voeg amandelmelk (10 oz), vanille-extract (1 eetlepel) en 2tbsp. gedroogde lavendel toe.
  • Laat dit mengsel goed 10 minuten sudderen terwijl u continu roert, zodat de melk niet doorbrandt.
  • Haal de pan van de warmtebron en laat hem 5 minuten rusten.
  • Gebruik een zeef om dit melk- en lavendelmengsel uit te zeven in een hoog glas.
  • Meng het met de koude koffie en geniet ervan!

7. Kicked Up Coffee Garantia met Kahlua

Voorbereidingstijd: 60 min.

Ik heb een no-stress aanpak om te entertainen of te koken en daarom ben ik altijd op zoek naar iets wat leuk en toch makkelijk is.

Bij dit ietwat romige en zoete koude brouwsel hoef je niet al je tijd en energie op te offeren die je zou kunnen gebruiken om in contact te komen met je familie. Het is eenvoudig, lekker en ook nog eens behoorlijk gezond!

Wat heb je nodig?

  • Half en half room (2 kopjes)
  • Vanilleboon (1)
  • Ierse room (4 ons)
  • Kahlua (4 ons)
  • Sterke koffie (4 ons)

Instructie om het te doen?

  • Neem een grote glazen container, voeg de sterke koffie toe en zet deze in de koelkast om af te koelen.
  • Neem een andere container die in de vriezer kan worden gezet. Voeg er room aan toe en de vanillebonen ( schrapen van de binnenkant).
  • Klop deze twee ingrediënten goed op en voeg ook de Ierse room toe.
  • Voeg aan de afgekoelde koffie Kahlua toe en roer goed door.
  • Zet deze beide potjes 45 minuten in de vriezer.
  • Haal de container er 2 tot 3 keer uit en controleer of ze slushy zijn geworden.
  • Zodra het mengsel in beide bakken slushy is, neem je ze eruit.
  • Neem een hoog glas, vul het voor de helft met de koffieslib, gevolgd door de crèmeslib.
  • Doe er een rietje bij en geniet ervan!

8. Boba Cold Brew

Voorbereidingstijd: 30 min.

Bubble tea fanaten, deze is opgedragen aan u!

Een veel gezondere versie van de boba bubbeltjeskoffie met eenvoudige ingrediënten en een eenvoudige techniek thuis. Waarom zou je 7 dollar uittrekken voor de suikerkoffie als je het brouwen naar huis kunt brengen en dat voor een fractie van de calorieën plus de kosten?

U zult zeker een waardering ontwikkelen voor deze volledig natuurlijke smaak in een enkele drank die zeer toegeeflijk is door de manier waarop!

Wat heeft u nodig?

  • Kokosnootsuiker (1 kopje)
  • Water (een half kopje)
  • Boba (2 el.)
  • Zwarte tapiocaparels (1/3e van een kopje)
  • Cold Brew Coffee Boba
  • Cold Brew Coffee (een kwart van een kopje)
  • Zuivere ahornstroop (1 el)

Instructie om het te doen?

  • Neem een steelpan en zet deze op middelmatig vuur, voeg er water aan toe en breng het aan de kook.
  • Voeg aan dit kokende water 1 kopje kokossuiker toe.
  • Blijf het water en de suiker bij elkaar roeren tot ze goed samenkomen, dit duurt 5 minuten.
  • Zodra het zich vormt tot een siroopstructuur, haal de pan van de warmtebron en laat hem afkoelen.
  • Bewaar het in een pot en laat het afkoelen.
  • Neem twee kopjes water voor elk kwart kopje boba dat je wilt maken, breng het water in een steelpan aan de kook en voeg de boba toe.
  • Blijf roeren tot de boba naar de oppervlakte komt en drijft. Haal de steelpan van het vuur en laat de parels 15 minuten zitten om af te koelen.
  • Laat het water uitlekken en doe de boba in een bakje.
  • Voeg de kokossuikerstroop toe aan de boba tot deze volledig is ondergedompeld.
  • Laat deze mix 20 minuten zitten.
  • Neem een gemetselde pot, meng het kwart kopje koud brouwsel met een half kopje melk, doe er wat ijsblokjes in, boba 2 eetlepels, en de ahornstroop.
  • Doe er een rietje bij en geniet van een warme zomerdag!

9. Eiskaffe

Voorbereidingstijd: 5 min.

Wanneer de zomers aflopen en je gewoon een stemmingsverhoger nodig hebt, is dit het soort traktatie dat zeker een deal-breaker is voor low-key dagen. De belichaming van geluk is slechts een paar eenvoudige stappen en wat lekkere romige ingrediënten weg!

Wat heb je nodig?

  • Vanille-ijs (2 volle schepjes)
  • Slagroom (zwaar, een half kopje)
  • Vanille-extract (1 tl.)
  • Espressomaling (1/8e van een kopje)
  • Suiker (gegranuleerd, 1 tl.)
  • Koudgebakken koffie (1 kopje)
  • Wafelhoorntjesbrood (om te garneren)

Instructie om het te doen?

  • Neem een middelgrote kom en voeg het espressopoeder, de zware room en het vanille-extract toe.
  • Klop al deze ingrediënten samen, eerst op hoge snelheid tot het mengsel begint te verdikken.
  • Voeg aan dit mengsel de kristalsuiker toe en klop opnieuw tot de room goed gecombineerd is met de suiker.
  • Neem een hoog glas en voeg er twee schepjes van het vanille-ijs aan toe.
  • Giet nu ook de koude koffie in het hoge glas totdat er nog maar een halve centimeter van het oppervlak over is.
  • Voeg een schepje van de espressoslagroom toe en garneer het met de gemalen espressobonen.
  • Voeg de wafelhoorntjesbrood toe.
  • Doe er een rietje en een lepel in en dien op!

10. Lange Islamabad Ijsthee

Voorbereidingstijd: 5 min.

Een drankje dat me oppept en dat fris en krachtig is. Deze sensationele melange, vooral bij warm weer, is een koud gezegende koffie van eigen bodem.

Als je het eenmaal gemaakt hebt, ben je verslaafd en ik verzeker je, er is geen cocktailparty die je bij jou thuis gooit zonder deze spel-wisselaar cafeïnehoudende drankmelange!

Wat heb je nodig?

  • Wodka (1 el.)
  • Limoensap (2 el.)
  • Tia Maria (1 el.)
  • Gin (1 el.)
  • Gemberbier (2 eetlepels)
  • Koud brouwsel likeur (1 eetlepel)
  • Koudgebrande koffie (een half kopje)
  • Kalk wiggen (4)

Instructie om het te doen?

  • Neem een hoog glas en doe er wat ijs in.
  • Neem nu een cocktailshaker, voeg ijs en alle ingrediënten samen.
  • Geef het 2 keer een shake.
  • Gebruik een zeef, zeef het over het hoge glas ijs.
  • Garneer dit met de limoenwiggen.
  • Doe er een rietje bij en serveer!
  • Laatste gedachten
  • Of u nu op zoek bent naar stemmingsboosters, gezonde drankjes of gewoon een paar vrolijke drankjes, koud gezette koffie kreeg uw rug, deze recepten zijn supersnel en niet te vergeten de hartige mix van smaken die ze bevatten, zal direct uw dag opvrolijken.

Probeer ze een keer en je zult nooit meer terugkijken.

Happy Cold-Brewing!

Meer gerlateerde koffie weetjes!