10 Heerlijk Rijke Espresso Drank Recepten

Table of Contents

Als u een koffieliefhebber bent zoals ik, zult u het ermee eens zijn dat espresso meer is dan alleen een drankje, het is een levensredder en een van de belangrijkste onderdelen van onze dagelijkse ochtendactiviteiten.

Wanneer u voor het eerst kennis maakt met dit Italiaanse wonder, kan het uw verlangen prikkelen om meer te weten te komen over de smaaknuances van een espressodrankje.

Misschien wilt u gewoon Caramel Latte uitproberen, maar uw lokale koffieshop serveert alleen platte witten. Of misschien wilt u gewoon iets nieuws aan uw smaakpapillen voorstellen. Klinkt dat bekend?

Volg deze espressorecepten om een heerlijk kopje java te brouwen bij u thuis.

1. Café Latte

Voorbereidingstijd: 3 min., Kooktijd: 8 min.

Houdt u van schuimende drankjes die u naar een crèmawonderland van perfect gestoomde melk in combinatie met espresso sturen?

Deze speciale drank dateert uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen hij voor het eerst werd geïntroduceerd in Seattle en Washington. De term Café au lait of Café Latte is wat men traditioneel noemt in Scandinavië en het noorden van Europa.

Latte heeft veel variaties als het gaat om smaken. Probeer deze Franse versie van Latte om je schuimige dromen waar te maken voor je smaakpapillen.

Wat heeft u nodig?

  • Espressoshot
  • Melk
  • 1 shot van gearomatiseerde eenvoudige siroop (Optioneel)

Instructies om het te doen

  • Trek een espressoschot in je favoriete lattebeker.
  • Op dit punt kunt u de chocoladesiroop toevoegen als u dat wilt.
  • Giet de melk in de kan. Bouw met behulp van het stoompijpje het schuim op door net onder het oppervlak van de melk te beginnen. Dit gebeurt door eenvoudigweg de stoomoptie op de espressomachine aan te zetten of u moet de melkopschuimer apart gebruiken.
  • Neem de hulp van een lepel om de microbellen boven op de gestoomde melk te houden.
  • U kunt 2/3 van de gestoomde melk uit de stoomkoker in de lattebeker gieten.
  • Het schuim dat u met de lepel vasthoudt, gebruikt u voor het toppen van uw cafe latte.
  • Als je wilt, voel je vrij om wat latte art toe te voegen. Serveer en geniet!

2. Karamel latte

Voorbereidingstijd: 10 min.

Hoe zit het met het besparen van geld en calorieën op hetzelfde moment?

Latte-varianten zijn al sinds de 17e eeuw een basisdieet in Europa en worden al lang beschouwd als een traditie voor ontbijtdranken. Latte is het Italiaanse woord voor melk, maar het is meer een soort cappuccino.

Met slechts een handvol ingrediënten kun je deze heerlijke drank in een handomdraai maken.

Wat heeft u nodig?

  • Melk (2 kopjes)
  • Karamelsaus (1/4e van een kopje)
  • Granulaatsuiker (2 eetlepels)
  • Sterk gezette koffie (1 kopje)

Instructies om het te doen

  • Neem een steelpan, giet er de melk, karamelsaus en suiker in.
  • Verhit dit alles op middelmatig vuur.
  • Zet het fornuis uit zodra de karamelsaus en de suiker volledig zijn opgelost, op dit punt beginnen er belletjes te komen aan de randen van de pan.
  • Neem een blender en giet het gemaakte mengsel in de steelpan in deze blender.
  • Meng het tot je het schuim ziet opbouwen, meng dit mengsel gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Neem je favoriete kopje en vul het 1/3de deel met hete koffie.
  • Vul het hete kopje koffie met een mengsel van karamel en melk dat je in de blender hebt gemaakt.
  • Je kunt dit kopje opschuimen door het te lepelen of zelfs wat karamelsiroop strooien voor de presentatie en het klaarzetten!

3. Pindakaas Espresso Smoothie

Voorbereidingstijd: 6 min.

Hou je van smoothies, maar kan je ook niet zonder koffie om je dag te beginnen? Nou, deze pindakaas espresso is niet alleen iets voedzaams wat je ‘s ochtends kunt slurpen, maar ook snel en gemakkelijk te maken.

Waarom is het goed voor je?

Er zit een beperkte dosis cafeïne in, net genoeg om je te voeden.
Het beste ontbijt als je altijd onderweg bent.
Veganistisch.

Wat heb je nodig?

  • 1 Banaan (bevroren)
  • Pindakaas (1/4e van een kopje)
  • Espresso poeder (1 theelepel)
  • Ahornstroop (1 eetlepel)
  • Amandelmelk (1/4e van een kopje)

Instructies om het te doen

  • Doe elk ingrediënt één voor één in een blender.
  • Meng alle ingrediënten goed tot een dik maar glad mengsel.
  • Schenk het uit in een glas, serveer en neem een slokje!

4. Carajillo

Voorbereidingstijd: 5 min.

Uniek in zijn soort, een klassieke Spaanse cocktail die zeer populair is in Mexico. Hoe het gemaakt wordt is geen raketwetenschap en je hoeft ook niet telkens bij de neus te betalen voor de ingrediënten. Kies de manier waarop je het wilt drinken, warm of koud.

Het is gemaakt met twee eenvoudige ingrediënten, zodat je minder tijd hoeft te besteden aan het stoven en meer tijd hebt om te genieten van de euforische essentie.

Wat heb je nodig?

  • Decafé espresso (1/2 kopje)
  • Licor 43 (1 en een halve beker)
  • Ijsblokjes

Instructies om het te doen

  • Kies voor deze klassieke drank een ouderwets glas voor een vleugje fantasie…
  • Leg de ijsblokjes in het glas.
  • Giet Licor 43 in dit glas over het ijs.
  • Begin nu met het uitschenken van de decafé espresso, zodat uw drankje er gelaagd uitziet.
  • Serveer met een cocktailroerder en geniet!

5. Espresso Martini

Voorbereidingstijd: 5 min.

De Espresso Martini, een in verfijning geklede duivel, is een beruchte mix van wodka en koffie die tot in de puntjes is uitgewerkt. Espresso Martini is een legende – waarom zeg ik dat? Omdat…

In de jaren tachtig stapte een supermodel in Soho, Londen, en vroeg Dick Bradsell (die cocktaillegende was) om iets te maken dat haar ziel zou doen ontvlammen en haar wakker zou schudden.

Zo werd deze kleine espresso-cocktailduivel geboren, die elke eettafel, kantoorfeestjes en elke koffieklatch van brandstof voorzag!

Je hoeft niet veel verfijning het maken van het wel, ik neem altijd een fancy het maken van deze bonbon.

Wat heb je nodig?

  • Wodka (50milliliters)
  • Koffielikeur (35 mm)
  • Espresso (1 schot, ongeveer 25 mm)
  • Ijs zoveel als je wilt

Instructies om het te doen

  • Neem eerst een cocktailshaker en giet er de koffielikeur, espresso, ijs en wodka in.
  • Voeg ijs toe aan het martini-glas om het te koelen.
  • Zet de top van de cocktailshaker op en sluit deze af. Schud het krachtig tot je elke korrel tot leven wekt!
  • Haal al het ijs uit het martini-glas (dit voorkomt verdunning).
  • Zet een zeef over je martiniglas en mors de inhoud van de cocktailshaker eroverheen.
  • Kijk hoe het gladde schuimige mengsel door de zeef wordt gezeefd.
  • Wanneer het martiniglas voor driekwart gevuld is, verwijder dan de zeef.
  • Zet er 3-4 koffiebonen op en kijk hoe al dat mooie schuim zich op de bovenkant van je drankje nestelt. Serveer onmiddellijk.

6. Café Bombon

Dit espressorecept is net als een droom die uitkomt voor zoetekauwen. Deze klassieke drank komt uit Valencia in Spanje en verspreidt zijn wortels naar Europa en Azië vanwege de spectaculaire zoetheid in combinatie met een uniek aroma.

Zeer eenvoudig te stoven en de nasleep voelt behoorlijk verzadigend aan.

Wat heeft u nodig?

  • Espresso (2 oz)
  • Gecondenseerde melk (2 oz)
  • Slagroom (dit is optioneel, maar als je het dan gebruikt, 2 oz )
  • Vanille-extract (kwart theelepel)
  • Cacaopoeder (2 theelepels)

Instructies om het te doen

  • Maak een middelgrote kom klaar, voeg er slagroom en vanille-extract aan toe.
  • Gebruik een handmixer en klop de twee goed op tot ze goed in elkaar zitten.
  • Brouw twee ons espresso en giet het in een transparant kopje.
  • Voeg in dit kopje ook de gecondenseerde melk toe, zorg ervoor dat de verhouding tussen de melk en de espresso 1:1 is.
  • Als dit klaar is, schep je de slagroom op en vul je het transparante glas espresso en gecondenseerde melk zachtjes aan tot een laagje.
  • Strooi voor de presentatie wat cacaopoeder over de crèmelaag.
  • Serveer naast een lepel.

7. Cafecito (Café Cubano)

Voorbereidingstijd: 8 min.

Een zeer traditionele vorm van espresso, dit is een prominente drank in Florida en onder alle Cubaanse gemeenschappen in Amerika.

Mensen die houden van sterk gebrouwen espresso, dit recept is een perfecte samenstelling van een aantal sterk gearomatiseerde espresso met alleen suiker. Perfect voor sociale bijeenkomsten, of het nu met familie of vrienden is, het is zeker een publiekstrekker.

Wat heb je nodig?

  • Bruine suiker (3 theelepels)
  • Water (1 kopje)
  • Koffie (42 gram)

Instructies om het te doen

  • Zet koffie in een Moka-pot of een gewoon koffiezetapparaat, welke van de twee u ook ter beschikking heeft. Zorg ervoor dat uw gebrouwen koffie extra sterk is.
  • Neem een kopje en schenk er de suiker, het water en wat koffie bij.
  • Klop en klop alle 3 tot een glad mengsel.
  • Giet de sterk gezette koffie in dit kopje.
  • Schenk de koffie ten slotte in espressokopjes. Voila! Het is klaar om geserveerd te worden!

8. Café Mokka

Voorbereidingstijd: 5 min.

Een klein feestje voor de crèmeliefhebbers. Deze uit Amerika afkomstige drank is eenvoudig te maken en behoudt de gewaagde koffiesmaak die je nodig hebt om in het luie weekend wakker te worden.

Wat heb je nodig?

  • Italiaanse koffie (moet donker gebrand zijn ongeveer 4 oz)
  • Chocoladesaus (1 oz)
  • Melk (4 oz)
  • Slagroom

Instructies om het te doen

  • Neem de melk. Schuim en stoom het net zoals we doen voor een latte.
  • Als je klaar bent, schep je het schuim eruit, terwijl je de melk ervan scheidt.
  • Voeg aan de gestoomde melk (je scheidt) chocoladepoeder toe en klop het goed op met een snorhaar.
  • Trek je espresso shots eruit.
  • Giet het mengsel van chocoladepoeder en melk dat je hebt gemaakt op deze espressoschot.
  • Vul hem ten slotte aan met de slagroom en schuim hem op om hem een verleidelijke look te geven. Serveer en geniet!

9. Espresso Weens

Voorbereidingstijd: 5 min.

Of het nu je kerstfeest is of een weekendje uit eten, dit drankje wordt een hit! Dit is niet je gewone kopje joe en je zult het zeker met me eens zijn als je dit recept thuis maakt. Plus het is een geweldig drankje voor de herfst seizoen en zal worden cozing je op. Kijk hoe je het maakt!

Wat heb je nodig?

  • Espresso (2 shots)
  • Kruidnagel
  • Kaneel (1/2 theelepel)
  • Alle kruiden (1/2 theelepel)

Instructies om het te doen

  • Trek twee espresso shots uit.
  • Meng de gemalen kruidnagels ermee met een lepel.
  • Voeg kaneel en specerijen toe
  • Tot slot, top het zachtjes met slagroom, opdienen.

10. Espresso modderstromen

Voorbereidingstijd: 5 min.

Een koffiezetapparaat is niet nodig, een franse pers is genoeg om uw espressoroutine op gang te brengen. Espresso modderstromen zijn meer een tropische drank die je kunt zeggen, maar als je er eenmaal aan begint te nippen is er geen enkele reden om te stoppen, ongeacht het seizoen.

Wat heb je nodig?

  • Espresso (2 oz)
  • Ierse room (2 oz)
  • Wodka (3 oz)
  • Ijsblokjes

Instructies om het te doen

  • Neem een cocktailshaker en voeg er ijs aan toe.
  • Trek 2 oz espressoschot uit (het moet worden afgekoeld), voeg de Ierse room en wodka toe in het ijs in de cocktailshaker.
  • Zet de cocktailshaker op slot en schud hem ongeveer 10-15 seconden.
  • Schenk het uit in uw favoriete glas. Geniet ervan!

Laatste gedachten

Al deze gedurfde espressodranken zijn uiterst voedzaam en vol warme smaken om te koesteren in elk seizoen. Het maken van deze espressorecepten thuis is een makkie en een geweldige optie om je dag op te frissen.

Welke vond u het lekkerst?

Laat het me weten in de commentaarsectie hieronder, ik hoor het graag van je!

Meer gerlateerde koffie weetjes!